Pametni skiro OLAF na Kickstarterju! - Netokracija.si

Pametni skiro OLAF na Kickstarterju!

olafPrva
OLAF združuje funkcije skiroja, transportnega vozička in rolke v eno napravo.

Skiro, na katerega lahko namestimo šolsko torbo ali pa kar kovček, je delo slovenskih izumiteljev. Na portalu za množično financiranje Kickstarter želijo zbrati vsaj 30 tisoč kanadskih dolarjev, oziroma malo več kot 21 tisoč evrov.

Inovator Boštjan Žagar priznava, da ideja ni nova. Sam se je s podobnimi rešitvami srečal že pred leti, vendar je že takrat videl, da je pri tovrstnih izdelkih še veliko možnosti za dodelave. Zato je skupaj z ekipo razvil povsem nov izdelek, ki je namenjen krajšim razdaljam, ki pa so vendarle nekoliko prevelike in zamudne za normalno hojo.

Linijo OLAF pravzaprav sestavljata dva izdelka. Prvi, OLAF Business, je namenjen predvsem poslovnežem, saj ima vgrajen kovček, ki je dovolj majhen, da ga vzamemo na letalo, uporabljamo ga lahko kot kovček na kolesih, z nekaj preprostimi gibi pa se spremeni v skiro z vgrajenim kovčkom. Drugi, OLAF Urban, pa je namenjen mestnim površinam, kjer se izkaže s svojo okretnostjo in prilagodljivostjo. OLAF Urban je v osnovni različici brez nahrbnika, kar omogoča, da se izdelek lahko uporablja tudi kot rolka. Tako so v enem izdelku združene funkcije kar 4 naprav, saj ga lahko, poleg že naštetih primerov uporabe, lahko uporabljamo tudi kot transportni voziček.

olafBusiness
OLAF Business
olafUrban
OLAF Urban

Za platformo Kickstarter so se odločili zaradi lažjega zagona proizvodnje, izdelek pa je že v celoti razvit. Želijo zbrati vsaj 30 tisoč kanadskih dolarjev, višje vsote pa bodo odprle nove možnosti (nove barve okvirja, varnostna luč in drugi dodatki). Ekipa je v manj kot enem tedu zbrala že več kot polovico sredstev, zato ne dvomimo, da bo projekt OLAF še ena zgodba o uspehu.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.