Oivo - najmanjši potovalni polnilec za iPhone išče zagonski kapital na Kickstarterju - Netokracija.si

Oivo – najmanjši potovalni polnilec za iPhone išče zagonski kapital na Kickstarterju

V začetku septembra je z zbiranjem sredstev na portalu za množično financiranje Kickstarter, začel tudi slovenski Oivo, ki naj bi bil po besedah snovalcev najmanjši prenosni polnilec za mobilne telefone iPhone. Ekipa Marina Medaka si želi zbrati vsaj 50 tisoč dolarjev.

oivo

V začetku septembra je z zbiranjem sredstev na portalu za množično financiranje Kickstarter, začel tudi slovenski Oivo, ki naj bi bil po besedah snovalcev najmanjši prenosni polnilec za mobilne telefone iPhone. Ekipa Marina Medaka si želi zbrati vsaj 50 tisoč dolarjev.

Gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da vam je na mobilnem telefonu zmanjkalo baterije ravno v trenutku, ko bi telefon najbolj potrebovali. Oivo je razvil polnilec za iPhone, ki je zaradi oblike obeska za ključe zelo priročen, zaradi uporabe 4 AA baterij pa je uporaba le-tega možna praktično po celem svetu. Z uporabo posebnih magnetov so zagotovili, da so med polnjenjem baterije varno na mestu. Ko pa je naprava zložena, magneti znova poskrbijo, da se obe polovici polnilca trdno držita skupaj.

ovio1
Ekipa je že izdelala popolnoma delujoče prototipe, zaključujejo pa tudi pogovore s proizvajalcem na Kitajskem. Polnilec bo izdelan pod programom Apple MFi (Made For iPhone), kar na kratko pomeni, da bo izdelan z dovoljenjem giganta Apple, v eni izmed tovarn na Kitajskem, v kateri se že izdelujejo deli za Apple. Z zbranimi sredstvi na platformi Kickstarter tako želijo zagnati serijsko proizvodnjo.

Kot smo že omenili, bo polnilec zaenkrat na voljo le za novejše mobilne telefone iPhone, ki uporabljajo t.i. ‘Lightning’ priklop, razmišljajo pa tudi o razširitvi na priljubljen Micro USB priklop.

Komentarji

 1. fbc

  fbc

  3. 9. 2014. v 22:04

  Najprej, ideja, da bi iz ene baterije polnil drugo, po možnosti, ki mora nahraniti nenasitni “pametni” telefon, je, milo rečeno, najmanj nenavadna. Sploh ker je že brez PiEjćDija iz česarkoli očitno, da že eno polnjenje toliko izcuza frišen komplet baterij, da niti slučajno ni primeren za ponovitev vaje.

  Da gre za najmanjši polnilec? Kadar je v elementu, je treba k njemu nujno prišteti tudi volumen vseh 4 baterij. Ki so že same po sebi (vključno s praznim prostorom med njimi) volumensko večje od standardnega polnilca.

  Lahko temu sploh upravičeno rečemo polnilec? V tipičnem polnilcu največkrat najdemo kakšen “nazaj leteči” pretvornik, lahko bi bil vsaj kakšen štiridiodni polnovalni usmernik, ampak vse kaže, da tale “high tech” reč ne vsebuje niti enega samega samcatega polprevodniškega kristala. Pravzaprav bi bilo primernejše stvar poimenovati s pravim primerom: battery holder (držalnik baterij). To je “visokotehnološki” kos plastike, ki ima na primernih mestih še kose prevodnega pleha, ki povezuje + in – pol sosednjih baterij. Ki v nedizajnerski izvedbi tudi v Dojćlandu košta med 2 in 3 ojroti, če se seveda pustiš nategniti z oderuško maržo. Le da so pri Oivu stvar “tehnološko nadgradili” in izhoda še prilotali na PWR in GND pina Applovega proprietary konektorja.

  Ko smo že pri tem konektorju, le kako da kljub domnevnim silnim pogodbam z Applom ne znajo pravilno napisati naziva tega konektorja/vodila???? Ki ni “lighting” temveč “lightning”!

  Namesto kompaktnega in predvsem preprostega battery holderja imamo neko sumljivo rešitev z magneti. Ne z navadnimi magneti, temveč iz nekega -dima. Torej nekega rare earth elementa, nad katerim ima monopol Kitajska (in ga tudi nesramno izkorišča), delno zaradi matere narave, še bolj pa zato, ker so edini dovolj prif..njeni, da ga pridobivajo z za okolje uničujočimi postopki. Še bolj nenavadna je uporaba tega strateškega materiala, ki se upravičeno uporablja v vetrnicah, avtoelektričnih pogonih ipd., v nekem najbolj navadnem battery holderju in obesku!?! Sploh, ker se magneti iz njega ponašajo z veliko gostoto magnetnega fluksa. Morda res ne škodijo telefonom in kreditnim karticam, ampak še vedno takšno magnetno polje nikakor ni šala! Najprej je tu nepozabna uporabniška izkušnja, ko se bo obesek kot pijavka prisesaval na vse železno okoli sebe, na ključe morda še ne, zato pa na kljuke, ključavnice, na integrirano (???) rinko… Stvar se bo verjetno večino časa nosila v žepu torej neposredno ob telesu, pri tem pa sploh še ni znanstveno popolnoma dognano, koliko to vpliva na razne telesne procese. Najverjetneje ne najugodneje. “Fino” bo, ko bo ponagajala kakšnemu lastniku dobre stare klasične Patek Philippove ure (emmm, nikjer ne piše, da nima kvarnega vpliva nanje). Kdor ima denar zanjo, si bo zlahka privoščil tudi vrhunske odvetnike in izterjal povračilo škode z mastnimi obrestmi vred. Da ne omenjamo vpliva na klasične kompase, Hallove sonde (niti ne tako redek gost v medicinskih napravicah!) in še kaj. Skratka, prostora za ubijalske tožbe je še pa još.

Comments are closed.

Priljubljeno

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial lastnih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte debate o različnih temah in posledično pritegnitev novih naročnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial lastnih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte debate o različnih temah in posledično pritegnitev novih naročnikov.

Kultura 2.0

Dva piksla spodnjih hlačk: ženske kot junakinje računalniških iger

Igre so najnovejša pridobitev zabavne industrije. Pa so s tem tudi najnaprednejša? Pri prikazu človeških odnosov žal ne. Na tem področju capljajo celo za hollywoodskimi filmi.

Družbena omrežja

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.