Kako varni so javni oblaki?

V torek, 8. marca, bo v Ljubljani potekal že četrti CSA CEE Summit, ki ga organizira CSA - cloud security alliance. Govora bo o praktičnih rešitvah problemov, ki jih srečujemo ob prehodu v oblačne storitve.

 

csacee600px

Prihaja že četrta konferenca o varnosti v oblačnih storitvah, CSA CEE Summit, z naslovom Varnost javnega oblaka – Kaj je enostavno in kaj so pomanjkljivosti? Zbrane čaka dan predavanj z odličnimi govorci, dan prej pa še izobraževalna delavnica. Konferenca bo potekala v torek, 8. marca, v ljubljanskem hotelu Slon.

Vrhunski govorci in izobraževalna delavnica

O varnosti javnih oblakov se govori že veliko časa, tokrat pa bo tej problematiki posvečen cel dan predavanj. Ste se tudi vi srečevali s težavami ob prehodu v oblak? Na konferenci boste dobili odgovore ter praktične rešitve problemov, ki se pojavljajo, ko svoje poslovanje prenašamo v oblak in ko začnemo obravnavati varnost kot ključno komponento. In predavatelji?

Počaščeni smo, da letos gostimo najboljše strokovnjake na področju varnosti v oblaku. Med govorci bodo Arthur van der Wees, Birk Kauer, Damir Savanović, Jan Bervar, Mišo Vukadinović, Andrej Tomšič, Andrej Rakar, Miha Ozimek, Prokopios Drogkaris, Stefano Zanero, Dave Lewis and Ramsés Gallego in drugi. Z vami bodo delili svoje znanje in izkušnje, s katerimi se srečujejo vsak dan. Predvsem se bodo osredotočili na značilnosti delovanja v oblaku in varnostne prepreke. Namen konference je pridobiti vpogled v varno hranjenje in obdelavo podatkov ter varovanje uporabnikov.

Sabina Hosta, CSA CEE Summit

Predstavljeni bodo primeri praks z vsemi pomembnimi tehničnimi podrobnostmi, predavatelji pa obljubljajo predvsem zanimiva in praktična predavanja na temo ranljivosti varnosti, o prihodnosti osebnih podatkov v Evropi in podobno.

Dan prej, 7. marca, se lahko udeležite tudi delavnice Cloud Computing Security Knowledge (CCSK), z vodjem Moshe Ferberjem. Svoje teoretično znanje lahko tako dopolnite s certifikatom o znanju o varnosti v oblaku. Izobraževanje je osnovano na “CSA Security Guidance for Critical Areas of Cloud Computing V3.0” in udeležence učinkovito pripravi na  “Cloud Security Alliance CCSK v3.0 certificate exam”.

Organizatorji vas vabijo k prijavi, za vstopnico pa boste odšteli od 70 evrov dalje. Ker dogodek pade ravno na mednarodni dan žena, so se organizatorji odločili za lepo gesto, da vsem obiskovalkam konference podarijo brezplačno vstopnico!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.