V štajerski prestolnici uspešno izvedli startup vikend

V štajerski prestolnici uspešno izvedli startup vikend

Iniciativa Start:up Maribor je v zadnjem oktobrskem vikendu izvedla delovni vikend, ki se ga je udeležilo 40 ekip. Izmed teh so izbrali osem najboljših, ki so si prislužile intenzivni podjetniški paket Start:up Maribor TURA. Preverite kdo!

V Mariboru je prejšnji vikend završalo od startup energije! Vir: Start:up Maribor
V Mariboru je prejšnji vikend završalo od startup energije (foto: Start:up Maribor).

Iniciativa Start:up Maribor je regijska iniciativa za področje štajerske prestolnice, pod okriljem iniciative Start:up Slovenija in SPIRIT Slovenija. V dobrem letu dni delovanja so mesto razgibali z mnogimi dogodki na temo podjetništva, ki so dobro obiskani. Prejšnji vikend so izvedli tudi startup vikend.

Izmed 40 izbrali 8 najboljših

Udeleženci vikenda so se na neformalnem srečanju družili že v petek zvečer, ko je v Viteški dvorani mariborskega gradu potekal uvod v dvodnevni dogodek. Tam je več kot 150 udeležencev med drugim pozdravil prof. dr. Miroslav Rebernik iz ekipe Start:up Maribor.

Udeležence je spremljalo 21 mentorjev, ki so z izkušnjami in znanjem strokovno priskočili na pomoč. Vir: Start:up Maribor
Udeležence je spremljalo 21 mentorjev, ki so z izkušnjami in znanjem strokovno priskočili na pomoč. Vir: Start:up Maribor

Delovni sobota in nedelja sta prinesli delavnice na temo vitkega podjetništva, hitrega prototipiranja in izgradnje blagovne znamke, pri čemer je bilo udeležencem na voljo 21 mentorjev, strokovnjakov z različnih področij. Vso delo in napori so vodili k zaključnemu dejanju – kratki, 3-minutni predstavitvi podjetniških idej pred 8-člansko komisijo, ki so jo sestavljali Matija Rijavec, Tadej Gregorčič, Aljoša Huber, prof. dr. Miroslav Rebernik, Simon Štrancar, Matej Rus, Samo Lubej in Peter Kavčič. Izbrali so osem najboljših podjetniških idej:

  • bSTOKED – agencija za ljubitelje kajtanja
  • Coinhab – platforma za kolektivno gradnjo
  • Eko Rita – ponuja pralne plenice
  • IoTLamp
  • KUPISI.SI – mobilna in spletna aplikacija s tiskanimi katalogi na enem mestu
  • Potni.si – aplikacija za upravljanje potnih nalogov
  • SPOT
  • Vinoo – za ljubitelje vin in vinarje

Zmagovalci so prislužili intenzivni paket Start:up Maribor TURE, ki vsebuje brezplačno enomesečno bivanje v startup coworking prostorih Tovarne podjemov, vsaj 50 ur brezplačnega svetovanja izkušenih mentorjev, vstopnico za konferenco PODIM, vstopnico za Pioneers Festival in paket ugodnosti družbe Amis in Nove KBM. Čestitamo!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.