Java Duke's Choice Award gre mariborskemu KumuluzEE

Java Duke’s Choice Award gre mariborskemu KumuluzEE

Konec oktobra je v San Franciscu pod okriljem družbe Oracle, ki je lastnik tehnologije Java, potekala konferenca za Java tehnologije. Nagrado, ki je primerljiva s filmskim oskarjem, je prejelo tudi odprtokodno ogrodje KumuluzEE, ki ga razvija mariborski start-up Sunesis!

Podjetje Sunesis, ki se razvija v mariborski Tovarni podjemov, je za svojo rešitev KumuluzEE prejelo prestižno nagrado Java Duke's Choice Award 2015. Foto: Luka Novak
Podjetje Sunesis, ki se razvija v mariborski Tovarni podjemov, je za svojo rešitev KumuluzEE prejelo prestižno nagrado Java Duke’s Choice Award 2015. Foto: Luka Novak

Selitev aplikacij v oblake je nekaj, kar nas v zadnjem času dnevno spremlja, temu primerno pa se nadgrajuje tudi tehnologija, saj potreba po razvoju aplikacij v oblaku tipa SaaS (Software-as-a-Service) postaja vedno večja. Podjetniško priložnost je tukaj zaznalo tudi podjetje Sunesis, član mariborske Tovarne podjemov, ki je v lanskem letu za razvoj svoje integracijske platforme prejelo zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.

Prvi v svetovnem merilu

Ogrodje KumuluzEE je prvo na svetu, namenjeno razvoju mikrostoritev z uporabo standardnih tehnologij Java EE. Za kaj točno gre? Pri prehodu v oblak je namreč ključnega pomena uporaba ustrezne arhitekture, ki omogoča učinkovito delovanje aplikacij v oblaku in njihovo elastičnost. Omenjena arhitektura pomeni mikrostoritve, ki so funkcionalnosti, ki sestavljajo aplikacije in so prirejene za izvajanje v oblaku. Slovenska inovacija tako prinaša nove rešitve in možnosti za migracijo obstoječih rešitev za aplikacije, ki so razvite na platformi Java.

Inovativnost rešitve je prepričala tudi strokovno komisijo na konferenci, ki je ekipi podelila Java Duke’s choice Award. Nagrado podeljuje javanska skupnost (Java Community Choice Award) in jo je v preteklosti prejelo že več danes zelo uspešnih rešitev, kot so Hadoop, Apache TomEE in Jenkis. S tem je slovenska rešitev postala tudi elitni član Java ekosistema.

Z nagrado je Kumuluz postal tudi elitčni član Javinega ekosistema. Foto: Luka Novak
Z nagrado je Kumuluz postal tudi elitni član Javinega ekosistema. Foto: Luka Novak

Postati vodilni v ”oblakih”

Sunesis se razvija in širi v mariborskem univerzitetnem podjetniškem inkubatorju. Pod blagovno znamko Kumuluz pokrivajo spekter rešitev za oblak. Prvo je nagrajeno ogrodje Kumuluz EE, razvijajo tudi integracijsko platformo Kumuluz in ogrodje za razvoj uporabniškega vmesnika KumuluzUI. Podjetje si tako s široko ponudbo vztrajno utira pot na svetovni trg.

Čestitamo!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.