Na Bledu že petič o internetu stvari

Na Bledu že petič o IoT-ju

V ponedeljek in torek bo na Bledu potekala dvodnevna konferenca Living bits and thing. Rdeča nit osrednje regionalne konference s področja interneta stvari bo tokrat pametno zdravje in pametna mesta ter industrijske aplikacije.

Osrednja regionalna konferenca o internetu stvari.
Osrednja regijska konferenca o internetu stvari.

V ponedeljek in torek, 8. in 9. junija, bo na Bledu potekala dvodnevna konferenca Living bits and things. Rdeča nit osrednje regionalne konference s področja interneta stvari bo tokrat pametno zdravstvo in pametna mesta ter industrijske aplikacije.

Konferenca ponuja zanimiv dvodnevni program, kjer bo govora predvsem o digitaliziranem zdravstvu, pametnih mestih in skupnostih ter industriji 4.0 in pametnih tovarnah. Kako varni so podatki o pacientu v svetu digitaliziranega zdravstva? Ali lahko s pomočjo nove tehnologije in znanja optimiziramo delovanje in zmanjšamo stroške javnega zdravstva? Kako urediti financiranje in kateri poslovni model izbrati za pametno mesto? Kako najboljše nadzorovati energijo, vodo, zrak in promet? Na vsa ta vprašanja bodo poskusili odgovoriti zanimivi govorci, kot so:

  • Haris Piplas, profesor tehniške visoke šole ETH Zürich, ki vodi projekta ”Urban design: Urban stories” in “Smart Cities for knowledge-based societies in the CEE-Region”;
  • Rob van Kranenburg,  ki spada med top 10 svetovnih IoT mislecev, bo spregovoril o realnosti in prihodnosti Interneta stvari;
  • Alessandro Bassi, strokovnjak na področju Interneta stvari in strateškega načrtovanja internetne prihodnosti.

Organizatorji zagotavljajo dva dni polna kreativne energije, kjer boste lahko spoznali in se povezali z mnogimi strokovnjaki, podjetniki in investitorji. Svojo prijavo lahko oddate tukaj!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.