SK75 in SK200 ponujata startupom do 200.000 evrov semenskega kapitala

SK75 in SK200 ponujata startupom do 200.000 evrov semenskega kapitala

S 1. septembrom se začenja nov krog financiranja slovenskih zagonskih podjetij, kjer lahko pridobite 75.000 ali 200.000 evrov semenskega kapitala. Serija desetih roadwhow dogodkov po Sloveniji se bo pričela že ta torek, zadnji rok za prijavo pa je 10. september.

Jesen je pred vrati, čas je za nov krog financiranja start-upov! Pridružite se predselekcijskemu postopku, rok je 10. september. Vir: Start:Up Slovenia
Jesen je pred vrati, čas je za nov krog financiranja start-upov! Pridružite se predselekcijskemu postopku, rok je 10. september. Vir: Start:Up Slovenia

1. septembra se bo znova pričelo šolsko leto, iniciativa Start:up Slovenia pa začenja z novim krogom financiranja slovenskih start-up podjetij. Slednjim se ponuja odlična priložnost, predvsem pa iščejo inovativna podjetja s potencialom za hitro globalno rast. Z desetimi brezplačnimi roadshow dogodki po slovenskih mestih se boste lahko seznanili in informirali o prijavi prejeli nasvete ter izkušnje iz prve roke drugih podjetnikov, ki so investicije že prejeli.

Do 10. septembra je čas, da se prijavite v predselekcijski postopek za produkta Slovenskega podjetniškega sklada SK75, za podjetja stara do 3 leta, in SK200, za podjetja stara do 5 let. Pridobite lahko 75.000 evrov konvertibilnega posojila ali 200.000 evrov javne lastniške investicije, zraven tega pa se še vključite v pospeševalnika Start:up Geek House in Go:Global Slovenia.

Z Goričkega v Piran

Roadshow dogodki bodo v začetku septembra potekali po celotni Sloveniji. Dogodki so brezplačni, obvezne pa so prijave. Izberite svoj termin in lokacijo, ki vam najbolj ustreza:

 • Nova Gorica, Primorski tehnološki park, v torek, 1. septembra 2015, ob 14h
 • Ljubljana, Tehnološki park Ljubljana, v sredo, 2. septembra 2015, ob 14h
 • Murska Sobota, Pomurski tehnološki park, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Koper, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Novo mesto, podjetniški inkubator Podbreznik, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Maribor, Tovarna podjemov, v petek, 4. septembra 2015, ob 14h
 • Velenje, Štart:up Velenje, v petek, 4. septembra 2015, ob 19h
 • Celje, Inkubator Savinjske regije, v soboto, 5. septembra 2015, ob 14h
 • Ljubljana–  Inštitut Jožef Stefan, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 10h
 • Ljubljana–  Ljubljanski univerzitetni inkubator LUI, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 14h

Kar sejemo, to žanjemo

Investicijo Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) je skupno do sedaj prejelo že 31 podjetij, iz letošnjega spomladanskega kroga pa so nedavno podpisali pogodbe z 11 podjetji. Slednja bodo prejela konvertibilno posojilo v višini 75.000 evrov. Investicija SK75 je namenjena podjetjem v fazi potrjevanja svoje ideje na trgu oz. iskanju t.im. ”product-market fit-a”, pravijo organizatorji.

Investicije je do sedaj prejelo že 31 slovenskih podjetij. Vir: Start:Up Slovenia
Investicije je do sedaj prejelo že 31 slovenskih podjetij. Vir: Start:Up Slovenia

11 prejemnikov spomladanske investicije se bo v novembru vključilo v pospeševalniški program Start:up Geek House. To pa so:

 • 10plus – zagotavlja celovito storitev, ki majhnim podjetnikom na ”spletno” manj razvitih trgih rešuje problem pomanjkanja časa za vzpostavitev privlačne ter ažurirane spletne strani.
 • Consensiorešuje težave pri oddajanju in najemanju nepremičnin, pri čemer v sodelovanju z zavarovalnicami najemodajalcem omogoča garantirano plačilo v primeru izpada najemnin ali stroškov, najemnikom pa personalizirano bazo z enostavnim in hitrim pregledom nepremičnin.
 • INTECH – razvija inovativen sistem za brezgotovinsko plačevanje, ki na množičnih dogodkih in prireditvah (koncerti, festivali …) rešuje probleme poslovanja z gotovino.
 • Lux media –  razvija interaktivno digitalno ogledalo za predvajanje vsebin, prilagojenih uporabniku.
 • Trainers4me.com – je edinstvena spletna platforma, ki ponuja hiter, enostaven in sodoben način iskanja športnih trenerjev iz različnih panog po vsem svetu.
 • U2G razvija spletno in mobilno platformo Sportwip, ki sodi v kategorijo korporativnega wellnessa.
 • Vanderlust – razvija TravelStarter, globalno spletno platformo za množično financiranje oz. ”crowdfunding”, namenjeno izključno projektom s področja turizma in potovanj, ki se že pospešeno uveljavlja doma in po svetu.
 • VIAR – razvija digitalno storitev za arhitekte, ki uporabniku omogoča, da se realistično in doživeto sprehodi po zgradbi v navidezni resničnosti, ko je objekt šele v načrtovanju.
 • Vsenet marketingrazvija rešitev SEOVISOR, ki je ”software as a service” in ”big data” platforma, s katero lahko podjetja učinkovito spremljajo SEO aktivnosti konkurenčnih podjetij in izboljšajo lasten nastop na spletnih iskalnikih.
 • Vvindria – razvija spletno in mobilno aplikacijo za pomorščake z interaktivnim zemljevidom vetrov
 • ZP aplikacije – s svojo rešitvijo ZeroPass rešuje problem hranjenja, varovanja in obnavljanja računalniških gesel ter ključev.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.