V Ljubljani odpira vrata Poligon, nov 'coworking' prostor za samozaposlene kreativce - Netokracija.si

V Ljubljani odpira vrata Poligon, nov ‘coworking’ prostor za samozaposlene kreativce

V ponedeljek, 17. februarja, v nekdanjih prostorih Tobačne tovarne Ljubljana vrata odpira nov coworking prostor, kreativni center Poligon, za katerim stojijo soustanovitelji Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si. Kot pravijo, so v dobrih dveh letih v razvoj coworking in crowdfunding kulture v Sloveniji vložili preko 5000 ur prostovoljnega dela.

Poligon

V ponedeljek, 17. februarja, v nekdanjih prostorih Tobačne tovarne Ljubljana vrata odpira nov coworking prostor, kreativni center Poligon, za katerim stojijo soustanovitelji Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si. Kot pravijo, so v dobrih dveh letih v razvoj coworking in crowdfunding kulture v Sloveniji vložili preko 5000 ur prostovoljnega dela, misija novega centra pa bo:

Združevanje slovenskih skupnosti, ki delujejo na področju kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture. Te skupnosti so zrasle kot odgovor na gospodarsko krizo in z njo naraščajočo prekernostjo predvsem mladih profesionalcev.

Kaj ponuja Poligon?

Poligon temelji na coworking metodi dela in se nadgradjuje z različnimi vsebinami, ki so namenjene stalnim in občasnim uporabnikom – Prebivalcem Poligona. Na voljo je 60 miz v odprti pisarni, 7 pisarn, 1 konferenčna soba, Poligon Lab in Foto studio, Crowdfunding Lab, bar, trgovinica in knjižnica ter prostor za dogodke.

Članstvo v Poligonu omogoča dnevno (7 €), 5-dnevno (30 €), 12-dnevno (65 €) ali mesečno (95 €) souporabo delovnih prostorov ali pisarne, medtem ko so Poligon prijatelji (35 €/leto) vabljeni na dogodke ter koristijo ostale ugodnosti. Prostor je na voljo tudi za organizacijo različnih dogodkov. Seznam aktualnih ‘prebivalcev’ je objavljen na spletni strani centra. V Poligon so vabljeni vsi samozaposleni kreativci. Kot pravijo ustanovitelji:

Namen Poligona je danes opolnomočiti vse mlade, ki jim je samozaposlitev edina možnost za preživetje. Če sediš doma sam, izoliran, boš veliko težje dobil in kakovostno izvajal projekte, kot če si del večje skupnosti ustvarjalcev različnih profilov, ki si lahko medsebojno pomagajo.

Načrt kreativnega centra Poligon
Načrt kreativnega centra Poligon

Informativni dnevi

Med 12. in 14. februarjem 2014 v Poligonu potekajo informativni dnevi. Vabljeni na obisk!

Komentarji

  1. Brigita

    Brigita

    13. 2. 2014. v 19:01

    Odlično, pohvalno pridemo soustvarjat. Glede na to, da gre za poslovno – družabno omreženje, ki prinaša novice o najnovejših trendih na področju spletnih tehnologij … bi morda veljalo vklučiti še top poslovno omrežje = Linkedin… Tole je že novica, ki bi jo z veseljem “postala” tudi na Linkedinu….

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.