Vabljeni na prvi slovenski Android meetup

Vabljeni na prvi slovenski Android meetup

Podjetje Infinum pripravlja prvo neuradno srečanje razvijalcev Android aplikacij, zgodilo pa se bo v četrtek, 14. maja 2015, ob 18.00 v ljubljanskem klubu ZOO na Tržaški cesti 2.

androidMeetup

Razvijate aplikacije za platformo Android in se nahajate v bližini Ljubljane? Potem vas bo razveselila novica, da se je na platformi za organiziranje dogodkov Meetup pojavila nova skupina, ki se imenuje Android Meetup Slovenija. Za skupino stoji ekipa podjetja Infinum, ki je ugotovila, da v Sloveniji srečanj, namenjenih pogovorom o tej priljubljeni platformi, še ni. Ker je organizacija tovrstnih dogodkov na Hrvaškem dosegla izjemen uspeh, so se strokovnjaki iz Infinuma odločili, da bodo preizkušen recept preizkusili tudi v Sloveniji.

Načrt srečanj je tak, da bi tematska predavanja na začetku srečanj služila kot uvod v kasnejšo debato in deljenje nasvetov ter mnenj. Enak koncept se uporablja tudi v skupini iz Zagreba, ki je zrasla iz Infinumovih internih dogodkov, imenovanih Infinum Android Talks. Ti dogodki so najprej služili kot metoda za deljenje znanja znotraj ekipe za razvoj Android aplikacij v podjetju Infinum. Po nekaj mesecih je dogodek prerastel v javen webcast, predavanja pa so se odvijala v angleškem jeziku, da so lahko predavanja spremljali tudi razvijalci iz drugih držav. Zadnji korak pa je bil organizacija javnega dogodka, kjer so pogovori na temo Androida na voljo vsem, ki se lahko odpravijo do njihove centrale v Zagrebu.

Na prvem srečanju v Ljubljani boste lahko prisluhnili izkušenim razvijalcem na plaformi Android. Ivan Kocijan iz Infinuma bo predstavil nekaj najbolj uporabnih knjižnic (Libraries), ki so na voljo za Android. Dino Kovač iz Infinuma bo povedal nekaj stavkov na temo orodja Dagger 2, Jernej Virag iz podjetja PSPDFKit GmbH pa na bo predstavil knjižnico RxJava.

Kot je že rečeno, se bo dogodek zgodil 14. maja v klubu ZOO, z začetkom ob 18. uri. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.