Inovativna igrača Swingy zbira sredstva na Kickstarterju

Inovativna igrača Swingy zbira sredstva na Kickstarterju

Pred dnevi sta Urša in Niki Popović začela Kickstarter kampanjo, s katero bosta poskušala pridobiti sredstva za zagon proizvodnje inovativne igrače, ki otroke zabava in hkrati skrbi za njihovo zdravje. Predstavljamo Swingy.

Swingy je ravnotežnostna deska, ki otroka vzpodbudi h gibanju med igranjem iger na telefonu ali tablici. Vir: Swingy
Swingy je ravnotežnostna deska, ki otroka vzpodbudi h gibanju med igranjem iger na telefonu ali tablici (foto: Swingy).

Na Kickstarterju se je obilici slovenskih kampanj pridružila še ena, Swingy. Sredi oktobra je bila predstavljena na priljubljeni platformi za množično financiranje, sredstva pa zbira do 26. novembra. Cilj je pridobiti 20.000 ameriških dolarjev, trenutno je zbranih dobrih 25 odstotkov vseh sredstev.

Ideja staršev za dobro otrok

Naloga staršev je vsekakor, da venomer skrbijo za dobrobit svojih otrok in da jim skušajo ponuditi najboljše, kar lahko. Tega se zavedata tudi zakonca Urša in Niki Popović, ki sta pri svojih sinovih spoznala, kako radi imajo otroci digitalne igre. Ker nista želela gledati, kako poležavata na kavčih s tablicami ali telefonom v roki, sta prišla do ideje za inovativno igračo.

Swingy je nastal v želji najina fantka spodbuditi h gibanju, tudi ob igranju digitalnih igric. Že zelo zgodaj sva namreč ugotovila, da bi lahko sinova celo popoldne preživela ob iPadu ali telefonu!

Urša Popović, Swingy

Deske bodo v celoti izdelanega v Medvodah, medtem ko bodo za potisk in graviranje izdelka skrbeli v Mozirju. Vir: Swingy
Deske bodo v celoti izdelane v Medvodah, medtem ko bodo za potisk in graviranje izdelka skrbeli v Mozirju (foto: Swingy).

Pomagal jim je Chipolo

Ravnotežnostni deski Swingy sta dve leseni ukrivljeni deski, narejeni iz bukovega lesa. Premazani sta s protizdrsnim premazom, zaradi česar se ni bati, da bi ob igranju padli. Dobra novica je tudi, da bo proizvodnja lesenega dela v celoti potekala v Sloveniji, natančneje v Žlebeh pri Medvodah, medtem ko potisk in graviranje izdelka prihaja iz Mozirja.

Posebnost ravnotežnostnih desk je njuna brezžična povezanost z digitalno igrico, pri čemer otroci igrajo s premikanjem desk. Pri snovanju izdelka so se povezali s fanti iz podjetja Chipolo, ki je, spomnimo, pred časom požel velik uspeh na Kickstarterju s pametnimi obeski. To je še en dokaz, da startup skupnost med seboj dobro sodeluje in si pomaga.

Ravnotežnostne deske Swingy so brezžično povezave z digitalno igro,  pri čemer so jih s tehnologijo pomagali pri Chipolo. Vir: Swingy
Ravnotežnostne deske Swingy so brezžično povezave z digitalno igro, pri čemer so jih s tehnologijo pomagali pri Chipolo (foto: Swingy).

Senzorji, ki brezžično povezujejo leseno ravnotežnostno desko z digitalno igrico Swing Pong, so iz Hrastnika; povezali smo se namreč s Chipolom. Igrico pa je razvila Boža Cvetkovič z Instituta Jožef Štefan.

Urša Popović, Swingy

Z igro do izboljšanja motoričnih spretnosti

Swingy je v prvi vrsti namenjen otrokom od četrtega do dvanajstega leta, ki jih na igriv način spodbuja k fizični aktivnosti in izboljšuje občutek za ravnotežje. V ekipi sodeluje tudi doktorica medicine, Nives Cesar, ki zagotavlja, da otroci z nihanjem naprej in nazaj krepijo mišice potrebne za pravilno držo, aktivirajo mišice stabilizatorjev trupa in izboljšujejo ravnotežje in koordinacijo.

Sedem sodelavcev ekipe Swingy-ja, ki se do 28. novembra trudi zbrati sredstva na platformi za zagon proizvodnje. Vir: Swingy
Sedem sodelavcev ekipe Swingy-ja, ki se do 26. novembra trudi zbrati sredstva na platformi za zagon proizvodnje (foto: Swingy).

Na Kickstarterju, ki so si ga izbrali predvsem zaradi njegove prepoznavnosti v svetu, zbirajo sredstva v višini 20.000 ameriških dolarjev. Svoj Swingy lahko po ‘early bird’ ceni dobite že za 88 dolarjev. Z zbranim denarjem želijo zagnati svojo proizvodnjo in vložiti tudi v razvoj izdelka ter novih iger.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.