Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam - Netokracija.si

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Silicon Gardens Fund
Sklad Silicon Gardens je maja ustanovilo 12 podjetnikov iz Slovenije in ZDA.

Sklad Silicon Gardens je predstavil prvih pet portfeljnih podjetij. To so Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam. Spomnimo, sklad je bil predstavljen na letošnji konferenci PODIM, ustanovilo pa ga je 12 slovenskih in ameriških podjetnikov, ki poleg začetne investicije v znesku do 40.000 evrov ponujajo mentorsko pomoč pri pripravi podjetja za preboj na mednarodni trg in naslednji krog investicije.

Sklad se je v prvem krogu osredotočil na slovenska podjetja:

 • Sqwiz je aplikacija, ki omogoča ustvarjanje in preprosto urejanje ter vzdrževanje spletne strani na podlagi Facebook strani. Ekipa Sqwiza je trenutno del pospeševalnika Wayra UK v Londonu.
 • Ekipa Povia, mobilne komunikacijske platforme, ki jo že dobro poznamo, je trenutno v San Franciscu, kjer nadaljujejo razvoj produkta po marčevskem zaključku trimesečnega programa v pospeševalniku Y Combinator.
 • Kot kaže gre ekipi Flaviarja (servisa, ki za mesečno naročnino na dom pošilja izbor kakovostnih alkoholnih pijač izbranih proizvajalcev) zelo dobro, saj se je tudi njihova ekipa pred kratkim potikala po Silicijevi dolini. :) Uradno potrjenih informacij o rezultatih še nimamo.
 • Getta.pro je aplikacija, ki omogoča vodenje poslovanja osebnih trenerjev. Pred kratkim so se predstavili tudi na Mini Seedcampu Ljubljana.
 • Sphericam proizvaja dostopne 360-stopenjske kamere, ki omogočajo ustvarjanje vsebin za Oculus Rift.

siliconGardens

Direktor sklada Peter Ribarič je ob tej priložnosti povedal:

Dejstvo, da nam je v zgolj 4 mesecih uspelo izbrati kar 5 podjetij z visokim potencialom je čudovito. Sicer smo upali na takšen izid, ampak sedaj imamo tudi empiričen dokaz, da je v Sloveniji in regiji na voljo več kot dovolj talenta in inovacij!

Komentarji

 1. miha

  miha

  9. 10. 2014. v 13:47

  malo za lase prvilečeno tole vse skupaj ker so ustanovitelji sklada že prej investirali denar v omenjena podjetja in je sodelovanje že daljše…not good

 2. tadej

  tadej

  9. 10. 2014. v 23:28

  bleferji! a mislite da so vsi glupi? s temi podjetji ste že prej sodelovali in vanje investirali

 3. Ana Eterović

  Ana Eterović

  10. 10. 2014. v 04:40

  Miha in Tadej – zakaj pa je to sploh relevantno? Skupina 12 podjetnikov je ustanovila sklad v Sloveniji in investirala v 5 slovenskih podjetij – to je bistvo novice. Kako so potekale transakcije, pred ali po ustanovitvi sklada – če je zakonsko vse v redu (kar verjamem, da je), je manj bistveno. Lep pozdrav!

 4. Andraz Tori

  Andraz Tori

  10. 10. 2014. v 10:20

  Investicija je kot poroka. Skratka resna stvar, ki jo je težko spremenit, če si kasneje podjetnik ali investitor premisli. Zato je treba kar nekaj časa dateat (zmenkovati?) preden se oženimo. Nekatere ustanovitelje podjetij spremljamo nekaj mesecev, druge poznamo že iz prejšnjih projektov pred leti. Marsikje imamo kot posamezniki z njimi že kilometrino, preden smo se odločili invstirat kot sklad. Prav tako obratno – podjetniki vzamejo sklad za investitorja, zato ker so nas že ‘preizkusili’ kot posameznike in vedo, da smo lahko koristni.

  Tako, da Tadej, se oproščam, če tega nismo dovolj jasno skomunicirali. Pri tem skladu ne gre za to, da bi šlo za tekmovanje kjer bi se odločali na podlagi enkratnih pitchev ali točkovanj. Če bi rad zvedel podrobneje kako so se stvari odvijale te pa te z veseljem spravim v stik z investiranci. Kar piši mi na mail – andraz.tori @ gmail.com.

 5. miha

  miha

  15. 10. 2014. v 14:49

  samo tale izjava je sporna, vse ostalo je super…potrebno je komunicirati transparentno
  Dejstvo, da nam je v zgolj 4 mesecih uspelo izbrati kar 5 podjetij z visokim potencialom je čudovito. Sicer smo upali na takšen izid, ampak sedaj imamo tudi empiričen dokaz, da je v Sloveniji in regiji na voljo več kot dovolj talenta in inovacij!

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.