Red Orbit zmagovalci Digiday Retail Awards

Agencija Red Orbit zmagovalec Digiday Retail Awards

V začetku februarja so v New Yorku podelili Digiday Retail Awards, ki nagrajujejo najboljše iz segmenta digitalnega marketinga v spletnih trgovinah. V kategoriji ''Best use of data'' je zmagala slovenska digitalna agencija Red orbit.

Red Orbit iz Ljubljane je prejemnik prestižne nagrade Digiday Retail Awards v kategorfiji 'Best use of data'.
Red Orbit iz Ljubljane je prejemnik prestižne nagrade Digiday Retail Awards v kategoriji ‘Best use of data’.

Digiday, podjetje in skupnost strokovnjakov s področij digitalnih medijev, oglaševanja in marketinga, predstavlja enega izmed najvplivnejših medijev na svojem področju. S tekmovanjem izpostavlja najboljše svetovne dosežke na področju digitalnega marketinga v segmentu spletnih trgovin. Agencija Red Orbit iz Ljubljane je za svoj projekt From first click to last conversation prejela prestižno nagrado Digiday Retail Awards v kategoriji “Best Use of Data”. Kategorija nagrajuje najbolj inovativno uporabo podatkov v digitalnem marketingu s ciljem povečanja prodaje.

Nagrajeni projekt je Red Orbit ustvaril v sodelovanju s podjetjem Big Bang, vodilnim slovenskim trgovcem na področju zabavne elektronike. V začetku lanskega leta so pripravili podroben načrt spremljanja odločitvenega procesa potrošnikov, s čimer so želeli izboljšati učinkovitost spletnega marketinga. Red Orbit, edino slovensko podjetje s s certifikatom Google Analytics Certified Partner, je v celoten projekt implementiralo napredno spletno analitiko, ki je spremljala potrošnikov odločitveni proces preko različnih naprav in kanalov. Končni rezultati so pokazali izboljšanje spletne prodaje, števila nakupov in povprečne vrednosti nakupa.

Kaj pa je prepričalo žirijo Digiday Retail Awards? V agenciji pravijo, da je

žirijo prepričal celostni pristop k spremljanju procesa odločanja potrošnikov, inovativne povezave podatkov med različnimi digitalnimi in klasičnimi komunikacijskimi kanali ter učinkovita uporaba pridobljenih informacij v digitalnih kampanjah.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.