Odpirate spletno trgovino? Prijavite se na Hekovnikov program start:Ecommerce! - Netokracija.si

Odpirate spletno trgovino? Prijavite se na Hekovnikov program start:Ecommerce!

Od nakupa britvic do letenja z letalom, na vsakem področju startupi iščejo inovativne pristope, ki uporabnikom lajšajo življenje. Sodobna e-commerce podjetja tako niso več le spletne strani s košarico, temveč popolnoma spreminjajo način, kako razmišljamo o nakupih.

Hekovnik_Ecommerce

Od nakupa britvic do letenja z letalom, na vsakem področju startupi iščejo inovativne pristope, ki uporabnikom lajšajo življenje. Sodobna e-commerce podjetja tako niso več le spletne strani s košarico, temveč popolnoma spreminjajo način, kako razmišljamo o nakupih.

Da startupi vstopajo v svet spletnih trgovin, seveda ni presenetljivo. Napovedi kažejo, da bodo kupci samo v ZDA do konca leta prek spleta nakupili kar za 262 milijard dolarjev dobrin, do leta 2017 pa naj bi vsota dosegla 370 milijard. V Vzhodni Evropi naj bi skupna vrednost nakupov do leta 2016 dosegla 50 milijard evrov, za celotno Evropo pa napovedi kažejo na kar 300 milijard!

Spletne trgovine niso več le strani, kjer v košarico zmečemo izdelke in čakamo, da nam jih dostavijo na dom. Poleg običajnih storefront in B2B poslovnih modelov, startupi k poslu pristopajo tudi na druge načine. Vedno bolj pogosta je naročnina (subscription). Znan primer je Dollar Shave Club, kjer vam za le en dolar mesečno na dom dostavijo nov paket britvic. Podobnega modela se poslužuje tudi slovenski startup Flaviar, ki vam vsak mesec na domači prag dostavi izbrane alkoholne pijače.

Pogost poslovni model je tudi t.i. affiliate. Podjetje postavi spletno platformo za promocijo in prodajo izdelkov, ki jih sicer proizvaja in prodaja nekdo drug, pri tem pa ob vsakem nakupu prek njihove strani pobira provizijo. Uspešen primer je Lyst, s slovenskim soustanoviteljem Sebastjanom Trepčo. Lyst se je razvil v največjo modno nakupovalno platformo, ki omogoča personalizirano izkušnjo pri nakupu modnih izdelkov. Pri tem so postali teko uspešni, da jim mesečno zaupa že 2 milijona strank.

Med bolj inovativne in drzne spada all-you-can-fly model, katerega je najbrž prvi uporabil Surf Air. Startup s sedežem v Kaliforniji so že opisali kot “prihodnost letenja”. Uporabniki plačujejo članarino, za to pa dobijo neomejeno število letov med kmalu že petimi letališči v Kaliforniji ter preprosto 30-sekundno rezervacijo kart.

Sodelujejo Studio Moderna, Pošta Slovenije in Shopamine

Da bi pomagali vsem, ki se podajate v svet spletnega trgovanja, smo v Startup šoli Hekovnik pripravili poglobljen izobraževalni program, ki vas bo pripeljal do popolnoma funkcionalne spletne trgovine. Gre za 20 delavnic, na katerih bodo udeleženci postavili svoje spletne trgovine, se naučili vse o dobavi in skladiščenju, formalnostih ter optimizaciji marketinških in prodajnih procesov.

Izobraževalni program start:Ecommerce so sestavili strokovnjaki z različnih področij. Posebej velja izpostaviti Studio Moderna, ki bo z udeleženci delil svoje izkušnje in nasvete na poti do mednarodne poslovne uspešnosti. Predstavniki Pošte Slovenije bodo ponudili znanje o logističnih izzivih dostave izdelkov, podjetje Appoteka pa bo udeležencem brezplačno dalo v uporabo platformo za spletno trgovanje Shopamine in znanje o postavitvi spletne trgovine. Startup šola Hekovnik bo celoto zaokrožila s poslovno podporo pri zagonu podjetja z najučinkovitejšimi lean metodami, ki temeljijo na znanju iz Silicijeve doline.

Udeleženci programa start:Ecommerce se bodo poleg dvomesečnega izobraževanja potegovali tudi za uporabne nagrade v skupni vrednosti več kot 28.000 EUR. Na voljo je še nekaj prostih mest, prijavite se tukaj.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.