Spletna trgovina s slovenskimi izdelki Slovenika.eu odprla svoja virtualna vrata - Netokracija.si

Spletna trgovina s slovenskimi izdelki Slovenika.eu odprla svoja virtualna vrata

Danes je z delom pričela slovenika.eu – nova spletna trgovina, kjer lahko najdete več kot 190 unikatnih slovenskih izdelkov, vključno s Kickstarter in Indiegogo uspešnicami Chipolo, LL stol, Dee Lee Doo in Ondu.

slika
Leon Bračko in Romina Breznik, ustanovitelja spletne trgovine Slovenika.eu. Na fotografiji kolo Woodster, LL stol in Flaška (foto: Slovenika.eu)

Spletna trgovina, ki želi postati izložba slovenske ustvarjalnosti, združuje že več kot 190 unikatnih izdelkov. Na slovenika.eu lahko tako najdete pohištvo, dodatke za dom, oblačila in modne dodatke, naravno kozmetiko, kulinarične dobrote in pa lanskoletne Kickstarter in Indiegogo uspešnice, kot so Chipolo, LL stol, Dee Lee Doo in Ondu. Spletna trgovina trenutno združuje 30 proizvajalcev z več kot 190 izdelki. Leon Bračko, vodja projekta, je ob otvoritvi povedal:

Ko sem iskal izvirno slovensko darilo za prijatelja iz tujine, sem ugotovil, da je večina izdelkov na spletnih trgovinah uvoženih, zato je bilo iskanje izdelkov slovenskega porekla zelo zamudno. Tako sem prišel na idejo, da bi na enem mestu združil vse slovenske proizvajalce.

Cilj – promovirati slovensko blagovno znamko in pomagati mikro podjetjem

Petčlanska ekipa si želi v prvi fazi na enem mestu združiti zlasti mikro, majhna in srednja slovenska podjetja, ki ne vlagajo veliko v trženje in so širši slovenski javnosti neprepoznavna. Ravno ta podjetja ustvarjajo namreč kar 70 odstotkov oziroma 556 tisoč delovnih mest v gospodarstvu. Prav tako pa želijo promovirati slovenski ‘brend’ v Evropi in svetu. Cilji so ambiciozni:

Postali bomo vodilni v Sloveniji in Evropi na področju prodaje najboljših slovenskih izdelkov.

infografika
Ekipa Slovenike želi slovenskemu potrošniku pokazati, kaj zmoreta slovenska glava in roka.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Analiza

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.