Slovenija lani dvakrat bolj podjetna!

Slovenija lani dvakrat bolj podjetna

Iniciativa Start:up Slovenia je zbrala podatke lanskih dogodkov, števila udeleženih posameznikov in start-up podjetij v infografiki, ki je pokazala, da smo z 10.452 udeleženci ustvarili toko podjetniškega udejstvovanja kot v letih 2012 in 2013 skupaj.

Iniciativa Start:up Slovenia znova dokazuje, da je slovenska podjetniška scena v dobri formi.
Iniciativa Start:up Slovenia znova dokazuje, da je slovenska podjetniška scena v dobri formi.

349 dogodkov, 10.452 udeležencev

Da je slovenski start-up izjemno živ in pol podjetniškega potenciala, dokazujejo številke, ki so jih v lanskem letu zbrali na iniciativi Start:up Slovenia. S pomočjo nacionalnih programov za spodbujanje podjetništva se je v lanskem letu izvedlo skoraj 350 dogodkov po vsej Sloveniji, ki se jih je udeležilo 10.452 oseb. Če to primerjamo s podatki iz let 2012 in 2013, ugotovimo, da smo v lanskem letu izpeljali toliko podjetniškega udejstvovanja kot v obeh pred-preteklih letih skupaj!

Med najbolj obiskanimi dogodki so bili Seedcamp Ljubljana, Master of freelancing in Bitcoin Meetup. Aktivno je bilo tudi na področju mednarodnega povezovanja s podjetniškimi vozlišči po vseh kontinentih. Zabeležili so Evropskih projektov, 24 novih mednarodnih delegacij ter 35 neformalnih dogodkov in podjetniških druženj.

Z elanom v 2015!

Iniciativa tudi po prvem letošnjem trimesečju beleži dobre rezultate. Izvedenih je bilo že osem ‘roadshow’ delavnic v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Velenju, Celju, Novemu mestu, Kopru in Murski Soboti, ki se jih je skupno udeležilo 500 predstavnikov inovativnih start-upov. Iztekli so se tudi roki za prijavo na razpise P2, SK75 in SK200, ki ponujajo pridobitev financ od 54.000 evrov pa vse do 200.000 evrov. Skupno so na razpise prejeli več kot 140 prijav.

Iniciativo Start:up Slovenija vodita strateško povezana Tovarna podjemov iz Maribora in Tehnološki park Ljubljana. Med člani Iniciative so Primorski tehnološki park, RCR Zasavje, Pomurski tehnološki park in Inkubator Savinjske regije. Pridruženi člani inovativnega podpornega okolja: SAŠA inkubator, Podjetniški inkubator Spodnjega Podravja in Klub mladih podjetnikov Novo mesto. V marcu pa smo v Ljubljani pozdravili tudi nov zasebni podjetniški pospeševalnik ABC.

Celotno infografiko pa si lahko ogledate tukaj.

 

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.