Pinterest prevzel Kosei, startup Jureta Leskovca

Pinterest prevzel Kosei, startup Jureta Leskovca

Pinterest je prevzel Kosei, ameriški startup, ki ga je soustanovil Dr. Jure Leskovec, Ljubljančan in profesor na ameriški univerzi Stanford. Jure se bo s svojo sedemčlansko ekipo pridružil Pinterestu. Prevzemna cena ni znana, za nakup naj bi se zanimal tudi Yahoo.

Jure Leskovec Netokracija
Jure Leskovec s Stanforda odhaja v Pinterest (foto: Stanford)

Leskovec je Kosei ustanovil lani skupaj z Lanceom Riedelom, startup pa je že junija 2014 pridobil semensko investicijo. Kosei je algoritem, ki lahko razbere odnose med različnimi izdelki in tako ustvari priporočila za potencialne kupce. Tehnologija lahko prikaže več kot 400 milijonov različnih povezav med 30 milijoni izdelkov.

Pinterest je šele pred nekaj meseci začel vpeljevati oglaševalski model, ki temelji na dodatnih izpostavitvah posameznih pinov oz. izdelkov (promoted pins), Kosei tehnologijo pa bo uporabil za prilagoditev oglasnih vsebin glede na želje in interese uporabnikov.

Slovenec na Stanfordu

Dr. Jure Leskovec na Stanfordu poučuje že pet let, njegova profesionalna pot pa se je začela že v srednješolskih letih, ko je raziskoval na Inštitutu Jožef Štefan v Ljubljani. Po končani Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani se je odpravil v ZDA, kjer je doktoriral in se kot profesor na Stanfordu ter vodja raziskovalne skupine ukvarjal z aplikativno analizo omrežij. Kot je večkrat dejal:

Različna omrežja obstajajo odkar obstaja človeštvo, sodobne tehnologije pa nam omogočajo, da jih vizualiziramo, analiziramo, naučeno pa apliciramo. Internet je največji senzor, ki smo ga zgradili. Z vsakim korakom, ki ga naredimo na spletu, za seboj puščamo digitalni pečat. Gre za točke, ki so med seboj povezane, za vsako točko v omrežju pa lahko izračunamo njeno pomembnost.

Leskovec je med drugim sodeloval pri raziskovanju in razvoju tehnologij za Facebook, Google in Samsung.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.