PingPong: Iz Trzina zapihal svež kreativni veter

Preteklo sredo so v Trzinu odprli nov kreativni center, ki je nastal na pobudo Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) v okviru projekta Regionalni center kreativne ekonomije in občine Trzin. Razvojna agencija hoče z omenjenim projektom spodbuditi razvoj kreativne ekonomije tudi na regionalni ravni. V projektu kot partnerice sodelujejo občina Trzin in Dobrova – Polhov Gradec ter mestna občina Ljubljana.

kreativni center trzin
Kreativni center Trzin, novi coworking prostor (foto: kreativni center).

Cilji Regionalnega centra kreativne ekonomije so predvsem povezovanje gospodarstva s kreativnimi dejavnostmi, s čimer bi zvišali dodano vrednost in konkurenčno prednost produktov ali storitev ter podpora kreativnim podjetjem pri vstopanju na trg. S tem namenom je nastal tudi trzinski PingPong, pod okrilje omenjenega projekta spada tudi e-publikacija ljubljanskih kreativnih vozlišč Kreazin.

Kreativni center je nastal v lanskem letu z namenom spodbujanja razvoja lokalne kreativne skupnosti po metodi coworkinga. V predstavitvi takega projekta so možnost uspeha uvideli tudi prostovoljci, ki trenutno sestavljajo kreativni komite: Florence Maria Bratuž, Marko Živković, Matevž Kosterov, Metka Pravst in Živa Štih. Vsak od njih je zaposlen in dejaven na svojem področju, svoj prosti čas pa namenjajo PingPongovim petkom. Glede na to, da gre za projekt Regionalne razvojne agencije (RRA LUR), finance prihajajo s tega naslova, so pa v centru veseli vsakršne finančne ali kakšne druge oblike pomoči, ki bo pomagala vzdrževati prostor tudi v prihodnje. Kot nam je zaupala Metka Pravst, članica kreativnega komiteja PingPong:

V tem smo uvideli prednost in se podali na pot razvoja prostora, ki bi bil namenjen sodelovanju, sodelu in drugim skupnim projektom.

PingPong je nastal v okviru projekta Regionalni center kreativne ekonomije Foto: PingPong
PingPong je nastal v okviru projekta Regionalni center kreativne ekonomije
Foto: PingPong

Kreativni center boste našli v Mladinskem klubu v Centru Ivana Hribarja v Trzinu, kjer za vas odpirajo vrata vsak petek od 9. do 17. ure. Prostori, v katerih domuje center, so jim bili s strani občine zaupani v brezplačno uporabo, zato lahko trenutno v njihovih prostorih uporabniki gostujete brezplačno. Ponujajo vam uporabo pisarniške opreme, kotiček za druženje oz. sproščanje in seveda brezplačen internet.

V prostoru lahko brezplačno delate ob petkih od 9. do 17. ure. Foto: PingPong
V prostoru lahko brezplačno delate ob petkih od 9. do 17. ure.
Foto: PingPong

Na vprašanje, kako se razlikujejo ali v čem so si podobni z drugimi coworking prostori v Sloveniji, pa Metka odgovarja:

Glede načina delovanja se lahko zgledujemo po Poligonu, ki deluje v Ljubljani. Primerjamo se morda lahko le z Riibo v Izoli in Punktom iz Trbovelj, ki so prostor sodela gradili od spodaj navzgor – torej se je najprej povezala lokalna kreativna skupnost, ki je poskrbela za razvoj prostora sodela. Zanimivost, po kateri se zagotovo razlikujemo od ostalih, pa je, da naš kreativni center deluje v kletnih prostorih, a smo ga uredili tako, da tega sploh ni občutiti.

Kako so pa so ustanovitelji prišli na idejo za ime? Povod za razmišljanje so dale mize za pingpong, ki so enostavne za shranjevanje in še dovolj velike so, da lahko na njih naenkrat dela 6 posameznikov. To še dodatno poudarja koncept izmenjave idej in coworkinga, katerega namen je novi kreativni center. Pingpong miza pa omogoča seveda tudi sprostitev – kdo si ne bi želel med delom privoščiti kakšne partije?

 

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.