Janez The Panda: Prva slovenska panda na Google Playu

Janez The panda: Prva slovenska panda na Google Playu

Marko Balažic in Žiga Kerec, mlada študenta iz Prekmurja, sta pred dnevi na Google Play naložila svojo prvo mobilno igro, Janez the panda. Preprosta arkadna igra je hitro pritegnila pozornost, število prenosov pa raste.

Izdelek študentov ljubljanskega FRI-ja je pritegnil pozornost.
Izdelek študentov ljubljanskega FRI-ja je pritegnil pozornost.

Janez the panda, prva slovenska panda na Google Playu, je nastala v študentski sobi dveh računalniških navdušencev, študentov Fakultete za računalništvo in informatiko. Marko in Žiga pravita, da ju je prav fakulteta navdušila za izdelovanje iger.

Fakulteta naju je navdušila za izdelovanje iger in tako sva se odločila, da poskusiva pridobljeno znanje prenesti na mobilno platformo. Iz začetnih poskusov se je počasi začela razvijati neka celotna preprosta ideja, iz katere je na koncu nastal Janez.

Žiga in Marko razvijata pod imenom Shape Labs.
Žiga in Marko razvijata pod imenom Shape Labs.

Marko in Žiga razvijata pod imenom Shape Labs. V svojo ekipo sta povabila tudi Luko Kavčiča, ki je poskrbel za glasbeno podlago igre. Janez the panda je preprosta arkadna igra, ki cilja na človekovo tekmovalnost. Uporablja samo eno kontrolo: pritisk na zaslon potisne Janeza v zrak, ki se mora izogibati čim več puščicam, ki naključno prihajajo iz obeh smeri. Z izogibanjem nabirate točke. V čem se igra razlikuje od drugih?

Ne vem, če je kaj posebnega, težko je danes na trgu narediti nekaj zelo drugačnega, posebnega. Seveda pa sva po vseh preigranih in videnih igrah želela narediti igro, ki bo preprosta za igralce. In jih prepričati, da se v igro vračajo. Sva pa nekaj kreativnega, posebnega želela doseči z imenom igre. Tako imava prvo slovensko pando! :) S slovenskim imenom.

Igro sta naložila na Google Play in besedo o njej razširila predvsem s pomočjo svojih prijateljev. Zaenkrat še o ciljih v številkah ne razmišljata, sta pa prepričana, da to ni edina igra izpod njunih prstov. Tudi Janez the panda, ki je zaenkrat na voljo samo za Android, bosta morda v bližnji prihodnosti priredila še za ostale platforme.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.