Michael Geer v Kiberpipi: viralni inženiring ali kako doseči milijone uporabnikov - Netokracija.si

Michael Geer v Kiberpipi: viralni inženiring ali kako doseči milijone uporabnikov

Preteklo sredo smo v Metropolu na Kersnikovi z Michaelom Geerom spoznavali pravila viralnosti. Viralnost se resda v večji meri zgodi sama od sebe, a obstajajo določeni prijemi, ki viralnost lahko povzročijo. Michael Geer najbrž ve, o čem govori, saj ima izkušnje s storitvijo, ki je z njegovo pomočjo dosegla milijone – družbenem omrežju Badoo je namreč »priskrbel« prvih 70 milijonov uporabnikov.

Michael Geer je Badooju pripeljal prvih 70 milijonov uporabnikov.

Preteklo sredo smo v Metropolu na Kersnikovi z Michaelom Geerom spoznavali pravila viralnosti. Viralnost se resda v večji meri zgodi sama od sebe, a obstajajo določeni prijemi, ki viralnost lahko povzročijo. Michael Geer  najbrž ve, o čem govori, saj ima izkušnje s storitvijo, ki je z njegovo pomočjo dosegla milijone – družbenem omrežju Badoo je namreč »priskrbel« prvih 70 milijonov uporabnikov.

Geer je fasciniran nad podatki in metrikami in trdi, da je za uspeh ključnega pomena spremljanje in razumevanje pravih podatkov in uporaba le-teh pri razvoju storitve. A ne pustite podatkom, da pokopljejo vašo vizijo. Vsi podatki seveda niso relevantni – baza stotih naključnih uporabnikov namreč ne more biti enaka stotim uporabnikov iz prijateljskih vrst.

Na kratko o treh stopnjah viralnosti, kjer se je predavatelj zataknil najdlje časa:

  • Inherentna stopnja (primer: DropBox, DrawSomething), kjer uporabniki sami vabijo nove uporabnike k uporabi storitve.
  • Trade stopnja (primer: Badoo), kjer sistem uporabniku v zameno za določene aktivnosti (vabila prijateljem) podeljuje nagrade.
  • Sharing stopnja (večina srednje velikih storitev), kjer uporabniki nimajo neposredne dobrobiti z vabljenjem novih uporabnikov, čutijo pa osebno zadovoljstvo, ko pomagajo drugim (social capital).

Hvala Zemanti, ki je Geera povabila v Ljubljano, in organizirala predavanje tudi za zainteresirano javnost. Posnetek predavanja si lahko zavrtite tukaj. Če bi kdo želel dobiti prezentacijo predavatelja, pa naj pingne avtorico članka.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.