Rockstart razpisuje 6-mesečni program za zdravstvene startupe

Nizozemski Rockstart razpisuje 6-mesečni program za zdravstvene startupe

Podjetniški pospeševalnik Rockstart iz Amsterdama razpisuje 6-mesečni program za zdravstvene startupe v evropskem središču digitalnega zdravstva in nizozemski 'Dolini zdravja', v mestu Nijmegen. 10 izbranih podjetij bo prejel investicijo v vrednosti 20.000 evrov.

Rockstart healthAmsterdamski podjetniški pospeševalnik Rockstart je napovedal, da so odprte prijave za 180-dnevni program, posebej prirejen za startupe s področja e-zdravstva. V pospeševalniku verjamejo, da bodo s programom pustili trajen pečat na področju zdravstva v svetovnem merilu.

Išče se 10 mednarodnih startupov

6-mesečni podjetniški program se bo pričel v septembru, organizatorji pa iščejo deset startupov iz celega sveta. Izbrana podjetja bodo prejela 20.000 evrov investicije, poleg tega pa tudi pisarniške prostore s potrebnim materialom. Organizirane bodo delavnice, okrogle mize, mednarodni dogodki in seveda vsestranska pomoč številnih mentorjev. Vse to bodo startupi prejeli za 8% delež podjetja.

Pričakujemo med 200 in 300 prijavnic, od katerih bomo izbrali 10 najboljših. Naš program lahko opišemo kot “ekonomlonec”, torej kot posodo, ki pod pritiskom kuha veliko hitreje. Startupe bomo izpostavili določenemu pritisku, da se bodo kar se da dobro razvijali. Ciljamo na startupe, ki bodo pokazali največji potencial. Osredotočili se bomo na tri področja: preprečevanje (npr.: delovnih nesreč ali nezgod na delovnem mestu), povezovanje (tukaj mislimo predvsem na paciente) in komunikacija (med pacienti, zdravniki, …).

Simon Mathijssen, Rockstart

Od septembra dalje bodo startupi nastanjeni v kampusu Novio Tech v Nijmegenu, ki na 10,000 m2 ponuja moderno raziskovalno infrastrukturo. Nijmegen, ki leži na vzhodu države, blizu nemške meje, je središče t.i. ‘Doline zdravja’, ki si je ime pridobila po tem, da ima najbolje povezan digitalni zdravstveni ekosistem v Evropi.

V okolju deluje preko 700 podjetij in institucij s področja zdravstva, v neposredni bližini pa je tudi Univerzitetni klinični center Radboud. Slednje je predvsem pomembno, saj v programu poudarjajo, da bo delo potekalo v močnem sodelovanju s pacienti, zdravniki in drugimi deležniki. Svoje ideje in tehnologijo bodo tako predstavili in preizkusili neposredno s pacienti in zdravniki.

Več o programu si lahko preberete tukaj, odprte pa so tudi že prijave. Vidite novo priložnost na vidiku tudi vi? Svojo prijavo lahko oddate do 19. julija 2015.

V Rockstartu se je kalil slovenski Zenodys.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.