Slovenska platforma Co-inhab zasedla drugo mesto v Celovcu

Slovenska platforma Co-inhab zasedla drugo mesto na startup vikendu v Celovcu

Od 20. do 22 februarja je v Celovcu potekal podjetniški vikend, ki je prvič združil mlade podjetnike iz treh sosednjih držav - Slovenije, Italije in Avstrije. V treh dneh so morali mladi razviti konkretne projekte, strokovno komisijo pa je prepričal slovenski Co-inhab, ki je zasedel drugo mesto.

Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije.
Podjetniški vikend v Celovcu je povezal mlade iz Italije, Slovenije in Avstrije (foto: Tovarna podjemov).

Trilateralni startup vikend, ki je potekal v okviru projekta INNO CBC in v soorganizaciji mariborske Tovarne podjemov, je pritegnil več kot 60 mladih podjetnikov, ki so v samo treh dneh ustvarili in spilili poslovni model podjetja, ki bi ga bilo nadalje mogoče tudi preveriti na trgu in ga realizirati. Med mladimi je ob enem potekalo tudi tekmovanje. Drugo mesto je zasedla slovenska ideja spletne platforme Co-inhab.

Nova stanovanjska platforma

Co-inhab je ideja  arhitektov Taje Benčina in Martina Pelcla, ki sta potrebo po platformi našla v realni situaciji današnje slovenske mladine – stanovanjski problem. Kar 70% je namreč takih, ki nimajo možnosti, da bi zgradili standardni individualen objekt. Zato sta prišla na idejo platforme, ki poveže uporabnike glede na njihove preference, sistem pa jim zatem predlaga ugodne nepremičnine, okrog katerih se z drugimi uporabniki povežejo v skupine. Tako lahko postanejo so-graditelji ali so-najemniki, s čimer se občutno znižajo stroški bodočega doma.

Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Teja nekej
Idejo o Co-inhabu sta začela Martin Pelcl in Taja Benčina (foto: Tovarna podjemov)

Mladi so v celovškem coworking prostoru Dom Center ustvarjali pod spodbudnim očesom mentorjev. Iz Slovenije so bili prisotni Matej Rus, Jure Verhovnik in Aljoša Huber, Tovarna podjemov,  ki je ob koncu dogodka povedal:

Ne glede na to v kateri razvojni fazi ideje, poslovnih modelov ali prototipov so se startupi nahajali, je dogodek omogočil idealno priložnost za njihov nadaljnji razvoj. Vikend je temeljil na delavnicah in mreženju, zato so lahko startupi temeljito in fokusirano izpopolnjevali svoje ideje in pilili kratke predstavitve, obenem pa pletli dragocena poznanstva. Vse to z raketnim pogonom, ker so jim pri tem pomagali mentorji in strokovnjaki iz poslovnega okolja.

Podjetniški vikendi so vsekakor dobrodošli dogodki, saj spodbujajo nastajanje inovativnih podjetniških idej in dajo mladim možnost predstaviti se in povezati z drugimi.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.