Kdo je Todd Sawicki, novi direktor Zemante? - Netokracija.si

Kdo je Todd Sawicki, novi direktor Zemante?

Danes je Zemanta objavila dve veliki novici: eden prvih slovenskih startupov je prejel tretjo, 2-milijonsko rundo financiranja, sveže pa je tudi vodstvo – soustanovitelja Boštjana Špetiča je na mestu direktorja zamenjal Todd Sawicki.

ToddSawicki
Todd Sawicki je podjetju Cheezburger pomagal zaslužiti milijone dolarjev z neumnini slikami mačk na spletu. Čaka enaka usoda Zemanto? :)  (foto: Zemanta)

Danes je Zemanta objavila dve veliki novici: eden prvih slovenskih startupov je prejel tretjo, 2-milijonsko rundo financiranja, sveže pa je tudi vodstvo – soustanovitelja Boštjana Špetiča je na mestu direktorja zamenjal Todd Sawicki.

Todd je Američan, svoje sposobnosti pa je dokazal, kot je kot Chief Revenue Officer podjetju Cheezburger pomagal zaslužiti milijone dolarjev z neumnimi fotkami mačk na spletu :) Je soustanovitelj podjetja Loudeye, ene prvih komercialnih platform za spletno distribucijo glasbe, ki je bila leta 2006 prodana Nokii. Je aktivni svetovalec in investitor.

Andraž in Boštjan sta Todda spoznala leta 2008, med mentoriranjem startupov na Seedcampu v Londonu. Ko je preteklo jesen Todd zapustil Cheezburger, je na Boštjanovo pobudo postal Zemantin svetovalec, nato pa še direktor, Boštjan pa je prevzel mesto direktorja produkta.

Prihodnost Zemante je ‘native advertising’

Todd pravi, da je ponudbo z veseljem sprejel, saj Zemanta pooseblja stičišče treh izjemno pomembnih trendov za spletne medije in oglašavalce: vsebinski marketing, native advertising (še vedno čakamo na slovenski prevod pojma) in vzpon mobilne platforme skupaj z njenimi monetizacijskimi izzivi.

Todd je sicer novi direktor, a ustanovitelja Andraž Tori in Boštjan Špetič ostajata na ključnih vlogah v podjetju – Andraž kot tehnični direktor in Boštjan kot direktor produkta. S skupnimi močmi se bodo trudili Zemanto razviti v globalno podjetje, ki bo spletnim medijem in oglaševalcem ponudilo močno orodje za native advertising in poskusilo rešiti problem monetizacije mobilnih vsebin.

Zemantini ekipi še enkrat čestitamo in ji želimo veliko uspeha na začrtani poti!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.