Kreativnica: Prostor za sveže podjetniške ideje na Ptuju

Kreativnica: Prostor za sveže podjetniške ideje na Ptuju

V petek, 19. februarja, je v najstarejšem mestu v Sloveniji zaživel prvi coworking prostor in podjetniški inkubator, Kreativnica. Ustanovili sta ga uspešni ptujski podjetji, Databox in Intera.

Svoj prostor sodela ima sedaj tudi Ptuj! Foto: Kreativnica
Svoj prostor sodela ima sedaj tudi Ptuj (foto: Kreativnica).

Medtem ko se je v Kranju v lanskem decembru odprla Kovačnica, je svoj prostor sodela sedaj dobilo tudi naše najstarejše mesto, Ptuj. Poimenovali so ga Kreativnica. V središču mesta bo v poslovni stavbi Omega tako lahko svoje delovno mesto našlo kar nekaj podjetnikov, trenutno so izbrali štiri obetavne podjetniške ekipe.

Projekt podpirata Databox in Intera

Kreativnico podpira tudi Databox, ki je v lanskem septembru prejel trimilijonsko investicijo ameriških investicijskih skladov. Ptujsko podjetje, ki razvoj svojega produkta ohranja v starem mestu, je skupaj s sestrskim podjetjem Intera že dalj časa razmišljalo o ustanovitvi podobnega prostora, saj so potrebe po tem na ptujskem bile več kot očitne. Ustanovitelj Databoxa, Davorin Gabrovec, je o uspehu prostora prepričan:

Včasih je zelo malo potrebno, da lahko nekomu pomagaš pri tistih prvih korakih in verjamem, da bomo s Kreativnico ustvarili dobre pogoje za kreativne začetke podjetniških idej.

Davorin Gabrovec, Databox

Po tem ko so po petih dneh od odprtja prijav dobili veliko število interesentov, so že izbrali prve štiri ekipe, ki se bodo razvijale v Kreativnici. Foto: Kreativnica
Po tem ko so po petih dneh od odprtja prijav dobili veliko število interesentov, so že izbrali prve štiri ekipe, ki se bodo razvijale v Kreativnici (foto: Kreativnica).

Po le petih dneh od objave poziva na spletu so ustanovitelji prejeli že ogromno prijav. Izmed vseh so izbrali štiri podjetniške ekipe, ki so s svojim bivanje v Kreativnici že začele. Veliko število prijav je ustanoviteljem le še potrdilo dejstvo, da je bil tovrsten prostor v mestu in na širšem področju več kot potreben. In kdo bo v prihodnje razvijal svoje ideje v Kreativnici?

  • GarageOnNet. Mobilna aplikacija za vodenje popolne evidence o vozilu: spremljanje porabe goriva, stroškov servisov, zgodovina zavarovalnih polic, transparentno vodenje prevoženih kilometrov …
  • Zadruga Bilka. Prehrana in izdelki za domače ljubljenčke iz industrijske konoplje. Podjetje v ustanavljanju že sodeluje z Zadrugo Konopko.
  • VideoCherry. Mobilna in desktop aplikacija, video album za deljenje osebnih video vsebin med prijatelji in znanci za izboljšanje pomanjkljivosti, ki jih imajo YouTube, Facebook ipd.
  • KulTurna Špranja. Razvoj kreativnih turističnih vsebin in spodbujanje inovativnega turizma, ki hoče znova oživeti zaspano mesto.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.