26. SOF: Oglaševalci za manj reklam in več oglasov

Oglaševalci za manj reklam in več oglasov

Osrednji dogodek slovenske komunikacijske in marketinške stroke se bo letos odvil med 6. in 7. aprilom v ambientu hotela Kempinski Palace Portorož. 26. SOF bo zaznamovalo geslo Manj reklam, več oglasov!

26-sof-manj-reklam-vec-oglasov-ebab68e4d4c28e372e8ccd7ede15ce3f
Manj reklam, več oglasov. Geslo letošnjega SOF-a.

Človeški faktor v oglaševanju

Letošnja nosilna tema Človeški faktor v oglaševanju bo spodbujala samoizpraševanje in razumevanje vlog posameznikov v sodobnem večplastnem oglaševalskem procesu. Kot je poudarila predsednica, Mija Gačnik Krpič, želi 26. slovenski oglaševalski festival dvigniti ugled stroke in poskrbeti, da ponovno zasede mesto, ki si ga zasluži.

S svojimi deli lahko tekmujete v 13 skupinah, prijavite pa se lahko tukaj do 9. marca 2017. Tekmovalni del letos prinaša nekaj novosti, največja je ta, da se je kategorija Družbeno dobro razdelila na dve novi, Družbeno dobro neprofitnih, nevladnih in vladnih organizacij ter Družbeno dobro podjetij ali njihovih blagovnih znamk. Kljub temu bo veliko nagrado za družbeno dobro tudi letos prejelo zgolj eno delo. Najboljše stvaritve bo izbirala devetčlanska komisija, na čelu katere bo Gal Erbežnik, svetovalec za kreativno odličnost pri Zavodu za besede in misli.

Tuji in domači govorniki

V programskem delu bodo obiskovalce navdihovali številni domači in tuji govorniki, na primer Gregory Roekens, ki pri Grey Europe razvija tehnologije za izboljševanje uporabniške izkušnje, Dieter de Ridder, izvršni kreativni direktor pri AIR Brussels z 20-letnimi izkušnjami v stroki in Harjot Singh, strateški direktor McCann Worldgroup Evropa.

Med domačimi govorniki bodo med drugimi nastopili Luka Bajs, starejši tekstopisec pri Grey Ljubljana, dr. Roman Berčon, filozof, direktor oglaševalske agencije Votan komunikacije in član Oglaševalskega razsodišča in Žiga Drofenik, upravljalec avtorskih pravic, IMC MP d.o.o., Universal Music Publishing, ki bo spregovoril o kočljivi temi avtorskih pravic v glasbi.

Zgodnje prijave z ugodnejšimi cenami vstopnine so možne do 10. marca. Podrobnejše informacije o prijavi, govornikih in programu 26. SOF-a najdete na uradni spletni strani.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.