Ladies of New Business: Kako biti inženirka v svetu inženirjev in starš v digitalni dobi?

Po lanskoletnem uspehu, se Ladies of New Business ponovno vrača! Tokrat se vidimo 2. marca 2017 ob 18. uri v Kreativnem centru Poligon. Pridružite se razpravi o položaju žensk v digitalnem gospodarstvu in si zagotovite vstopnico za dogodek, ki tudi letos ponuja odprto razpravo in zanimiv program.

Ladies of New Business
Ladies of New Business bo 2. marca 2017 v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani.

Ladies of New Business bo znova zbral digitalke, programerke, elektroničarke, mehaničarke, hekerke, startuperke, podjetnice, blogerke in geekerska dekleta – ženske, ki živijo od tehnologije ali pa se z njo ukvarjajo v prostem času. Ker pa Ladies of New Business NI dogodek samo za ženske, vabimo tudi vse fante, ki bi radi, da se čim več deklet vključi v sektor IKT. Skupaj spregovorimo o izzivih, s katerimi se ženske soočajo pri razvijanju karierne poti na področju informacijskih tehnologij. Z letošnjim programom odpiramo nove, zanimive in aktualne teme, dogodek pa bo vodila strokovnjakinja za Growth Hacking Maja Voje.

Potencial “boljše” polovice: kako v tehnološki sektor pritegniti več žensk?

Po statistikah Evropske unije bo do leta 2020 v Evropski uniji primanjkovalo kar 800.000 programerjev, usposobljeni kader z znanji s področij znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike pa je na trgu že danes najbolj iskan. Kljub temu je ves tehnološki sektor še vedno usmerjen v moški spol. Kako to spremeniti in v industrijo pritegniti več žensk? Kako naj bodo tehnološki poklici privlačnejši za ženske?

Mnenja bodo izmenjale(i) Alja Isaković (soustanoviteljica iniciative Codecatz ter doktorska študentka in asistentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko), Erika Pogorelc (samostojna inženirka računalništva), Andraž Tori (soustanovitelj in tehnični direktor Zemante) in Jana Bergant (spletna razvijalka in IT inštruktorica), razpravo pa bo vodil Matija Goljar (ustanovitelj in vodja podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik).

ladies-of-new-business-2
Letos se zopet srečamo v Poligonu.

O izzivih starševstva v digitalni dobi

Skorajda ni uspešne poslovne ženske, ki je ne bi vsaj enkrat kdo vprašal, kako usklajuje družino in kariero. Po drugi strani pa njenemu možu ali partnerju tega vprašanja nihče ne postavlja. Zakaj? Ob številnih prednostih kariera v tehnološkem sektorju prinaša tudi izzive, ki lahko vplivajo na družinsko življenje, kot so nadure, pogosta potovanja ali negotovo delo.

Digitalni starši, podjetniki in zaposleni v digitalni industriji bodo razpravljali o izzivih sodobnega starševstva: od organizacije časa in družinskega življenja do vzgoje otrok v digitalni dobi. Debato vodita Tomaž in Jerica Zaman (Codeable), pridružili pa se jim bodo Dijana in Miha Rolc (ustanovitelja Zulu Zion) ter Anja Renko (direktorica Lake, 3FS) in Marko Jukić (produktni vodja, Heksagon).

Ladies Of New Business
Ali obstajata ‘ženska’ in ‘moška’ podjetniška liga. Pridi 2. marca v Poligon in sodeluj v razpravi.

‘Ženska’ in ‘moška’ podjetniška liga?

Poslovni uspeh nikakor ni pogojen s spolomZa skok v svet podjetništva se odloča manj deklet, ker po eni strani nimajo dovolj pozitivnih zgledov vrstnic, po drugi strani pa v javnosti vlada splošno prepričanje, da je to še vedno bolj igra za fante. To pa se da popraviti! Da se bo za kariero v poslovnem svetu odločilo več žensk, lahko nekaj naredimo vsi.

O izzivih podjetništva bodo spregovorile Saša Leben (direktorica agencije Publicis One Slovenija in Hrvaška), Maja Švener (soustanoviteljica spletne trgovine Ličila.si), Sanja Zepan (soustanoviteljica in direktorica marketinga, Homey) in Tjaša Deu (vlogerka in soustanoviteljica MeTime). Izkušnje bo v pogovoru z urednico Netokracije Slovenija Ano Eterović Klemenčič delila tudi Tamara Valenčič (članica uprave za razvoj talentov iz podjetja Dlabs).

Pridruži se in rezerviraj vstopnico še danes!

Sodeluj v odprti razpravi o položaju žensk v tehnološkem sektorju in digitalnem gospodarstvu. Vstopnice so brezplačne, njihovo število pa je omejeno, zato si svojo rezerviraj še danes.

Ladies of New Business v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu!

Ladies of New Business je del Netokracijine regijske pobude – dogodki bodo potekali v Ljubljani (2. marca), Zagrebu (3. marca) in Beogradu (8. marca). Če vas pot zanese tudi v druga mesta, se vsekakor oglasite! :)

#LadiesLj so omogočili naši partnerji: Dlabs, Šola programiranja SmartNinja, Zemanta, PovioLabs in lepotni partner VICHY, dogodek pa medijsko podpirata Adria Media in revija Cosmopolitan, s katero smo pripravili prav posebno sodelovanje. Več razkrijemo kmalu!

Ladies of New Business sponzorji

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.