Jutri bodo podeljeni prvi slovenski 'crowdfunding oskarji'

Jutri bodo podeljeni prvi slovenski ‘crowdfunding oskarji’

Kateri slovenski projekt je bil lani najboljši pri zbiranju množičnega financiranja? Katera kampanja je bila največje presenečenje? Kdo je pripravil najboljši predstavitveni video? Kateri projekt je imel največ podpornikov? Deset zmagovalcev iz desetih kategorij bo znanih v torek, 7. marca.

Word Cloud "Crowd Funding"
Vir: Slovenia Crowdfunding Meetups

Leto 2016 je bilo za slovenske projekte, ki so skušali financiranje pridobiti na platformah za množično financiranje, zelo uspešno. Samo novembra 2016 so skupaj zbrali kar 1,2 milijona dolarjev. Veliko zaslugo za to ima slovenska skupnost množičnega financiranja, ki si izmenjuje znanje in izkušnje, se med seboj podpira in tako pripomore k večjemu uspehu posameznih zgodb.

Najboljših deset projektov

Ravno zato ker je bilo leto 2016 na področju množičnega financiranja za Slovence tako uspešno, so se v okviru skupnosti Slovenia Crowdfunding Meetups odločili, da prvič podelijo slovenske oskarje za množično financiranje. Dogodek se bo odvil 7. marca ob 17.30 v NBL CIP – Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Oskarje bodo podelili za deset kategorij: kampanja, ki je pridobila največ sredstev z množičnim financiranjem, najbolj domiselna kampanja, najboljši posnetek, kampanja z največ podporniki, največje presenečenje (%), najboljša ponovna kampanja, 100k, 500k, 10M, kampanja, ki je pridobila največ sredstev na slovenski platformi Conda, kampanja, ki je pridobila največ sredstev na slovenski platformi Adrifund, kampanja, ki je pridobila največ sredstev z množičnim vlaganjem.

Svojo udeležbo lahko potrdite na Meetupu, kjer najdete tudi podrobnejši program srečanja:

Slovenia Crowdfunding Meetups

K uspehu slovenskih projektov gotovo pripomorejo tudi dogodki, na katerih se srečujejo tako tisti, ki imajo za sabo že kakšno uspešno kampanjo množičnega financiranja, kot tisti, ki se za to področje šele zanimajo ali morda že pripravljajo svoj projekt. S srečanji Slovenia Crowdfunding Meetups je množičarska skupnost začela v lanskem letu. Gre za tematske dogodke, na katerih lahko udeleženci prisluhnejo predavanjem in si izmenjujejo znanje in izkušnje iz preteklih kampanj.

Slovenci smo se na Kickstarterju, najbolj znani platformi za množično financiranje, pojavili že leta 2012, do danes pa skupaj zbrali skoraj 5 milijonov sredstev. Kot zanimivost velja omeniti, da je splošna uspešnost projektov na Kickstarterju 35-odstotna, medtem ko so slovenske kampanje uspešne kar v 55 odstotkih!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.