SipaBoards zbral 350.000 EUR na Kickstarterju

Sipaboards pospešil za 3 vozle in na Kickstarterju zbral skoraj 350.00 dolarjev

SipaBoards je uspešna Kickstarter zgodba iz Kamnika, ki je v zadnjem mesecu prejela veliko pozornosti, saj so že na polovici kampanje dosegli zadani cilj. Kampanja se je pred dnevi končala, z 284 podporniki pa so zbrali 344,638 ameriških dolarjev.

Ekipa SipaBoards z vodjo Sebastjanom Sitarjem (četrti od desne). Vir: arhiv SipaBoards
Ekipa SipaBoards z vodjo Sebastjanom Sitarjem (četrti od desne). Vir: arhiv SipaBoards

Od 14. aprila do 14. maja je na Kickstarterju potekala kampanja za prvi napihljivi sup z vgrajenim električnim motorjem, ki prihaja iz Kamnika. Svoj cilj, 150 tisoč evrov, so presegli že v dobrih dveh tednih, končali pa s skoraj 350 tisoč dolarji. Sebastjan Sitar, oseba, ki stoji za celotno zgodbo SipaBoards, je ob tem s svojo ekipo povedal:

Čestitke in poslovne ponudbe prihajajo z vsega sveta, a ta hip razmišljamo predvsem o zagonu proizvodnje in čim prejšnji dostavi prvim podpornikom. Veliko kupcev je iz Slovenije, kar nas še posebej veseli. Kjerkoli smo SipaBoards predstavili, je bil uspešnica.

Napihljivi sup z vgrajenim električnim motorjem

Sebastjanova žena Saša je na poletnem oddihu s hčerkama supala ob hrvaški obali. Ko so se vračale, je bil tok premočan in otroka nista zmogla priti nazaj na obalo, zato jima je mogla pomagati mama. To je bil povod za Sebastjanovo razmišljanje, katerega rezultat je danes SipaBoard.

Za SipaBoards boste plačalo 2.190 ameriških dolarjev. Vir: SipaBoards
Za SipaBoard boste odšteli 2.190 ameriških dolarjev (foto: SipaBoards)

SipaBoard je prvi samonapihljivi sup na svetu, ki ima vgrajen električni pogon. Več kot 3 metre dolga deska je izdelana iz PVC-ja z dvoplastno tehnologijo ‘dropstitch’, ki zagotavlja trdnost in vzdržljivost deske. Tehta 14 kilogramov, oblikoval pa jo je Jaro Jelovac, dolgoletni oblikovalec Elanovih snowboardov. Ekipa poudarja izjemno enostavnost, saj SipaBoard na obali le razvijemo in počakamo, da se napihne, kar naj ne bi vzelo več kot pet minut.

Baterija motorja zdrži tri ure, nato pa se jo lahko zamenja ali napolni. Poleg napihljive deske, motorja oz. sipadrive, kabla za napajanje in cevi za napihovanje je v ceni 2.190 ameriških dolarjev vključeno tudi veslo z integriranimi kontrolami za motor oz. pametno veslo. Ko slednje namreč pade v vodo, se motor SipaBoard ustavi, z njim pa lahko tudi upravljamo hitrost.

Proizvodnja ostaja v Sloveniji

Visokotehnološka proizvodnja električnega motorja ostaja v Sloveniji, natančneje v Kamniku, od koder prihaja tudi del ekipe. Supe ekipi dobavlja švicarski partner. Poleg Sebastjana Sitarja in Žiga Božiča, ki sta zasnovala SipaBoard, je v ekipi še 12 strokovnjakov z različnih področij, ki so s svojim znanjem prispevali k zgodbi.

Zavedamo se, da Slovenija potrebuje hiter izhod iz krize in da pri tem šteje prav vsak še tako majhen korak. Naša rešitev bo slovensko gospodarstvo pospešila za 3 vozle. Toliko namreč znaša najvišja hitrost električnega supa.

Sebastjan Sitar, vodja ekipe SipaBoards

SipaBoard so v času kampanje predstavljali tudi v drugih državah: Avstriji, Italiji, ZDA in tudi v Avstraliji, največ kupcev pa je, po pričakovanjih, iz Združenih držav Amerike. Po zaključeni kampanji želijo nadaljevati s spletno prodajo in začeti s proizvodnjo, saj morajo v naslednjih mesecih dostaviti prve supe. Na trgu naj bi bili do jeseni.

Supanje vs. srfanje

Supanje postaja vedno bolj priljubljen šport, a ga ne gre zamenjati s srfanjem. Pri slednjem namreč pogonsko silo daje veter, pri supanju pa smo odvisni le od moči svojih rok. Ker gre za bolj umirjen šport, je primeren tudi za družine z otroki, pri SipaBoards pa poudarjajo, da je prav njihova deska prav zaradi vgrajenega motorja še posebej varna za otroke ter začetnike. Sup je v bistvu okrajšava za ‘stand up paddling’ oziroma stoječe veslanje, ki je primerno za ljubitelje športa vseh starosti.

Supanje postaja zelo priljubljen šport, primeren za vse starosti. Vir: SipaBoards
Supanje postaja zelo priljubljen šport, primeren za vse starosti (foto: SipaBoards).

In ime? SipaBoards je navdih za svoje poimenovanje poiskal v svoji naravi; oblika deske je namreč podobna sipini kosti, motor pa deluje na sistem izrivanja vod, kar je podobno sipinemu premikanju, ki prav tako ob pospešku izrine vodo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.