Napovedujemo 22. Zlati boben

Napovedujemo 22. Zlati boben

Med 13. in 16. oktobrom bo na Obali potekal že 22. Zlati boben, mednarodni oglaševalski festival, ki ga organizira Oglaševalska zbornica Slovenije. Znana sta že predsednika Eno- in Večkanalne žirije!

22. Zlati boben bo potekal od 13. do 16. oktobra v portoroškem Bernardinu.
22. Zlati boben bo potekal od 13. do 16. oktobra v portoroškem Bernardinu.

Oktobra bo v Portorožu že 22. potekal mednarodni oglaševalski festival Zlati boben ali Golden drum. Letošnji slogan se glasi ”Transformacija, osvoboditev in kreativna kultura”. Mitja Petrovič, direktor za poslovni in vsebinski razvoj festivala Zlati boben, je ob tem povedal:

»Verjamemo, da digitalna revolucija in nova moč univerzalno povezanih posameznikov spreminjata način poslovanja in celotno družbo. Spremembe so povzročile mnogim številne težave, istočasno pa tudi omogočile novo obliko svobode – tako znamkam kot tudi ljudem, ki  jih uporabljajo (Airbnb je prva superznamka, ki jo vodijo skupnosti, in v temelju spreminja podobo turizma).

Mitja Petrovič, direktor za poslovni in vsebinski razvoj festivala

Pred dnevi so s festivala sporočili tudi imeni predsednikov letošnjih žirij. Predsednik Enokanalne žirije je letos Chavo D’Emilio, Argentinec in kreativni direktor pri McCann World Group Latin America & Carribean ter glavni kreativni direktor za McCann Buenos Aires. V svoji 20-letni karieri je prejel že številne nagrade, zasedal mnoga visoka delovna mesta in ustanovil tudi lastno kreativno celico TAG Buenos Aires.

Večkanalni žiriji bo predsedoval Belgijec, Geoffrey Hantson. Geoffrey je bil v letih 2012, 2013 in 2014 imenovan za ”kreativca leta”, na Eurobestu je preje osupljivih 42 nagrad, imenovan pa je bil za ”enega izmed 25 najbolj kreativnih ljudi v oglaševanju” na globalni ravni!

Na festivalu vas že pričakujejo z zgodnjimi prijavami, svoja dela pa lahko v 17 razpisanih kategorij prijavite vse do 21. avgusta.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.