Mak Kordić: V znanju in idejah vidim moč, vse ostalo se da najeti

Mak Kordić: V znanju in idejah vidim moč, vse ostalo se da najeti

Prvi geek tedna v novem letu je Korošec s sarajevskim poreklom in stalnim naslovom v Ljubljani, ki vodi kreativno agencijo CNJ (Coffee N' JUICE). Mak Kordić je digitalni strateg, 'early adopter' novih tehnologij in lastnik prikupne psičke Dolly.

Mak Kordić je lastnik in direktor digitalne agencije CNJ.
Mak Kordić je lastnik in direktor digitalne agencije CNJ.

Zgodba agencije CNJ se je začela pred 4 leti, ko je Mak podjetje ustanovil s poslovnim partnerjem, nato pa pot nadaljeval sam:

Naša vizija je bila postati izredno fleksibilna agencija s fokusom na ključna znanja, potrebna za delo z naročniki. Ravno v znanju in idejah vidim moč, vse ostalo se da najeti!

Podjetje je rastlo organsko, danes pa so stabilna ekipa z naborom dobrih naročnikov:

Za nas so vsi naročniki ključni in enako pomembni; če ne bi bili, potem ne bi delali za njih. :) Res pa je, da za nekatere delamo več, tukaj pa lahko izpostavim danski Danfoss in domači ZkotZ. Danfossu pomagamo na različnih področjih, od razvoja mobilnih aplikacij za njihove stranke in zaposlene, do različnih spletnih strani, ki jih imajo pod svojim okriljem. Za Zkotz smo pa stalni spremljevalec na projektih EQUA in Goat Story.

Za slednjega so pred kratkim prejeli tudi nagrado Netko v kategoriji Produkti in blagovne znamke:

Nagrada nam in ekipi Goat Story pomeni dokaz in priznanje za trud in prizadevanje, ki smo ju vložili v projekt. Goat Story je le na začetku svoje poti in Netko je odlična popotnica.

Vsakodnevno učenje in rast

Kljub dolgoletnim izkušnjam v marketingu, Mak pravi, da se vsak dan nekaj novega nauči:

Ko si na samostojni poti, ne mine dan, da se ne bi kaj naučil. Tako pač je :). Od tega, zakaj se uporablja A znamka in zakaj C, do bolj ‘kompleksnih’, kot je recimo izbira čistilnega servisa za pisarno. :)

V tem času sem spoznal, da je delo z ljudmi težko. V našem poslu ni tovarne in izdelkov, so pa ljudje in to pomeni milijon neznank in nepredvidljivosti v vsakem trenutku. Naučil sem se tudi, da je treba večkrat reči NE kot DA, dolgoročno se to bolj splača. Potrebno je najti in držati fokus, ta je za pravi uspeh ključnega pomena.

Eksplozija idej v glavi

Mak motivacijo vedno znova najde v zadovoljstvu naročnikov:

Ko mi naročnik napiše, da je zadovoljen in ponosen na projekt, ki smo ga skupaj ustvarili, je to zame vredno 100 nagrad in mi da moč za novih 100 projektov. Velika motivacija in inspiracija pa mi je sama tehnologija, ki se nenehno razvija in v moiji glavi povzroča eksplozijo idej, kako in na kakšen način jo uporabiti.

Mak je nor na gadgete, med katerimi pa še posebej izpostavi fitness tracker Xiaomi Mi band 1s. Še vedno pa največ časa preživi na iPhonu, na katerem uporablja različne aplikacije:

Poleg osnovnih appov, kot so Mail, Safari itd. sem dnevno še na Slacku in Skypu (za interno komunikacijo), Basecampu (za vodenje projektov), Shopifyju (za spremljanje prodaje in obiska), Deezerju (za poslušanje glasbe) in Evernotu (za zapis idej). Facebook in Twitter spremljam kar prek Safarija, ker so mi notifikacije zelo moteče.

Kakšen pa je tipičen delovni dan lastnika digitalne agencije?

Moj delovni dan se začne s kavico v kavarni nasproti pisarne. Tam zberem misli za ta dan in sem ob devetih, ko začnem delati, že ready-to-go. Delovnik vedno vključuje ‘boj’ z e-maili in ostalimi obvestili ter pregled vseh odprtih projektov in ekipe.

Sem operativec, tako da sem vključen v vse projekte, saj rad rešujem probleme in izzive, ki nastanejo. Delovni dan se vsaj med tednom ponavadi nikoli ne zaključi, saj so Skype in maili aktivni tudi po odhodu iz pisarne.

Zato ima za popoln mir rezervirane vikende:

Odkar živim v hiši, se nedelovni dan začne s kavo in prižiganjem kamina. Če ostanem doma, delam različne stvari okoli hiše ali pa grem ven na sprehod z Dolly. Trudim se čim manj časa preživeti za računalnikom, saj ga imam ob delovnikih dovolj in mi manjka ročnih spretnosti. Dostikrat sem čez vikend odsoten, na kakšnem morskem izletu ali obisku pri starših.

Psička Dolly je vedno z njim. Tudi v pisarni:

Seveda. Dolly za nas ni zgolj pes, je del ekipe, ki skrbi za dobro počutje in maksimalno sproščeno vzdušje. V času največjega stresa nam je na voljo za pogovor in crkljanje. :)

Za leto 2016 pa načrtuje:

Načrt za leto je 2016 je, da ga obrnemo sebi v prid in da naredi za nas to, kar bomo potrebovali. Za nas bi to pomenilo več naročnikov iz tujine, širitev področij dela in ponujenih storitev ter poglabljanje odnosa z obstoječimi naročniki.

Komentarji

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.