Vabljeni na prvi slovenski Android meetup

Vabljeni na prvi slovenski Android meetup

Podjetje Infinum pripravlja prvo neuradno srečanje razvijalcev Android aplikacij, zgodilo pa se bo v četrtek, 14. maja 2015, ob 18.00 v ljubljanskem klubu ZOO na Tržaški cesti 2.

androidMeetup

Razvijate aplikacije za platformo Android in se nahajate v bližini Ljubljane? Potem vas bo razveselila novica, da se je na platformi za organiziranje dogodkov Meetup pojavila nova skupina, ki se imenuje Android Meetup Slovenija. Za skupino stoji ekipa podjetja Infinum, ki je ugotovila, da v Sloveniji srečanj, namenjenih pogovorom o tej priljubljeni platformi, še ni. Ker je organizacija tovrstnih dogodkov na Hrvaškem dosegla izjemen uspeh, so se strokovnjaki iz Infinuma odločili, da bodo preizkušen recept preizkusili tudi v Sloveniji.

Načrt srečanj je tak, da bi tematska predavanja na začetku srečanj služila kot uvod v kasnejšo debato in deljenje nasvetov ter mnenj. Enak koncept se uporablja tudi v skupini iz Zagreba, ki je zrasla iz Infinumovih internih dogodkov, imenovanih Infinum Android Talks. Ti dogodki so najprej služili kot metoda za deljenje znanja znotraj ekipe za razvoj Android aplikacij v podjetju Infinum. Po nekaj mesecih je dogodek prerastel v javen webcast, predavanja pa so se odvijala v angleškem jeziku, da so lahko predavanja spremljali tudi razvijalci iz drugih držav. Zadnji korak pa je bil organizacija javnega dogodka, kjer so pogovori na temo Androida na voljo vsem, ki se lahko odpravijo do njihove centrale v Zagrebu.

Na prvem srečanju v Ljubljani boste lahko prisluhnili izkušenim razvijalcem na plaformi Android. Ivan Kocijan iz Infinuma bo predstavil nekaj najbolj uporabnih knjižnic (Libraries), ki so na voljo za Android. Dino Kovač iz Infinuma bo povedal nekaj stavkov na temo orodja Dagger 2, Jernej Virag iz podjetja PSPDFKit GmbH pa na bo predstavil knjižnico RxJava.

Kot je že rečeno, se bo dogodek zgodil 14. maja v klubu ZOO, z začetkom ob 18. uri. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.