Priložnost za socialne podjetnike!

Prijavite se na Startery CEE in se novembra odpravite v Boglarijo!

Podjetje SAP se je odločilo podpreti projekt socialnega podjetništva, Startery CEE, ki bo v začetku novembra potekal v bolgarski Sofiji. K prijavi vabijo vse socialne podjetnike, ki imajo inovativne ideje in poslovne rešitve za boljši jutri.

startery
Slovenska podružnica nemškega podjetja SAP, ki deluje na področju programske opreme in povezanih storitev za podjetja, se je odločila podpreti projekt socialnega podjetništva, ki bo novembra združil tovrstne inovativne podjetnike v bolgarski prestolnici. V organizaciji podjetij Ashoka in Social Impact bo namreč potekal projekt Startery CEE, 4-dnevni dogodek za 30 najobetavnejših podjetnikov iz srednje in vzhodne Evrope.

Prijave do 13. septembra!

Inovativni družbeni startupi so vabljeni, da predstavijo svojo idejo oz. poslovno rešitev, ki bo prispevala k reševanju družbenih problemov in se dokažejo kot najboljši. Prijavite se lahko tukaj, v mesecu dni pa bo znano, katerih 30 idej je prepričalo komisijo in se bo udeležilo dogodka v Bolgariji. Zraven naše države so k sodelovanju povabljene še Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška in Srbija.

Izbranih trideset startupov bo v začetku novembra v Bolgariji nabiralo novo znanje o kreativnem razmišljanju in se seznanilo z novimi poslovnimi modeli. S  pomočjo strokovnjakov bodo udeleženci lahko razvijali lasten posel in imeli možnost druženja ter povezovanja z drugimi socialnimi podjetniki. Na zaključni predstavitvi bodo predstavljene vse ideje, strokovna žirija po bo izbrala tri zmagovalne projekte, ki bodo povabljeni na dvotedensko avanturo v Berlin, kjer se bodo udeležili delavnic, dogodkov in seminarjev na temo socialnih inovacij in podjetništva v okviru Social Impact laboratorija.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.