start:Cloud: zmagovalec Hekovnikovega pospeševalniškega programa je Shopamine, spletna trgovina v oblaku - Netokracija.si

start:Cloud: zmagovalec Hekovnikovega pospeševalniškega programa je Shopamine, spletna trgovina v oblaku

Včeraj se je v KUDu France Prešeren v Ljubljani odvil zaključni dogodek programa start:Cloud. start:Cloud je pospeševalniški program, ki je s podporo Si.mobila, Zitexa in Euroclouda prvič potekal v Hekovniku od junija do septembra letos. Zmagovalec programa je poslovna rešitev Shopamine, ki podjetjem ponuja možnost najema spletne trgovine in je med vsemi pripravljenimi izdelki pokazal največ izvirnosti in tržnega potenciala, prejel pa je 10.000 EUR nagrade.

Peter Brenko, Shopamine in Boštjan Zrimšek, direktor prodaje, Si.mobil (foto: Žiga Intihar)

Včeraj se je v KUDu France Prešeren v Ljubljani odvil zaključni dogodek programa start:Cloud. start:Cloud je pospeševalniški program, ki je s podporo Si.mobila, Zitexa in Euroclouda prvič potekal v Hekovniku od junija do septembra letos. Zmagovalec programa je poslovna rešitev Shopamine, ki podjetjem ponuja možnost najema spletne trgovine in je med vsemi pripravljenimi izdelki pokazal največ izvirnosti in tržnega potenciala, prejel pa je 10.000 EUR nagrade.

Na dogodku so se pred strokovno komisijo predstavila v programu sodelujoča startup podjetja. Svoje poslovne rešitve bodo lahko po novem objavila v prvi slovenski spletni tržnici s poslovnimi rešitvami Bizstore.si. S tem imajo mlada podjetja in samostojni razvijalci poslovnih rešitev priložnost, da od svojih idej dobijo tudi posel.

V okviru start:Cloud programa so namreč startupi razdelali svoje ideje, raziskali trge, postavljali, testirali in rušili hipoteze. Določili, spoznali in preštudirali svoje tipične stranke, se naučili ravnanja z Business Model Generation Canvasom, spoznali strategije prodaje B2B, se posvetili ključnim kazalnikom (KPI – Key Performance Indicators) analitiki produkta, istočasno pa so se preko tehničnega dela programa seznanili s cloud tehnologijami, pristopi, dobrimi praksami, zagotavljanjem varnosti in monitoringu rešitev.

Dogodek je povezoval Filip Dobranič, komentatorji predstavitev pa so bili Kristjan Pečanac (Hekovnik), Andrej Strojin (PWC), Borut Rismal (investitor), Matevž Klanjšek (Celtra), Matej Golob (TEDx), z nami pa je bi tudi Aleš Špetič, glasnik digitalnih tehnologij.

Osrednji gost Matevž Klanjšek je svoje izkušnje delil s prisotnimi in povedal zgodbo z naslovom Celtra. Predstavil je pot od začetne ideje do danes in dal nekaj konkretnih nasvetov prisotnim.

Zbrani publiki, komisiji in potencialnim investitorjem so se predstavili izbrani startupi: needleFOUND, Creatoor, Viidea, MetaKocka, Beezway, Dopinus, 4web, SmartHousekeeping in Shopamine.

Zmagovalec Shopamine je prejel nagrado v višini 10.000 EUR, ki jo podelil Si.mobil. Rešitev je polno delujoča, opravilno odlična, izpolnjuje varnostne zahteve in je pripravljena za komercialno uporabo. Nagradni ček je zmagovalcu predal Boštjan Škufca Zaveršek, direktor prodaje v Si.mobilu. Na EuroCloud Europe v Luxemburgu v organizaciji Zavod e-Oblak kot razvijalec najbolj perspektivne ideje potuje needleFOUND. V San Francisco v okviru programa BoundBreaker v organizaciji Hekovnika pa odpotujejo Smart HouseKeeping  in MetaKocka.

Čestitamo!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.