Ladies of New Business: Kako biti inženirka v svetu inženirjev in starš v digitalni dobi? - Netokracija.si

Ladies of New Business: Kako biti inženirka v svetu inženirjev in starš v digitalni dobi?

Po lanskoletnem uspehu, se Ladies of New Business ponovno vrača! Tokrat se vidimo 2. marca 2017 ob 18. uri v Kreativnem centru Poligon. Pridružite se razpravi o položaju žensk v digitalnem gospodarstvu in si zagotovite vstopnico za dogodek, ki tudi letos ponuja odprto razpravo in zanimiv program.

Ladies of New Business
Ladies of New Business bo 2. marca 2017 v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani.

Ladies of New Business bo znova zbral digitalke, programerke, elektroničarke, mehaničarke, hekerke, startuperke, podjetnice, blogerke in geekerska dekleta – ženske, ki živijo od tehnologije ali pa se z njo ukvarjajo v prostem času. Ker pa Ladies of New Business NI dogodek samo za ženske, vabimo tudi vse fante, ki bi radi, da se čim več deklet vključi v sektor IKT. Skupaj spregovorimo o izzivih, s katerimi se ženske soočajo pri razvijanju karierne poti na področju informacijskih tehnologij. Z letošnjim programom odpiramo nove, zanimive in aktualne teme, dogodek pa bo vodila strokovnjakinja za Growth Hacking Maja Voje.

Potencial “boljše” polovice: kako v tehnološki sektor pritegniti več žensk?

Po statistikah Evropske unije bo do leta 2020 v Evropski uniji primanjkovalo kar 800.000 programerjev, usposobljeni kader z znanji s področij znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike pa je na trgu že danes najbolj iskan. Kljub temu je ves tehnološki sektor še vedno usmerjen v moški spol. Kako to spremeniti in v industrijo pritegniti več žensk? Kako naj bodo tehnološki poklici privlačnejši za ženske?

Mnenja bodo izmenjale(i) Alja Isaković (soustanoviteljica iniciative Codecatz ter doktorska študentka in asistentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko), Erika Pogorelc (samostojna inženirka računalništva), Andraž Tori (soustanovitelj in tehnični direktor Zemante) in Jana Bergant (spletna razvijalka in IT inštruktorica), razpravo pa bo vodil Matija Goljar (ustanovitelj in vodja podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik).

ladies-of-new-business-2
Letos se zopet srečamo v Poligonu.

O izzivih starševstva v digitalni dobi

Skorajda ni uspešne poslovne ženske, ki je ne bi vsaj enkrat kdo vprašal, kako usklajuje družino in kariero. Po drugi strani pa njenemu možu ali partnerju tega vprašanja nihče ne postavlja. Zakaj? Ob številnih prednostih kariera v tehnološkem sektorju prinaša tudi izzive, ki lahko vplivajo na družinsko življenje, kot so nadure, pogosta potovanja ali negotovo delo.

Digitalni starši, podjetniki in zaposleni v digitalni industriji bodo razpravljali o izzivih sodobnega starševstva: od organizacije časa in družinskega življenja do vzgoje otrok v digitalni dobi. Debato vodita Tomaž in Jerica Zaman (Codeable), pridružili pa se jim bodo Dijana in Miha Rolc (ustanovitelja Zulu Zion) ter Anja Renko (direktorica Lake, 3FS) in Marko Jukić (produktni vodja, Heksagon).

Ladies Of New Business
Ali obstajata ‘ženska’ in ‘moška’ podjetniška liga. Pridi 2. marca v Poligon in sodeluj v razpravi.

‘Ženska’ in ‘moška’ podjetniška liga?

Poslovni uspeh nikakor ni pogojen s spolomZa skok v svet podjetništva se odloča manj deklet, ker po eni strani nimajo dovolj pozitivnih zgledov vrstnic, po drugi strani pa v javnosti vlada splošno prepričanje, da je to še vedno bolj igra za fante. To pa se da popraviti! Da se bo za kariero v poslovnem svetu odločilo več žensk, lahko nekaj naredimo vsi.

O izzivih podjetništva bodo spregovorile Saša Leben (direktorica agencije Publicis One Slovenija in Hrvaška), Maja Švener (soustanoviteljica spletne trgovine Ličila.si), Sanja Zepan (soustanoviteljica in direktorica marketinga, Homey) in Tjaša Deu (vlogerka in soustanoviteljica MeTime). Izkušnje bo v pogovoru z urednico Netokracije Slovenija Ano Eterović Klemenčič delila tudi Tamara Valenčič (članica uprave za razvoj talentov iz podjetja Dlabs).

Pridruži se in rezerviraj vstopnico še danes!

Sodeluj v odprti razpravi o položaju žensk v tehnološkem sektorju in digitalnem gospodarstvu. Vstopnice so brezplačne, njihovo število pa je omejeno, zato si svojo rezerviraj še danes.

Ladies of New Business v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu!

Ladies of New Business je del Netokracijine regijske pobude – dogodki bodo potekali v Ljubljani (2. marca), Zagrebu (3. marca) in Beogradu (8. marca). Če vas pot zanese tudi v druga mesta, se vsekakor oglasite! :)

#LadiesLj so omogočili naši partnerji: Dlabs, Šola programiranja SmartNinja, Zemanta, PovioLabs in lepotni partner VICHY, dogodek pa medijsko podpirata Adria Media in revija Cosmopolitan, s katero smo pripravili prav posebno sodelovanje. Več razkrijemo kmalu!

Ladies of New Business sponzorji

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.