O novih zakonih, ovirah, možnostih in priložnostih

O novih zakonih, ovirah, možnostih in priložnostih

Danes in jutri v Ljubljani potekajo že 8. Dnevi podjetništva, ki jih organizirata podjetje Data d. o. o. in Tehnološki park Ljubljana d. o. o.. V dveh dneh boste lahko prisluhnili zanimivim in poučnim predavanjem.

Dnevi podjetništva bodo letos v Tehnološkem parku Ljubljana potekali že osmič zapored. Vir: Tehnološki park Ljubljana
Dnevi podjetništva bodo letos v Tehnološkem parku Ljubljana potekali že osmič zapored. Vir: Tehnološki park Ljubljana

Dnevi podjetništva so že stalnica na slovenski podjetniški sceni, saj jih leto že osmo leto zapored organizira Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, d. o. o.. Gre za dvodnevni dogodek, na katerem se zvrstijo številni predavatelji, strokovnjaki in ostali iz sveta podjetništva, ki delijo svoje nasvete in izkušnje. Danes in jutri, 17. in 18. novembra, bo v ljubljanskem Tehnološkem parku moč prisluhniti 12 predavanjem.

Iz Slovenije v svet

Program prvega dne bo usmerjen predvsem v sliko slovenskega podjetništva: o najnovejših pravnih okvirjih in obiskih inšpektorjev, do predstavitve davčnega potrjevanja računov, spletne trgovine in o napakah v zagonskem podjetništvu.

Sreda bo bolj mednarodno obarvana, in sicer se bodo teme pogovora vrtele predvsem o podjetništvu na tujih trgih in možnostih financiranja ob začetku delovanja. Domen Bole iz Tehnološkega parka bo predstavil nacionalne programe za finančno podporo startupom, slišati pa bo tudi o financiranju s pomočjo SID Banke (Slovenska izvozna in razvojna banka) ter s pomočjo programov Evropske unije. Dnevi podjetništva se bodo zaključili s predavanji o novostih na področju trženja.

Celoten program dogodka pa si lahko ogledate tukaj. Ne pozabite, predavanja so brezplačna.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.