Kako varni so javni oblaki? - Netokracija.si

Kako varni so javni oblaki?

V torek, 8. marca, bo v Ljubljani potekal že četrti CSA CEE Summit, ki ga organizira CSA - cloud security alliance. Govora bo o praktičnih rešitvah problemov, ki jih srečujemo ob prehodu v oblačne storitve.

 

csacee600px

Prihaja že četrta konferenca o varnosti v oblačnih storitvah, CSA CEE Summit, z naslovom Varnost javnega oblaka – Kaj je enostavno in kaj so pomanjkljivosti? Zbrane čaka dan predavanj z odličnimi govorci, dan prej pa še izobraževalna delavnica. Konferenca bo potekala v torek, 8. marca, v ljubljanskem hotelu Slon.

Vrhunski govorci in izobraževalna delavnica

O varnosti javnih oblakov se govori že veliko časa, tokrat pa bo tej problematiki posvečen cel dan predavanj. Ste se tudi vi srečevali s težavami ob prehodu v oblak? Na konferenci boste dobili odgovore ter praktične rešitve problemov, ki se pojavljajo, ko svoje poslovanje prenašamo v oblak in ko začnemo obravnavati varnost kot ključno komponento. In predavatelji?

Počaščeni smo, da letos gostimo najboljše strokovnjake na področju varnosti v oblaku. Med govorci bodo Arthur van der Wees, Birk Kauer, Damir Savanović, Jan Bervar, Mišo Vukadinović, Andrej Tomšič, Andrej Rakar, Miha Ozimek, Prokopios Drogkaris, Stefano Zanero, Dave Lewis and Ramsés Gallego in drugi. Z vami bodo delili svoje znanje in izkušnje, s katerimi se srečujejo vsak dan. Predvsem se bodo osredotočili na značilnosti delovanja v oblaku in varnostne prepreke. Namen konference je pridobiti vpogled v varno hranjenje in obdelavo podatkov ter varovanje uporabnikov.

Sabina Hosta, CSA CEE Summit

Predstavljeni bodo primeri praks z vsemi pomembnimi tehničnimi podrobnostmi, predavatelji pa obljubljajo predvsem zanimiva in praktična predavanja na temo ranljivosti varnosti, o prihodnosti osebnih podatkov v Evropi in podobno.

Dan prej, 7. marca, se lahko udeležite tudi delavnice Cloud Computing Security Knowledge (CCSK), z vodjem Moshe Ferberjem. Svoje teoretično znanje lahko tako dopolnite s certifikatom o znanju o varnosti v oblaku. Izobraževanje je osnovano na “CSA Security Guidance for Critical Areas of Cloud Computing V3.0” in udeležence učinkovito pripravi na  “Cloud Security Alliance CCSK v3.0 certificate exam”.

Organizatorji vas vabijo k prijavi, za vstopnico pa boste odšteli od 70 evrov dalje. Ker dogodek pade ravno na mednarodni dan žena, so se organizatorji odločili za lepo gesto, da vsem obiskovalkam konference podarijo brezplačno vstopnico!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.