Pioneers festival na Dunaju: rok za prijave je 7. september! - Netokracija.si

Pioneers festival na Dunaju: rok za prijave je 7. september!

Pioneers Festival bo privabil okrog 2500 mladih podjetnikov, inovatorjev in razvijalcev rešitev prihodnosti, 60 mednarodnih govornikov svetovnega ranga pa bo odpiralo teme in odkrivalo trende v tehnologiji, nastajajočih zbirkah podatkov in interaktivnih komunikacijah. Udeleženci bodo imeli možnost pridobiti znanja in veščine iz podjetništva z imeni kot so Tom Hulme, Björn Lasse Hermann in Sean Ellis. Med govorniki pa so tudi Matt Mullenweg, (ustanovitelj WordPress), Om Malik, (ustanovitelj GigaOm) and Peter Vesterbacka, (odgovoren za marketing pri Rovio za Angry Birds).

Med 29. in 31. oktobrom se bodo na Dunaju zbrali pionirji podjetništva ali po naše predstavniki startupov. Obvezna udeležba za startupe z željo po spreminjanju sveta. No, saj drugačni niti ne obstajajo ;) Pioneers Festival bo privabil okrog 2500 mladih podjetnikov, inovatorjev in razvijalcev rešitev prihodnosti, 60 mednarodnih govornikov svetovnega ranga pa bo odpiralo teme in odkrivalo trende v tehnologiji, nastajajočih zbirkah podatkov in interaktivnih komunikacijah. Udeleženci bodo imeli možnost pridobiti znanja in veščine iz podjetništva z imeni kot so Tom Hulme, Björn Lasse Hermann in Sean Ellis. Med govorniki pa so tudi Matt Mullenweg, (ustanovitelj WordPress), Om Malik, (ustanovitelj GigaOm) and Peter Vesterbacka, (odgovoren za marketing pri Rovio za Angry Birds).

Osrednje dogajanje bo osredotočeno na 50 startupov z dnevom z investitorji (Accel Partners, Holtzbrinck Ventures, Early bird), kjer bodo podjetniki v nastajanju predstavljali svoje poslovne ideje in imeli individualna srečanja s posameznimi investitorji in mentorji. Osem izbranih startupov bo dobilo priložnost predstavitve pred vsemi  2500 udeleženci festivala, zmagovalec pa prejme denarno nagrado v višini 25 000 EUR in večno slavo, seveda.

Rok za prijavo je 7. septemberin spodobi se, da se na festivalu pojavijo tudi predstavniki slovenske startup scene. Organizatorji festivala so v svoji internetni oddaji gostili Tomaža Štolfo, ustanovitelja in direktorja vox.io in so tudi sicer seznanjeni z našo živahno lokalno sceno, Silicijevimi vrtički in Spletnimi uricami.

In zakaj govorimo o festivalu in ne o konferenci? Ker se bo poleg uradnega dela programa zvrstila množica neformalnih zabav in posebnih dogodkov. Recimo ‘Clash of the Founders’, kjer se bosta spopadli ekipi iz ZDA in EU, sodnika pa bosta Mike Butcher (TechCrunch) in Ben Parr (Mashable, CNET).

Na njihovi spletni strani najdete še več informacij in razlogov za udeležbo . Dunaj je blizu in tovrstnih priložnosti ni nebroj, zato velja Pioneers Festival zagrabiti z obema rokama!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.