Slovenska platforma Co-inhab zasedla drugo mesto v Celovcu

Slovenska platforma Co-inhab zasedla drugo mesto na startup vikendu v Celovcu

Od 20. do 22 februarja je v Celovcu potekal podjetniški vikend, ki je prvič združil mlade podjetnike iz treh sosednjih držav - Slovenije, Italije in Avstrije. V treh dneh so morali mladi razviti konkretne projekte, strokovno komisijo pa je prepričal slovenski Co-inhab, ki je zasedel drugo mesto.

Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije.
Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije (foto: Tovarna podjemov).

Trilateralni startup vikend, ki je potekal v okviru projekta INNO CBC in v soorganizaciji mariborske Tovarne podjemov, je pritegnil več kot 60 mladih podjetnikov, ki so v samo treh dneh ustvarili in spilili poslovni model podjetja, ki bi ga bilo nadalje mogoče tudi preveriti na trgu in ga realizirati. Med mladimi je ob enem potekalo tudi tekmovanje. Drugo mesto je zasedla slovenska ideja spletne platforme Co-inhab.

Nova stanovanjska platforma

Co-inhab je ideja  arhitektov Taje Benčina in Martina Pelcla, ki sta potrebo po platformi našla v realni situaciji današnje slovenske mladine – stanovanjski problem. Kar 70% je namreč takih, ki nimajo možnosti, da bi zgradili standardni individualen objekt. Zato sta prišla na idejo platforme, ki poveže uporabnike glede na njihove preference, sistem pa jim zatem predlaga ugodne nepremičnine, okrog katerih se z drugimi uporabniki povežejo v skupine. Tako lahko postanejo so-graditelji ali so-najemniki, s čimer se občutno znižajo stroški bodočega doma.

Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Teja nekej
Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Taja Benčina (foto: Tovarna podjemov)

Mladi so v celovškem coworking prostoru Dom Center ustvarjali pod spodbudnim očesom mentorjev. Iz Slovenije so bili prisotni Matej Rus, Jure Verhovnik in Aljoša Huber, Tovarna podjemov,  ki je ob koncu dogodka povedal:

Ne glede na to v kateri razvojni fazi ideje, poslovnih modelov ali prototipov so se startupi nahajali, je dogodek omogočil idealno priložnost za njihov nadaljnji razvoj. Vikend je temeljil na delavnicah in mreženju, zato so lahko startupi temeljito in fokusirano izpopolnjevali svoje ideje in pilili kratke predstavitve, obenem pa pletli dragocena poznanstva. Vse to z raketnim pogonom, ker so jim pri tem pomagali mentorji in strokovnjaki iz poslovnega okolja.

Podjetniški vikendi so vsekakor dobrodošli dogodki, saj spodbujajo nastajanje inovativnih podjetniških idej in dajo mladim možnost predstaviti se in povezati z drugimi.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.