Izumitelja orodja Pixelstick prihajata v Ljubljano

Izumitelja orodja Pixelstick prihajata v Ljubljano

V okviru festivala MENT Ljubljana bosta 2. februarja 2015 v kreativnem cetru Poligon svojo zgodbo predstavila tudi avtorja izjemno uspešnega projekta – Pixelstick, s katerim sta popolnoma spremenila pogled na risanje s svetlobo.

Izumitelja palice Pixelstick prihajata v Ljubljano! (foto: pixelstick)
Izumitelja palice Pixelstick prihajata v Ljubljano! (Foto: pixelstick)

Za kaj sploh gre? Pixelstick je, kot pove že ime, palica, s katero lahko s posebno tehniko navidezno porišemo praktično vse površine. Tehnika je sicer znana že od prej, vendar pa je Pixelstick naredil preskok v kvaliteti in možnosti uporabe. “Rišemo” lahko samo z osnovnimi barvami, možno pa je narisati tudi bitne slike. S kampanjo na Kickstarterju sta avtorja dosegla izjemen uspeh, saj je bil njun cilj zbrati 110 tisoč dolarjev, na koncu pa je bil znesek skoraj 6-krat višji (628.417 dolarjev).

AvtorjaDuncan Frazier in Steve McGuigan iz Bitbanger Labs. bosta na dogodku, ki se bo zgodil 2. februarja 2015 ob 18. uri v Poligonu, predstavila celotno Kickstarter kampanjo in se hkrati spominjala vse težav in zagat, s katerimi sta se srečevala v obdobju kampanje. Od prvih prototipov, do kampanje na portalu za množično financiranje Kickstarter in seveda dostavljanju izdelkov zvestim podpornikom. Pogovor bosta Vodila Luka Piškorič in Eva Perčič iz Kreativnega centra Poligon.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.