Prvo srečanje Slovenia CSS User Group - Netokracija.si

Prvo srečanje Slovenia CSS User Group

Ker različnih skupin za meetupe pač ni nikoli dovolj, smo nedavno dobili tudi Slovenia CSS User Group. Nastanek skupine je bil uradno potrjen v sredo, 18. februarja, s prvim CSS meetupom v Ljubljani.

CSS meetup Ljubljana
Prvi CSS meetup v Ljubljani (foto: Marin Mešter).

Večerni dogodek je potekal nad Kongresnim trgom, kjer je sejno sobo in ostalo infrastrukturo posodilo podjetje Celtra. Obiskovalcev je bilo nekaj čez trideset, v slabi urici sta se na programu zvrstili dve predavanji. Mato Žgajner je otvoril dogodek z You’re not abusing SASS enough, preletom nekaterih tehnik in nasvetov za uporabo naprednejših funkcionalnosti CSS predprocesorja SASS. Kot drugo je sledilo predavanje z naslovom Stripping down your CSS, v katerem je Primož Cigler predstavil orodje UnCSS. Slednje se uporablja za avtomatsko odstranjevanje neuporabljene CSS kode, kar je avtor podkrepil tudi s prikazom praktičnih primerov na lastnih produktih.

CSS meetup Ljubljana 1
(foto: Marin Mešter)

Splošno počutje dogodka lahko poskušate ujeti s fotografij, predstavitvi obeh predavanj pa sta na voljo na spletu. Vsi frontend programerji in ostali navdušenci nad CSS-jem ste seveda vabljeni, da se brž pridružite skupini in sodelujete v izmenjavi izkušenj na katerem od prihodnjih meetupov.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.