Slovensko-makedonska to-do aplikacija, išče nove testne uporabnike

MarkO, to-do aplikacija, išče nove testne uporabnike

Makedonsko podjetje CodeWell je na lanskem Pioneers festival na Dunaju prejelo nagrado Community award, s katero so vstopili v kontakt s slovenskim Gigodesignom. Sedaj na trg stopajo z moblino aplikacijo MarkO.

Ustanovitelji aplikacije MarkO. Vir: MarkO
Ustanovitelji aplikacije MarkO, od leve proti desni: Ljupčo Despotovski, poslovni razvoj, Martin Ancevski, iOS razvoj in Nino Karas, Android razvoj (foto: MarkO).

MarkO je mobilna aplikacija, ki je nastala v makedonskem studiu CodeWell. V okviru oblikovalskega pospeševalnika DsgnFwd sodelujejo skupaj s slovenskim Gigodesignom.

Z ekipo CodeWell smo se spoznali na lanskoletnem festivalu Pioneers na Dunaju, kjer je MarkO prejel nagrado Comunity award. Design Forward je bil med sponzorji tekmovanja, ki je prejemnikom za nagrado podelil storitve dizajna in svetovanja s strani Gigodesigna, v vrednosti 5000 €.

Nika Logar, MarkO

Oblikovalski pospeševalnik DsgnFwd je bil ustanovljen pred dvema letoma pri agenciji Gigodesign. Cilj pospeševalnika je pomoč startupom, da pridejo od začetne ideje do trdne znamke skozi storitve oblikovanja in/ali s finančno investicijo. Njihove izkušnje namreč kažejo, da oblikovanje igra veliko vlogo v razvoju od ideje do izdelka oziroma storitve, a vseeno ga mnogi zanemarjajo ali postavljajo na stranski tir. S pospeševalnikom hočejo ravno spremeniti in dati startupom priložnost za bolje in uspešnejše lansiranje.

Aplikacija za svoje delovanje uporablja poseben lokacijski algoritem.
Aplikacija za svoje delovanje uporablja poseben lokacijski algoritem.

TO-DO aplikacija z lokacijskim algoritmom

Na trgu obstaja že veliko mobilnih aplikacij, s katerimi si lahko pomagamo načrtovati dnevne opravke in naloge. A v ekipi CodeWell so opazili, da so jim stvari velikokrat ušle iz rok in zastavljenih nalog niso dokončali pravočasno. Zato so oblikovali mobilno aplikacijo MarkO, ki za svoje delovanje uporablja tudi lokacijski algoritem. Ko greste mimo določene lokacije, vas MarkO spomni, kateri opravek bi lahko tukaj opravili.

Bodimo realni, vsi pozabljamo, kaj vse moramo postoriti. Pozabljanje je glavni razlog, zakaj ne storimo vsega in mnogi med nami se počutijo krive, ko nečesa ne storijo, ker so pozabili. Pozabljanje tako ni izgovor, ampak izvor problema. Da bi lahko obvladali vsakodnevne naloge in bili kos delovnemu tempu, smo oblikovali aplikacijo MarkO, ki se spomni za vas. Z aplikacijo lahko brezskrbno počnete stvari, ki jih imate radi, saj veste, da vas bo MarkO spomnil na naloge ob pravem času.

Ljupco Despotovski, CodeWell

Aplikacija ponuja tudi možnost deljenja opravkov s stiki, s čimer lahko dodeljujemo naloge ostalim. S tem so možnosti, da bo opravek rešen, bistveno večje. Oblikovalci zagotavljajo tudi nizko porabo baterije, saj naj bi aplikacija, četudi jo uporabljate v polni meri in veliko časa, porabila minimalno baterije.

Trenutno je aplikacija na voljo le za operacijski sistem Android, načrtujejo pa tudi razvoj za operacijski sistem iOS in predvsem pametne ure. Je in bo ostala brezplačna, trenutno pa je v beta verziji na voljo v Googlovem Play Store, kamor vabijo vse testne uporabnike, da aplikacijo preizkusite. V sredini junija načrtujejo tudi lansiranje spletne aplikacije.

aplikacija111

Trenutno v nizozemskem RockStartu

Po tem, ko so lani prejeli nagrado na festivalu Pioneers, so letošnje leto začeli z veliko povabili v različne evropske pospeševalnike. V začetku februarja so se odločili za nizozemski podjetniški pospeševalnik RockStart iz Amsterdama, kjer se trenutno izboljšuje tudi ekipa slovenskega Zenodysa.

MarkO je tako plod makedonsko-slovenskega sodelovanja, kar kaže na to, da je povezovanje v svetu podjetništva pozitivno in dobrodošlo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.