Na Bledu že petič o internetu stvari

Na Bledu že petič o IoT-ju

V ponedeljek in torek bo na Bledu potekala dvodnevna konferenca Living bits and thing. Rdeča nit osrednje regionalne konference s področja interneta stvari bo tokrat pametno zdravje in pametna mesta ter industrijske aplikacije.

Osrednja regionalna konferenca o internetu stvari.
Osrednja regijska konferenca o internetu stvari.

V ponedeljek in torek, 8. in 9. junija, bo na Bledu potekala dvodnevna konferenca Living bits and things. Rdeča nit osrednje regionalne konference s področja interneta stvari bo tokrat pametno zdravstvo in pametna mesta ter industrijske aplikacije.

Konferenca ponuja zanimiv dvodnevni program, kjer bo govora predvsem o digitaliziranem zdravstvu, pametnih mestih in skupnostih ter industriji 4.0 in pametnih tovarnah. Kako varni so podatki o pacientu v svetu digitaliziranega zdravstva? Ali lahko s pomočjo nove tehnologije in znanja optimiziramo delovanje in zmanjšamo stroške javnega zdravstva? Kako urediti financiranje in kateri poslovni model izbrati za pametno mesto? Kako najboljše nadzorovati energijo, vodo, zrak in promet? Na vsa ta vprašanja bodo poskusili odgovoriti zanimivi govorci, kot so:

  • Haris Piplas, profesor tehniške visoke šole ETH Zürich, ki vodi projekta ”Urban design: Urban stories” in “Smart Cities for knowledge-based societies in the CEE-Region”;
  • Rob van Kranenburg,  ki spada med top 10 svetovnih IoT mislecev, bo spregovoril o realnosti in prihodnosti Interneta stvari;
  • Alessandro Bassi, strokovnjak na področju Interneta stvari in strateškega načrtovanja internetne prihodnosti.

Organizatorji zagotavljajo dva dni polna kreativne energije, kjer boste lahko spoznali in se povezali z mnogimi strokovnjaki, podjetniki in investitorji. Svojo prijavo lahko oddate tukaj!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.