Mini Seedcamp na konferenci RockPaperStartups: predstavljeno 9 startupov, med njimi tudi 2 slovenska - Netokracija.si

Mini Seedcamp na konferenci RockPaperStartups: predstavljeno 9 startupov, med njimi tudi 2 slovenska

Dan pred pričetkom največje evropske poletne startup konference RockPaperStartups je v hrvaški Reki potekal Mini Seedcamp, na katerem se je predstavilo devet startupov iz regije, od tega dva slovenska. Po lanskem Mini Seedcampu v Zagrebu, na katerega se ni uvrstila nobena slovenska ekipa, je letošnji rezultat 2 proti 7 nekoliko popravil 'vtis' :) Na Seedcamp Week v Londonu bodo povabljeni le izbranci, ki bodo preživeli 4 dni s 150 mentorji in morda postali del Seedcamp družine.

Carlos Eduardo Espinal, partner u Seedcampu (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Carlos Eduardo Espinal, partner v Seedcampu (foto: Marina Filipović Marinshe)

Dan pred pričetkom največje evropske poletne startup konference RockPaperStartups je v hrvaški Reki potekal Mini Seedcamp, na katerem se je predstavilo devet startupov iz regije, od tega dva slovenska. Po lanskem Mini Seedcampu v Zagrebu, na katerega se ni uvrstila nobena slovenska ekipa, je letošnji rezultat 2 proti 7 nekoliko popravil ‘vtis’ :) Na Seedcamp Week v Londonu bodo povabljeni le izbranci, ki bodo preživeli 4 dni s 150 mentorji in morda postali del Seedcamp družine.

Ravno o Seedcamp družini je govoril Carlos Eduardo Espinal in poudaril, da ta vključuje startupe iz kar 33 držav. Nekatere izmed njih zelo dobro poznamo – prvi slovenski startup, v katerega je Seedcamp investiral, je bila Zemanta, sledila pa sta sedaj že ‘pokojna’ Vox.io in Oust.me.

Svoje izkušnje sta z občinstvom podelila ustanovitelja srbskega startupa TruckTrack Vukašin Stojkov in Vuk Nikolić, ki sta pred kratkim predstavila svojo logistično rešitev na Mini Seedcampu v Beogradu. Po samo treh mesecih je njun projekt razdelan, imata investitorje in bistveno več možnosti za uspeh. Kot glavne prednosti vključitve v program Seedcampa navajata dostop do investitorjev in mentorjev, networking ter pridobitev novih znanj o različnih področjih poslovanja.

Marko Pavlović predstavlja Actu, trgovinu alatima za osobe koje se bace društvenim mrežama
Predstavljenih je bilo 9 startupov, od tega 2 slovenska (foto: Marina Filipović Marinshe)

Mini Seedcamp Pitch

Na Mini Seedcampu Pitchu je svoje projekte predstavilo devet ekip. Nekatere smo na Netokraciji že predstavili, veseli pa smo bili tudi novih obrazov, med njimi tudi dveh slovenskih ekip:

  • 8memo je po besedah ustanoviteljev kombinacija Dropboxa in Flipboarda za fotografije. Fotografije postajajo naše breme – hranimo jih na različnih napravah, v nepovezanih datotekah. Rešitev, za katero stoji slovenska ekipa, bo ikonizirala fotografije in jih avtomatično povezala v atraktivno mobilno galerijo.
  • Anctu je trgovina z orodji za upravitelje profilov na družbenih omrežjih.
  • Babywatch je aplikacija, s pomočjo katere lahko nosečnice spremljajo utrip srca dojenčka. Ekipa je pred kratkim dosegla cilj kampanje na platformi Indiegogo (10.000 €) in zmagala na startup tekmovanju konference Shift Split.
  • Edgar The Storyteller je še en zanimiv projekt slovenskega porekla, orodje za preprosto ustvarjanje vizualno privlačnih prodajnih zgodb.
  • Hungr.io je dvosmerna platforma za komunikacijo med restavracijami in uporabniki.
  • ListenApp zbere najbolj pomembne novice dneva in vam jih predstavi v zvočni obliki.
  • Openoy je najhitrejši način, kako najti odprte trgovine in lokale v vaši bližini (zelo podoben slovenskim Odpiralnim časom).
  • Sizem je aplikacija, ki ženskam pomaga najti idealen nedrček, pred kratkim pa je zmagala na TechCrunch Meetupu v Zagrebu in potuje na TechCrunch Disrupt v Berlin.
  • Teddy The Guardian je ročno izdelana igrača z vgrajenimi senzorji, ki merijo temperaturo in ostale vitalne funkcije otrok. Starši pa lahko vse parametre spremljajo prek aplikacije na pametnem telefonu.
Mini Seedcamp u zanimljivom "postapokaliptičnom" okruženju kompleksa Rikard Benčić u Rijeci (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Mini Seedcamp v zanimivem interierju kompleksa Rikard Benčić v Reki (foto: Marina Filipović Marinshe)

Po predstavitvah se je startupom posvetilo več kot trideset izkušenih mentorjev, povezanih s startup svetom. Ekipe so predstavile vse podrobnosti svojih produktov, v zameno pa so dobile koristne nasvete in kontakte. Na tokratnem dogodku Mini Seedcamp ni bil razglašen zmagovalec, saj se je britanski pospeševalnik tokrat odločil, da bo najprej organiziral nekaj tovrstnih dogodkov po različnih državah, šele nato pa izbral srečneže, ki se mu bodo pridružili.

Priljubljeno

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial lastnih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte debate o različnih temah in posledično pritegnitev novih naročnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial lastnih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte debate o različnih temah in posledično pritegnitev novih naročnikov.

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.

Družbena omrežja

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.