Kreativnica: Prostor za sveže podjetniške ideje na Ptuju

Kreativnica: Prostor za sveže podjetniške ideje na Ptuju

V petek, 19. februarja, je v najstarejšem mestu v Sloveniji zaživel prvi coworking prostor in podjetniški inkubator, Kreativnica. Ustanovili sta ga uspešni ptujski podjetji, Databox in Intera.

Svoj prostor sodela ima sedaj tudi Ptuj! Foto: Kreativnica
Svoj prostor sodela ima sedaj tudi Ptuj (foto: Kreativnica).

Medtem ko se je v Kranju v lanskem decembru odprla Kovačnica, je svoj prostor sodela sedaj dobilo tudi naše najstarejše mesto, Ptuj. Poimenovali so ga Kreativnica. V središču mesta bo v poslovni stavbi Omega tako lahko svoje delovno mesto našlo kar nekaj podjetnikov, trenutno so izbrali štiri obetavne podjetniške ekipe.

Projekt podpirata Databox in Intera

Kreativnico podpira tudi Databox, ki je v lanskem septembru prejel trimilijonsko investicijo ameriških investicijskih skladov. Ptujsko podjetje, ki razvoj svojega produkta ohranja v starem mestu, je skupaj s sestrskim podjetjem Intera že dalj časa razmišljalo o ustanovitvi podobnega prostora, saj so potrebe po tem na ptujskem bile več kot očitne. Ustanovitelj Databoxa, Davorin Gabrovec, je o uspehu prostora prepričan:

Včasih je zelo malo potrebno, da lahko nekomu pomagaš pri tistih prvih korakih in verjamem, da bomo s Kreativnico ustvarili dobre pogoje za kreativne začetke podjetniških idej.

Davorin Gabrovec, Databox

Po tem ko so po petih dneh od odprtja prijav dobili veliko število interesentov, so že izbrali prve štiri ekipe, ki se bodo razvijale v Kreativnici. Foto: Kreativnica
Po tem ko so po petih dneh od odprtja prijav dobili veliko število interesentov, so že izbrali prve štiri ekipe, ki se bodo razvijale v Kreativnici (foto: Kreativnica).

Po le petih dneh od objave poziva na spletu so ustanovitelji prejeli že ogromno prijav. Izmed vseh so izbrali štiri podjetniške ekipe, ki so s svojim bivanje v Kreativnici že začele. Veliko število prijav je ustanoviteljem le še potrdilo dejstvo, da je bil tovrsten prostor v mestu in na širšem področju več kot potreben. In kdo bo v prihodnje razvijal svoje ideje v Kreativnici?

  • GarageOnNet. Mobilna aplikacija za vodenje popolne evidence o vozilu: spremljanje porabe goriva, stroškov servisov, zgodovina zavarovalnih polic, transparentno vodenje prevoženih kilometrov …
  • Zadruga Bilka. Prehrana in izdelki za domače ljubljenčke iz industrijske konoplje. Podjetje v ustanavljanju že sodeluje z Zadrugo Konopko.
  • VideoCherry. Mobilna in desktop aplikacija, video album za deljenje osebnih video vsebin med prijatelji in znanci za izboljšanje pomanjkljivosti, ki jih imajo YouTube, Facebook ipd.
  • KulTurna Špranja. Razvoj kreativnih turističnih vsebin in spodbujanje inovativnega turizma, ki hoče znova oživeti zaspano mesto.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Analiza

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.