Jutri bodo podeljeni prvi slovenski ‘crowdfunding oskarji’

Kateri slovenski projekt je bil lani najboljši pri zbiranju množičnega financiranja? Katera kampanja je bila največje presenečenje? Kdo je pripravil najboljši predstavitveni video? Kateri projekt je imel največ podpornikov? Deset zmagovalcev iz desetih kategorij bo znanih v torek, 7. marca.

Word Cloud "Crowd Funding"
Vir: Slovenia Crowdfunding Meetups

Leto 2016 je bilo za slovenske projekte, ki so skušali financiranje pridobiti na platformah za množično financiranje, zelo uspešno. Samo novembra 2016 so skupaj zbrali kar 1,2 milijona dolarjev. Veliko zaslugo za to ima slovenska skupnost množičnega financiranja, ki si izmenjuje znanje in izkušnje, se med seboj podpira in tako pripomore k večjemu uspehu posameznih zgodb.

Najboljših deset projektov

Ravno zato ker je bilo leto 2016 na področju množičnega financiranja za Slovence tako uspešno, so se v okviru skupnosti Slovenia Crowdfunding Meetups odločili, da prvič podelijo slovenske oskarje za množično financiranje. Dogodek se bo odvil 7. marca ob 17.30 v NBL CIP – Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Oskarje bodo podelili za deset kategorij: kampanja, ki je pridobila največ sredstev z množičnim financiranjem, najbolj domiselna kampanja, najboljši posnetek, kampanja z največ podporniki, največje presenečenje (%), najboljša ponovna kampanja, 100k, 500k, 10M, kampanja, ki je pridobila največ sredstev na slovenski platformi Conda, kampanja, ki je pridobila največ sredstev na slovenski platformi Adrifund, kampanja, ki je pridobila največ sredstev z množičnim vlaganjem.

Svojo udeležbo lahko potrdite na Meetupu, kjer najdete tudi podrobnejši program srečanja:

Slovenia Crowdfunding Meetups

K uspehu slovenskih projektov gotovo pripomorejo tudi dogodki, na katerih se srečujejo tako tisti, ki imajo za sabo že kakšno uspešno kampanjo množičnega financiranja, kot tisti, ki se za to področje šele zanimajo ali morda že pripravljajo svoj projekt. S srečanji Slovenia Crowdfunding Meetups je množičarska skupnost začela v lanskem letu. Gre za tematske dogodke, na katerih lahko udeleženci prisluhnejo predavanjem in si izmenjujejo znanje in izkušnje iz preteklih kampanj.

Slovenci smo se na Kickstarterju, najbolj znani platformi za množično financiranje, pojavili že leta 2012, do danes pa skupaj zbrali skoraj 5 milijonov sredstev. Kot zanimivost velja omeniti, da je splošna uspešnost projektov na Kickstarterju 35-odstotna, medtem ko so slovenske kampanje uspešne kar v 55 odstotkih!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.