Slovensko-makedonska to-do aplikacija, išče nove testne uporabnike

MarkO, to-do aplikacija, išče nove testne uporabnike

Makedonsko podjetje CodeWell je na lanskem Pioneers festival na Dunaju prejelo nagrado Community award, s katero so vstopili v kontakt s slovenskim Gigodesignom. Sedaj na trg stopajo z moblino aplikacijo MarkO.

Ustanovitelji aplikacije MarkO. Vir: MarkO
Ustanovitelji aplikacije MarkO, od leve proti desni: Ljupčo Despotovski, poslovni razvoj, Martin Ancevski, iOS razvoj in Nino Karas, Android razvoj (foto: MarkO).

MarkO je mobilna aplikacija, ki je nastala v makedonskem studiu CodeWell. V okviru oblikovalskega pospeševalnika DsgnFwd sodelujejo skupaj s slovenskim Gigodesignom.

Z ekipo CodeWell smo se spoznali na lanskoletnem festivalu Pioneers na Dunaju, kjer je MarkO prejel nagrado Comunity award. Design Forward je bil med sponzorji tekmovanja, ki je prejemnikom za nagrado podelil storitve dizajna in svetovanja s strani Gigodesigna, v vrednosti 5000 €.

Nika Logar, MarkO

Oblikovalski pospeševalnik DsgnFwd je bil ustanovljen pred dvema letoma pri agenciji Gigodesign. Cilj pospeševalnika je pomoč startupom, da pridejo od začetne ideje do trdne znamke skozi storitve oblikovanja in/ali s finančno investicijo. Njihove izkušnje namreč kažejo, da oblikovanje igra veliko vlogo v razvoju od ideje do izdelka oziroma storitve, a vseeno ga mnogi zanemarjajo ali postavljajo na stranski tir. S pospeševalnikom hočejo ravno spremeniti in dati startupom priložnost za bolje in uspešnejše lansiranje.

Aplikacija za svoje delovanje uporablja poseben lokacijski algoritem.
Aplikacija za svoje delovanje uporablja poseben lokacijski algoritem.

TO-DO aplikacija z lokacijskim algoritmom

Na trgu obstaja že veliko mobilnih aplikacij, s katerimi si lahko pomagamo načrtovati dnevne opravke in naloge. A v ekipi CodeWell so opazili, da so jim stvari velikokrat ušle iz rok in zastavljenih nalog niso dokončali pravočasno. Zato so oblikovali mobilno aplikacijo MarkO, ki za svoje delovanje uporablja tudi lokacijski algoritem. Ko greste mimo določene lokacije, vas MarkO spomni, kateri opravek bi lahko tukaj opravili.

Bodimo realni, vsi pozabljamo, kaj vse moramo postoriti. Pozabljanje je glavni razlog, zakaj ne storimo vsega in mnogi med nami se počutijo krive, ko nečesa ne storijo, ker so pozabili. Pozabljanje tako ni izgovor, ampak izvor problema. Da bi lahko obvladali vsakodnevne naloge in bili kos delovnemu tempu, smo oblikovali aplikacijo MarkO, ki se spomni za vas. Z aplikacijo lahko brezskrbno počnete stvari, ki jih imate radi, saj veste, da vas bo MarkO spomnil na naloge ob pravem času.

Ljupco Despotovski, CodeWell

Aplikacija ponuja tudi možnost deljenja opravkov s stiki, s čimer lahko dodeljujemo naloge ostalim. S tem so možnosti, da bo opravek rešen, bistveno večje. Oblikovalci zagotavljajo tudi nizko porabo baterije, saj naj bi aplikacija, četudi jo uporabljate v polni meri in veliko časa, porabila minimalno baterije.

Trenutno je aplikacija na voljo le za operacijski sistem Android, načrtujejo pa tudi razvoj za operacijski sistem iOS in predvsem pametne ure. Je in bo ostala brezplačna, trenutno pa je v beta verziji na voljo v Googlovem Play Store, kamor vabijo vse testne uporabnike, da aplikacijo preizkusite. V sredini junija načrtujejo tudi lansiranje spletne aplikacije.

aplikacija111

Trenutno v nizozemskem RockStartu

Po tem, ko so lani prejeli nagrado na festivalu Pioneers, so letošnje leto začeli z veliko povabili v različne evropske pospeševalnike. V začetku februarja so se odločili za nizozemski podjetniški pospeševalnik RockStart iz Amsterdama, kjer se trenutno izboljšuje tudi ekipa slovenskega Zenodysa.

MarkO je tako plod makedonsko-slovenskega sodelovanja, kar kaže na to, da je povezovanje v svetu podjetništva pozitivno in dobrodošlo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.