Ponedeljek – dober dan za podjetništvo - Netokracija.si

Ponedeljek – dober dan za podjetništvo

Danes, 21. 1. 2013, podjetniški krožek novomeške gimnazije organizira Podjetniški večer idej, na katerem bo po predstavitvi štirih uspešnih slovenskih podjetnikov potekala tudi okrogla miza Kako povečati podjetnost pri mladih.

(Vir: Shutterstock)

Danes, 21. 1. 2013, podjetniški krožek novomeške gimnazije organizira Podjetniški večer idej, na katerem bo po predstavitvi štirih uspešnih slovenskih podjetnikov potekala tudi okrogla miza Kako povečati podjetnost pri mladih.

Ob 19. uri bodo Andraž Gavez (mojacokolada.si), Matija Goljar (ustvarjalnik.org), Gorazd Prah (mojedelo.com) in Jani Pravdič predstavili svoje podjetniške zgodbe , predstavitvam pa bo sledila okrogla miza z naslovom Kako povečati podjetnost med mladimi, na kateri bodo gostje (predstavniki državnih ustanov, zavodov, skladov) poskušali odgovoriti na vprašanja, kaj lahko storijo institucije v Sloveniji za povečanje podjetništva med mladimi, kam se lahko bodoči podjetniki obrnejo po pomoč in nasvet in ali je naše okolje sploh dovzetno za podjetništvo.

Podjetniški krožek – od ideje do izvedbe dogodka

S podjetniškim krožkom so na gimnaziji začeli lansko šolsko leto (2011-2012), njegove članice so bile Manca Bukovac, Iva Starc, Petra Ravbar in Katja Kelvišar, ki so se z idejo cyou.si (spletno aplikacijo za virtualno pomerjanje očal) udeležile tekovanja Gea College, Mladiekoin, in Ljubljana Startup. V letošnjem letu je krožek, ki ga vodita profesor angleščine Janez Gorenc (preberite njegov članek o prvem dijaškem startup podjetju v Sloveniji) in Matija Goljar s Srednje Ekonomske šole Ljubljana zrasel še za nekaj novih članov, saj so se mu pridružili Maj Jaklič, Nika Bratkovič, Nika Miletić, Kristina Redek in Lora Kastelic.

Poleg tedenskih srečevanj in organizacije podjetniškega večera (sami so pridobili sponzorje, medije …) mlade glave vedno znova iščejo tudi nove ideje – v začetku februarja se bodo udeležili dogodka Klagenfurt Startup Weekend, da s pomočjo programerjev dodelajo idejo, ki jim že nekaj mesecev ne pusti spati.

Člani krožka želijo s takšnimi dogodki pridobiti nova znanja, spoznati čim več zanimivih ljudi in širiti podjetniški duh med vrstnike. Po besedah Petre Ravbar jim je »podjetništvo dokaj spremenilo pogled na svet, način razmišljanja … Ko hodimo po mestu, opazujemo obcestne plakate, jih kritično komentiramo, takoj opazimo res dobre marketinške kampanje. Kar nekaj nas sedaj tudi načrtuje nadaljnje izobraževanje v tej smeri

Mladi upi slovenskega podjetništva vas vabijo, da jih spoznate!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.