Silicon Gardens Fund: 12 investitorjev iz Slovenije in ZDA zbira prijave za prve investicije! - Netokracija.si

Silicon Gardens Fund: 12 investitorjev iz Slovenije in ZDA zbira prijave za prve investicije!

Kot sta na PODIMU napovedala Peter Ribarič in Borut Rismal, vrata odpira nov slovenski sklad semenskega kapitala – Silicon Gardens Fund, za katerim stoji iniciativa Silicon Gardens. Namen sklada je ponuditi pomoč ustanoviteljem in ekipam, idejam in startupom na samem začetku njihove poti, jim omogočiti preboj na mednarodne trge ter jih pripraviti na naslednjo rundo financiranja.

Silicon Gardens Fund

Kot sta na PODIMU napovedala Peter Ribarič in Borut Rismal, vrata odpira nov slovenski sklad semenskega kapitala – Silicon Gardens Fund, za katerim stoji iniciativa Silicon Gardens. Namen sklada je ponuditi pomoč ustanoviteljem in ekipam, idejam in startupom na samem začetku njihove poti, jim omogočiti preboj na mednarodne trge ter jih pripraviti na naslednjo rundo financiranja.

V sklad s sedežem v Ljubljani je investiralo 12 podjetnikov iz Slovenije in ZDA:

Lokalnim podjetnikom je uspelo zbuditi zanimanje pri uveljavljenih ameriških investitorjih, kot so Jerry Colonna, Fred Wilson, Brad Feld in Paul Vidich. Kot je povedal Jugoslav Petković:

V preteklih letih smo lahko bili priča razvoju vrhunskih podjetij iz regije, kot so Celtra, Outfit7, Bitstamp … Verjamemo, da je to šele začetek! Silicon Gardens Fund bo pospešil razvoj ambicioznih startupov in jim omogočil, da razvijejo svoj potencial.

Silicon Gardens Fund
V Silicon Gardens Fund je investiralo 12 podjetnikov in investitorjev iz Slovenije in ZDA.

Investicije do 40.000 evrov

V prvem letu bo sklad vložil od 20 do 40 tisoč evrov v 5 do 10 podjetij, z enim glavnim ciljem – pomagati startupom v zgodnji, semenski fazi. S sredstvi bodo podjetja lahko raziskala mednarodni trg, validirala poslovno idejo in se pripravila na naslednjo rundo financiranja. Sklad v zameno za investicijo dobi 5 do 15% delež v podjetju.

Silicon Gardens Fund ponuja t.i. smart money oz. pametno investicijo – poudarek je na izkušnjah investitorjev, prenosu znanja, mentoriranju in izkoriščanju poslovnih vezi mreže investitorjev. Vsakemu podjetju iz portfelja bo dodeljen mentor, eden izmed članov odbora za investicije ali investitorjev v sklad. Naloga mentorja je, da skrbi za prenos znanja in uporabi vse svoje poslovne vezi, da bi pomagal startupu.

Kot pravijo pri Silicon Gardens, kombinacija lokalnega talenta, ki ga v Sloveniji in regiji ne primanjkuje, in razvejane mreže mednarodnih investitorjev lahko pripelje do zmagovalnih rezultatov.

Transparentna pravna dokumentacija

Kot je napovedal direktor sklada Peter Ribarič:

Gre za prvi tovrstni sklad v Sloveniji, zato smo se med ustanavljanjem prebijali čez komplicirane pravne postopke. Ker želimo spodbuditi investicijsko klimo v Sloveniji in regiji in si želimo čim več podobnih iniciativ, bomo vso pravno dokumentacijo tudi javno objavili.

Prijave že odprte

Prijave za Silicon Gardens Fund so že odprte. Prijavijo se lahko startupi iz Slovenije in regije. Več lahko preberete na spletni strani sklada.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.