Odprt najsodobnejši tehnološki park na Gorenjskem! - Netokracija.si

Odprt najsodobnejši tehnološki park na Gorenjskem!

Pred kratkim je vrata odprl prenovljeni objekt Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT). Otvoritev so predstavniki povezali s prvo javno predstavitvijo dosežkov razvojnih centrov slovenskega gospodarstva, ki so bili ustavnovljeni v okviru operacije 'Razvojni centri slovenskega gospodarstva - 2010' ter sofinancirani s strani Evropskega regionalnega sklada za razvoj MGRT.

RC_IKT_Kranj_8649600px
Množica, zbrana ob otvoritvi prenovljenega objekta RC IKT Kranj (foto: RC IKT Kranj)

Pred kratkim je vrata odprl prenovljeni objekt Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT). Otvoritev so predstavniki povezali s prvo javno predstavitvijo dosežkov razvojnih centrov slovenskega gospodarstva, ki so bili ustavnovljeni v okviru operacije  ‘Razvojni centri slovenskega gospodarstva – 2010’ ter sofinancirani s strani Evropskega regionalnega sklada za razvoj MGRT.

RC_IKT_Kranj_8786600px
Na dogodku so se predstavila podjetja iz 17 Razvojnih centrov (foto: RC IKT Kranj)

Na dogodku se je predstavilo vseh 17 Razvojnih centrov gospodarstva. Centri so si do konca leta 2014 zastavili visoke cilje, med katerimi je okrog 130 mednarodnih prijav intelektualne lastnine, preko 200 novih podjetij, najbolj pa si prizadevajo za ustvarjanje višje dodane vrednosti. Strokovnjaki, zaposleni v razvojnih centrih že sedaj ustvarjajo za 30% višjo dodano vrednost od slovenskega povprečja.

Miloš Šturm, predsednik UO območne zbornice GZS, je ob tej priložnosti povedal:

Razvojni centri so se pokazali kot primer dobre prakse javno zasebnega partnerstva, zato je potrebno njihovo delovanje še naprej spodbujati in krepiti. Rezultati dela se kažejo v usmerjenosti v strateški razvoj v ključnih industrijah in v zaposlovanju visoko kvalificiranih delavcev.

RC_IKT_Kranj_3672600px
Od leve proti desni: mag. Sabina Koleša, dr. Roman Kužnar, Miloš Šturm (foto: RC IKT Kranj)

Razvojni center IKT Kranj izvaja nacionalno podporne programe, od razvoja ideje pa vse do globalnega preboja. V dveh letih delovanja so privabili že 15 startup podjetij, izvedli pa so tudi preko 100 svetovanj in mentoriranj ter tako neposredno pomagali kar 35 podjetjem. V okviru iniciative Start:up Slovenia in Go:global za mlada podjetja zagotavljajo programe za zagon in rast, razvili pa so tudi lastno blagovno znamko Soft:land Slovenija, informacijske in komunikacijske rešitve in storitve pa predstavljajo pod blagovno znamko iktX.

V prihodnosti nameravajo v prenovljenem razvojnem centru IKT ponuditi še več delovnih mest, saj prenova še ni zaključena. Direktor RC IKT, dr. Roman Kužnar je ob tem povedal:

Prenova centra še ni v celoti zaključena, ostalo nam je še nekaj začrtanih investicij. Prvo fazo smo zaključili že leta 2012, ostalo bomo izpeljali v bližnji prihodnosti. Prostori, ki smo jih pridobili s prenovo, omogočajo dodatnih 150 delovnih mest, z dokončanjem prenove vseh poslovnih prostorov pa bo v Tehnološkem parku na voljo skupno okoli 700 delovnih mest.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.