8 slovenskih lesenih oblikovalskih izdelkov, ki se jih ne bi branili pod novoletno jelko - Netokracija.si

8 slovenskih lesenih oblikovalskih izdelkov, ki se jih ne bi branili pod novoletno jelko

Ste vedeli, da je kar 60% površine Slovenije prekrito z gozdovi, kar jo uvršča na 3. mesto v Evropi, takoj za Švedsko in Finsko? Lesa za obdelavo je v Sloveniji več kot dovolj, podjetij, ki bi se ukvarjala z izdelavo lesenih izdelkov, pa čedalje manj. Kljub temu pa obstajajo številni mladi ustvarjalci, ki ponovno odkrivajo možnosti, ki jih les kot material ponuja. Netokracija je za vas izbrala nekaj zanimivih idej za lesena praznična darila, ki bodo razveselila vaše najdražje. Celo tiste, ki na seznam želja niso dodali najnovejših tehnoloških čudežev.

Ondu, lesen fotoaparat in slovenska Kickstarter uspešnica.
Ondu, lesen Pinhole fotoaparat in slovenska Kickstarter uspešnica.

Ondu, leseni fotoaparat za čudovite “Pinhole” fotografije

Ondu, eden najmanjših in najlažjih fotoaparatov, je leseni Pinhole fotoaparat. Pinhole fotografija je zelo podobna “vsakdanji” fotografiji, z razliko v tem, da fotoaparat ne uporablja leč in objektiva. Namesto tega uporablja majhno zaslonko, ki svetlobo projicira na fotografski film, z zaklopko pa uporabnik upravlja ročno. Takšen način osvetlitve ustvari zelo posebne fotografije, ki jih ni možno doseči s pomočjo klasičnih fotoaparatov z lečo. Ondu je na voljo v 5 različicah, na Kickstarterju pa je zbral skoraj 110 tisoč dolarjev, kar je ekipi omogočilo začetni kapital in začetek proizvodnje.

Cena: od 90 € v spletni trgovini.

TOKTOK Trobla, leseni zvočnik za iPhone, za katerega ne potrebujete elektrike ali baterij.
TOKTOK Trobla, leseni zvočnik za iPhone, za katerega ne potrebujete baterij.

TOKTOK trobla, leseni zvočnik za iPhone

Ste vedeli, da letno zavržemo od 20 do 50 milijonov ton elektronskih naprav, ki jih je težko reciklirati? TOKTOK trobla, leseni zvočnik za iPhone, je lahko vaš zeleni prispevek v svet zabavne elektronike. Izdelan je iz slovenskega lesa, s pomočjo lokalnih obrtnikov, za delovanje pa ne potrebuje baterij ali dodatnih elektronskih naprav. Trenutno je na voljo za iPhone 4, 4S, 5, 5C in 5S, lastniki zadnjih modelov Appleovih pametnih telefonov pa bodo na svoj leseni zvočnik morali še malo počakati.

Cena: 40 € (v akciji) v spletni trgovini.

Zen jajce je dokaz, da je za prodajo ključna dobra zgodba.
Zen jajce je dokaz, da je za prodajo ključna dobra zgodba.

Zen Egg  jajce, ki pomirja

V današnjih, hitrih časih, ko sta merilo uspeha vsesplošna hiperaktivnost in hiperproduktivnost, potrebujemo nekaj, kar nas bo vsakodnevno spomnilo na trenutke za sprostitev in popolnega brezdelja, ki so nujno potrebni za zdravje in psihično stabilnost. Ob letošnjih praznikih namesto bona za masažo ali tečaja joge podarite Zen Egg – leseno jajce, ki deluje pomirjujoče medtem, ko ga držite v roki ali preprosto gledate njegovo skladno gibanje. Da, prav ste prebrali. Verjeli ali ne, je ta projekt na Kickstarterju ciljal na dve, zbral pa čez šestdeset tisoč dolarjev. Do konca kampanje je ostalo še 17 dni, Kickstarterjevi zaposleni pa so ga uvrstili med najbolj zanimive projekte na tej platformi. Kot kaže, se bo nekaj izleglo iz zen jajca!

Cena: od 15 $ na Kickstarterju.

Wood Stock
Očalom Wood Stock sicer ni uspelo zbrati sredstva na platformi Indiegogo.

Wood Stock, lesena očala in idealen hipsterski modni dodatek

Očala Wood Stock so ročno izdelana lesena očala, zaščitena s premazi iz citrusovih olj in čebeljega voska. V očala so serijsko vgrajene Hoya leče, ene najboljših na tržišču, na voljo pa so v različnih barvah in modelih iz mahagonija, oreha, hruške, belega javorja in zebrano lesa.

Cena: od 195 € v spletni trgovini.

deeleedoo
Dee Lee Doo, lepa in uporabna igračka! :)

Dee Lee Doo, leseni dildo

Dee Lee Doo je lesena spolna igračka, ki je kljub neuspešni kampanji na platformi Indiegogo dobro izkoristila vso medijsko pozornost, ki ji je bila (logično) namenjena. Izdelan iz najkakovostneješga lesa s krivuljami tam kjer morajo biti, je Dee Lee Doo idealno darilo za vse tiste, ki v letu 2015 želijo začiniti dogajanje v spalnici! :)

Če vam je mar za okolje in ste radi opaženi, se brž zavihtite na Woodster.
Če vam je mar za okolje in ste radi opaženi, se brž zavihtite na Woodster.

Woodster, leseno kolo

Woodster je udobno mestno kolo, izdelano iz lesa, ki ga je oblikoval Iztok Mohorič, inženir lesarstva in strasten gorski kolesar. Ker les bolje absorbira vibracije kot katerikoli drugi material, se med vožnjo z Woodsterjem prenaša na vašo hrbtenico in sklepe bistveno manj tresljajev. Tako je Woodster idealno prevozno sredstvo za ljubitelje zdravega načina življenja. Pa še to: če ga naročite, vam ga izdelovalec dostavi osebno.

Cena: 1.490 € v spletni trgovini.

XMAS3 do 31. 12. 2014 ponuja brezplačno poštnino.
XMAS3 do 31. 12. 2014 ponuja brezplačno poštnino za dostavo v Sloveniji.

XMAS3, minimalistična novoletna jelka

Če vas navdušujejo preproste in elegantne oblike, brez nepotrebnega kiča, boste navdušeni tudi nad XMAS3 – leseno novoletno jelko. Ročno izdelano drevo, narejeno iz lesa z okolju prijaznim premazom, lahko okrasite po lastnem okusu in željah, uporabljali pa ga boste leta in leta. Na voljo je v treh dimenzijah, če ga naročite do 31. 12. 2014 pa se vam obeta tudi brezplačna poštnina.

Cena: od 39 € v spletni trgovini.

LLstol je na Kickstarterju zbral 21 tisoč dolarjev.
LLSTOL je na Kickstarterju zbral 21 tisoč dolarjev.

LLSTOL, večnamenski oblikovalski kos pohištva

Še ena ideja za ljubitelje minimalizma – LLSTOL je udoben večnamenski stol, sestavljen iz dveh oblikovno in dimenzijsko enakih elementov iz vezane plošče. Stol lahko enostavno razstavite in elementa praktično pospravite ali uporabite za različne namene: podporo pri ležišču, manjšo mizico ali klop. LLSTOL je plod sodelovanja med ljubljansko Fakulteto za arhitekturo in tovarno STOL&STOL iz Kamnika. Kot prvi uspešen slovenski oblikovalski izdelek na Kickstarterju je avgusta 2012 zbral več kot 21 tisoč ameriških dolarjev.

Cena: 146,40 € v spletni trgovini.

Komentarji

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.