Znani so prejemniki investicij SK200 in SK75, ki so prejeli skupno 1.275.000 evrov svežega kapitala - Netokracija.si

Znani so prejemniki investicij SK200 in SK75, ki so prejeli skupno 1.275.000 evrov svežega kapitala

Končno so znani prejemniki jesenskega naložbenega kroga za semenski kapital, SK75 in SK200, ki sta namenjena zagonu in rasti inovativnih podjetij. Devet prejemnikov bo tako dobilo 75.000 evrov zagonskega kapitala, trije pa 200.000 evrov investicije za rast.

Slovenski podjetniški sklad je podpisal pogodbe z 12 novimi prejemniki semenskega kapitala.
Slovenski podjetniški sklad je podpisal pogodbe z 12 novimi prejemniki semenskega kapitala.

Iniciativa Start:up Slovenia sporoča, da je Slovenski podjetniški sklad (SPS) zaključil jesenski naložbeni krog, ki se je začel 1. septembra lani s serijo desetih roadshow dogodkov po vsej Sloveniji. Skupno je 12 podjetij prejelo investicije v višini 1.275.000 evrov, medtem ko družina SK danes šteje že 45 članov. Vanje je bilo vloženih 3,8 milijonov evrov semenskega kapitala.

Pomoč pri zagonu in rasti

Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij oz. SK75 je bilo odobreno devetim podjetjem, od katerih bo vsaka prejela 75,000 evrov zagonskega kapitala. Produkt SK75 je namenjen start up podjetjem s potencialom rasti ter posledično s potencialom kreiranja novih delovnih mest, ki so v tej razvojni fazi še posebej ranljiva. Fokus je predvsem na mladih tehnoloških podjetjih. Zraven denarne investicije podjetja prejmejo še sodelovanje z izbranim start-up mentorjem in intenziven 3-mesečni program v pospeševalniku Start:up Geek House.

Produkt SK200, oz. lastniški vstop za rast inovativnih podjetij, so prejela tri podjetja, katere idejo je trg že potrdil in so svoj ”product-market-fit” že našla. Namen tovrstnega semenskega kapitala je spodbujanje nastajanja novih inovativnih podjetij in njihova nadaljnja rast. S kapitalsko podporo želi Sklad omogočiti podjetjem hitrejšo rast, hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov ter prodor na globalne trge. Zraven svežega kapitala za financiranje hitre globalne rasti produkt SK200 vključuje tudi mentorsko podporo in pospeševalniški program v Go:Global Slovenia. Vsem podjetjem je na voljo tudi paket ugodnosti.

Kozmetika, tehnologija, narava, …

Medtem ko si več o devetih prejemnikih produkta SK75 lahko preberete tukaj, si bomo podrobneje ogledali, kdo so prejemniki 200,000 evrov semenskega kapitala.

  • VASTOK – personalizirana 100% naravna kozmetika AlpStories, ki si jo vsak oblikuje po svojem okusu. V podjetju se prilagodijo kupčevim potrebam in željam ter mu omogočijo izdelavo izdelka, ki ga lahko so-kreira.
  • LEDCOM – podjetje je razvilo sistem XVIDA, magnetne dodatke, ki lahko tablico ali mobilni telefon naredijo uporabnejšo, saj nosilci in držala povečajo funkcionalnost naprav npr. med vožnjo, kolesarjenjem, pri delu, …
  • PONIKA – podjetje, usmerjeno v naravo in ekologijo, je med prvimi petimi akvaponskimi podjetji v Evropi in razvija samo-očiščevalne ribogojnice, PONNODAkvaponika je namreč sinergija vzgoje rib in rastlin, takšen sistem pa pridelovalcem in urbanim vrtičkarjem omogoča gojenje zelenjave kjerkoli.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.