Slovenska platforma Co-inhab zasedla drugo mesto na startup vikendu v Celovcu

Od 20. do 22 februarja je v Celovcu potekal podjetniški vikend, ki je prvič združil mlade podjetnike iz treh sosednjih držav - Slovenije, Italije in Avstrije. V treh dneh so morali mladi razviti konkretne projekte, strokovno komisijo pa je prepričal slovenski Co-inhab, ki je zasedel drugo mesto.

Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije.
Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije (foto: Tovarna podjemov).

Trilateralni startup vikend, ki je potekal v okviru projekta INNO CBC in v soorganizaciji mariborske Tovarne podjemov, je pritegnil več kot 60 mladih podjetnikov, ki so v samo treh dneh ustvarili in spilili poslovni model podjetja, ki bi ga bilo nadalje mogoče tudi preveriti na trgu in ga realizirati. Med mladimi je ob enem potekalo tudi tekmovanje. Drugo mesto je zasedla slovenska ideja spletne platforme Co-inhab.

Nova stanovanjska platforma

Co-inhab je ideja  arhitektov Taje Benčina in Martina Pelcla, ki sta potrebo po platformi našla v realni situaciji današnje slovenske mladine – stanovanjski problem. Kar 70% je namreč takih, ki nimajo možnosti, da bi zgradili standardni individualen objekt. Zato sta prišla na idejo platforme, ki poveže uporabnike glede na njihove preference, sistem pa jim zatem predlaga ugodne nepremičnine, okrog katerih se z drugimi uporabniki povežejo v skupine. Tako lahko postanejo so-graditelji ali so-najemniki, s čimer se občutno znižajo stroški bodočega doma.

Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Teja nekej
Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Taja Benčina (foto: Tovarna podjemov)

Mladi so v celovškem coworking prostoru Dom Center ustvarjali pod spodbudnim očesom mentorjev. Iz Slovenije so bili prisotni Matej Rus, Jure Verhovnik in Aljoša Huber, Tovarna podjemov,  ki je ob koncu dogodka povedal:

Ne glede na to v kateri razvojni fazi ideje, poslovnih modelov ali prototipov so se startupi nahajali, je dogodek omogočil idealno priložnost za njihov nadaljnji razvoj. Vikend je temeljil na delavnicah in mreženju, zato so lahko startupi temeljito in fokusirano izpopolnjevali svoje ideje in pilili kratke predstavitve, obenem pa pletli dragocena poznanstva. Vse to z raketnim pogonom, ker so jim pri tem pomagali mentorji in strokovnjaki iz poslovnega okolja.

Podjetniški vikendi so vsekakor dobrodošli dogodki, saj spodbujajo nastajanje inovativnih podjetniških idej in dajo mladim možnost predstaviti se in povezati z drugimi.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.