Oktober – Evropski mesec kibervarnosti - Netokracija.si

Oktober – Evropski mesec kibervarnosti

V sredo se je uradno začela kampanja Evropski mesec kibervarnosti. Slovenija sodeluje s programom "Varni na internetu", glavni namen akcije pa je ozaveščanje o spletnih prevarah in preprečevanju le-teh.

osel
Slovenija sodeluje z nacionalnim programom ozaveščanja Varni na internetu.

Agencija Evropske unije za omrežno in informacijsko varnost ENISA in njeni partnerji so s 1. oktobrom začeli Evropski mesec kibervarnosti. Cilj kampanje je ozaveščanje državljanov o kibernetski varnosti, kampanjo pa bodo popestrili številni dogodki na to temo. Tako si bo možno ogledati tudi predstave na to temo, kjer bodo spletne prevare predstaljene na preprost način, razumljiv širši javnosti. V predstavi bodo najprej prikazali prevare v “offline” svetu, nato pa jih bodo primerjali s prevarami na spletu. Na tak način bodo prikazali, kako smo ljudje v resničnem svetu previdni, pogosto pa smo na spletu preveč zaupljivi. Predstave se bodo odvijale po vseh večjih mestih.

Poleg tega pa so na spletnem portalu www.varninainternetu.si uvedli nov sistem za prijavo prevar, imenovan SOS GUMB. Uporabniki lahko preko tega sistema hitro in enostavno opozorijo na opaženo spletno nevarnost.

Glavni namen letošnje akcije je torek ozaveščanje uporabnikov interneta. Organizatorji si želijo kurativo pretvoriti v preventivo, žrtve spletnih prevar pa v lovce na prevare. Na tak način želijo ustvariti skupnost, ki bo nemudoma prepoznala znake spletne prevare in nanje tudi opozarjala.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.