Kako varni so javni oblaki? - Netokracija.si

Kako varni so javni oblaki?

V torek, 8. marca, bo v Ljubljani potekal že četrti CSA CEE Summit, ki ga organizira CSA - cloud security alliance. Govora bo o praktičnih rešitvah problemov, ki jih srečujemo ob prehodu v oblačne storitve.

 

csacee600px

Prihaja že četrta konferenca o varnosti v oblačnih storitvah, CSA CEE Summit, z naslovom Varnost javnega oblaka – Kaj je enostavno in kaj so pomanjkljivosti? Zbrane čaka dan predavanj z odličnimi govorci, dan prej pa še izobraževalna delavnica. Konferenca bo potekala v torek, 8. marca, v ljubljanskem hotelu Slon.

Vrhunski govorci in izobraževalna delavnica

O varnosti javnih oblakov se govori že veliko časa, tokrat pa bo tej problematiki posvečen cel dan predavanj. Ste se tudi vi srečevali s težavami ob prehodu v oblak? Na konferenci boste dobili odgovore ter praktične rešitve problemov, ki se pojavljajo, ko svoje poslovanje prenašamo v oblak in ko začnemo obravnavati varnost kot ključno komponento. In predavatelji?

Počaščeni smo, da letos gostimo najboljše strokovnjake na področju varnosti v oblaku. Med govorci bodo Arthur van der Wees, Birk Kauer, Damir Savanović, Jan Bervar, Mišo Vukadinović, Andrej Tomšič, Andrej Rakar, Miha Ozimek, Prokopios Drogkaris, Stefano Zanero, Dave Lewis and Ramsés Gallego in drugi. Z vami bodo delili svoje znanje in izkušnje, s katerimi se srečujejo vsak dan. Predvsem se bodo osredotočili na značilnosti delovanja v oblaku in varnostne prepreke. Namen konference je pridobiti vpogled v varno hranjenje in obdelavo podatkov ter varovanje uporabnikov.

Sabina Hosta, CSA CEE Summit

Predstavljeni bodo primeri praks z vsemi pomembnimi tehničnimi podrobnostmi, predavatelji pa obljubljajo predvsem zanimiva in praktična predavanja na temo ranljivosti varnosti, o prihodnosti osebnih podatkov v Evropi in podobno.

Dan prej, 7. marca, se lahko udeležite tudi delavnice Cloud Computing Security Knowledge (CCSK), z vodjem Moshe Ferberjem. Svoje teoretično znanje lahko tako dopolnite s certifikatom o znanju o varnosti v oblaku. Izobraževanje je osnovano na “CSA Security Guidance for Critical Areas of Cloud Computing V3.0” in udeležence učinkovito pripravi na  “Cloud Security Alliance CCSK v3.0 certificate exam”.

Organizatorji vas vabijo k prijavi, za vstopnico pa boste odšteli od 70 evrov dalje. Ker dogodek pade ravno na mednarodni dan žena, so se organizatorji odločili za lepo gesto, da vsem obiskovalkam konference podarijo brezplačno vstopnico!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.