Janez The Panda: Prva slovenska panda na Google Playu

Janez The panda: Prva slovenska panda na Google Playu

Marko Balažic in Žiga Kerec, mlada študenta iz Prekmurja, sta pred dnevi na Google Play naložila svojo prvo mobilno igro, Janez the panda. Preprosta arkadna igra je hitro pritegnila pozornost, število prenosov pa raste.

Izdelek študentov ljubljanskega FRI-ja je pritegnil pozornost.
Izdelek študentov ljubljanskega FRI-ja je pritegnil pozornost.

Janez the panda, prva slovenska panda na Google Playu, je nastala v študentski sobi dveh računalniških navdušencev, študentov Fakultete za računalništvo in informatiko. Marko in Žiga pravita, da ju je prav fakulteta navdušila za izdelovanje iger.

Fakulteta naju je navdušila za izdelovanje iger in tako sva se odločila, da poskusiva pridobljeno znanje prenesti na mobilno platformo. Iz začetnih poskusov se je počasi začela razvijati neka celotna preprosta ideja, iz katere je na koncu nastal Janez.

Žiga in Marko razvijata pod imenom Shape Labs.
Žiga in Marko razvijata pod imenom Shape Labs.

Marko in Žiga razvijata pod imenom Shape Labs. V svojo ekipo sta povabila tudi Luko Kavčiča, ki je poskrbel za glasbeno podlago igre. Janez the panda je preprosta arkadna igra, ki cilja na človekovo tekmovalnost. Uporablja samo eno kontrolo: pritisk na zaslon potisne Janeza v zrak, ki se mora izogibati čim več puščicam, ki naključno prihajajo iz obeh smeri. Z izogibanjem nabirate točke. V čem se igra razlikuje od drugih?

Ne vem, če je kaj posebnega, težko je danes na trgu narediti nekaj zelo drugačnega, posebnega. Seveda pa sva po vseh preigranih in videnih igrah želela narediti igro, ki bo preprosta za igralce. In jih prepričati, da se v igro vračajo. Sva pa nekaj kreativnega, posebnega želela doseči z imenom igre. Tako imava prvo slovensko pando! :) S slovenskim imenom.

Igro sta naložila na Google Play in besedo o njej razširila predvsem s pomočjo svojih prijateljev. Zaenkrat še o ciljih v številkah ne razmišljata, sta pa prepričana, da to ni edina igra izpod njunih prstov. Tudi Janez the panda, ki je zaenkrat na voljo samo za Android, bosta morda v bližnji prihodnosti priredila še za ostale platforme.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.