Mini Seedcamp na konferenci RockPaperStartups: predstavljeno 9 startupov, med njimi tudi 2 slovenska - Netokracija.si

Mini Seedcamp na konferenci RockPaperStartups: predstavljeno 9 startupov, med njimi tudi 2 slovenska

Dan pred pričetkom največje evropske poletne startup konference RockPaperStartups je v hrvaški Reki potekal Mini Seedcamp, na katerem se je predstavilo devet startupov iz regije, od tega dva slovenska. Po lanskem Mini Seedcampu v Zagrebu, na katerega se ni uvrstila nobena slovenska ekipa, je letošnji rezultat 2 proti 7 nekoliko popravil 'vtis' :) Na Seedcamp Week v Londonu bodo povabljeni le izbranci, ki bodo preživeli 4 dni s 150 mentorji in morda postali del Seedcamp družine.

Carlos Eduardo Espinal, partner u Seedcampu (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Carlos Eduardo Espinal, partner v Seedcampu (foto: Marina Filipović Marinshe)

Dan pred pričetkom največje evropske poletne startup konference RockPaperStartups je v hrvaški Reki potekal Mini Seedcamp, na katerem se je predstavilo devet startupov iz regije, od tega dva slovenska. Po lanskem Mini Seedcampu v Zagrebu, na katerega se ni uvrstila nobena slovenska ekipa, je letošnji rezultat 2 proti 7 nekoliko popravil ‘vtis’ :) Na Seedcamp Week v Londonu bodo povabljeni le izbranci, ki bodo preživeli 4 dni s 150 mentorji in morda postali del Seedcamp družine.

Ravno o Seedcamp družini je govoril Carlos Eduardo Espinal in poudaril, da ta vključuje startupe iz kar 33 držav. Nekatere izmed njih zelo dobro poznamo – prvi slovenski startup, v katerega je Seedcamp investiral, je bila Zemanta, sledila pa sta sedaj že ‘pokojna’ Vox.io in Oust.me.

Svoje izkušnje sta z občinstvom podelila ustanovitelja srbskega startupa TruckTrack Vukašin Stojkov in Vuk Nikolić, ki sta pred kratkim predstavila svojo logistično rešitev na Mini Seedcampu v Beogradu. Po samo treh mesecih je njun projekt razdelan, imata investitorje in bistveno več možnosti za uspeh. Kot glavne prednosti vključitve v program Seedcampa navajata dostop do investitorjev in mentorjev, networking ter pridobitev novih znanj o različnih področjih poslovanja.

Marko Pavlović predstavlja Actu, trgovinu alatima za osobe koje se bace društvenim mrežama
Predstavljenih je bilo 9 startupov, od tega 2 slovenska (foto: Marina Filipović Marinshe)

Mini Seedcamp Pitch

Na Mini Seedcampu Pitchu je svoje projekte predstavilo devet ekip. Nekatere smo na Netokraciji že predstavili, veseli pa smo bili tudi novih obrazov, med njimi tudi dveh slovenskih ekip:

  • 8memo je po besedah ustanoviteljev kombinacija Dropboxa in Flipboarda za fotografije. Fotografije postajajo naše breme – hranimo jih na različnih napravah, v nepovezanih datotekah. Rešitev, za katero stoji slovenska ekipa, bo ikonizirala fotografije in jih avtomatično povezala v atraktivno mobilno galerijo.
  • Anctu je trgovina z orodji za upravitelje profilov na družbenih omrežjih.
  • Babywatch je aplikacija, s pomočjo katere lahko nosečnice spremljajo utrip srca dojenčka. Ekipa je pred kratkim dosegla cilj kampanje na platformi Indiegogo (10.000 €) in zmagala na startup tekmovanju konference Shift Split.
  • Edgar The Storyteller je še en zanimiv projekt slovenskega porekla, orodje za preprosto ustvarjanje vizualno privlačnih prodajnih zgodb.
  • Hungr.io je dvosmerna platforma za komunikacijo med restavracijami in uporabniki.
  • ListenApp zbere najbolj pomembne novice dneva in vam jih predstavi v zvočni obliki.
  • Openoy je najhitrejši način, kako najti odprte trgovine in lokale v vaši bližini (zelo podoben slovenskim Odpiralnim časom).
  • Sizem je aplikacija, ki ženskam pomaga najti idealen nedrček, pred kratkim pa je zmagala na TechCrunch Meetupu v Zagrebu in potuje na TechCrunch Disrupt v Berlin.
  • Teddy The Guardian je ročno izdelana igrača z vgrajenimi senzorji, ki merijo temperaturo in ostale vitalne funkcije otrok. Starši pa lahko vse parametre spremljajo prek aplikacije na pametnem telefonu.
Mini Seedcamp u zanimljivom "postapokaliptičnom" okruženju kompleksa Rikard Benčić u Rijeci (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Mini Seedcamp v zanimivem interierju kompleksa Rikard Benčić v Reki (foto: Marina Filipović Marinshe)

Po predstavitvah se je startupom posvetilo več kot trideset izkušenih mentorjev, povezanih s startup svetom. Ekipe so predstavile vse podrobnosti svojih produktov, v zameno pa so dobile koristne nasvete in kontakte. Na tokratnem dogodku Mini Seedcamp ni bil razglašen zmagovalec, saj se je britanski pospeševalnik tokrat odločil, da bo najprej organiziral nekaj tovrstnih dogodkov po različnih državah, šele nato pa izbral srečneže, ki se mu bodo pridružili.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.