Start:up Maribor intenzivno vstopa v podjetniško jesen

Start:up Maribor intenzivno vstopa v podjetniško jesen

V sredo, 23. septembra, se je s prijavami na Start:up TURO pričel intenziven jesenski podjetniški program Start:up Maribor, kjer se bodo ekipe in mlada, inovativna podjetja mariborske startup skupnosti kalila na več kot 30 dogodkih.

mariborFeatured

Prijave na intenziven enomesečni program Start:up TURA bodo potekale od 23. septembra do 15. oktobra. Izbrane ekipe bodo povabljene na deloven vikend, ki bo potekal od 23. do 25. oktobra, kjer bodo lahko svoje ideje dodobra izpilili. Na DEMO večeru, ki se bo zgodil 25. oktobra, pa bo strokovna ekipa izbrala vsaj 5 ekip, ki se bodo udeležile enomesečnega intenzivnega programa, ki bo potekal med 25. oktobrom in 25. novembrom. Izbranim ekipam bo na voljo infrastruktura, nasveti izkušenih mentorjev, ter vstopnica za konferenco PODIM.

maribor2
Že prva delavnica iz jesenske serije, ki je potekala v Tovarni podjemov, je naletela na velik odziv (foto: Start:up Maribor).

Za vse startupe iz Maribora, pa tudi drugih delov Slovenije, ki bi želeli svoj startup razvijati v okviru mariborske startup skupnosti, so nosilci programa Start:up Maribor pripravili tudi startupovski paket dobrodošlice, ki vsebuje brezplačno svetovanje izušenih strokovnjakov, brezplačno uporabo coworking prostora ter pomoč pri vključevanju v mariborsko startup sceno.

Kot je povedal mag. Jure Verhovnik, vodja Tovarne podjemov podjetniškega inkubatorjaUniverze v Mariboru,

bodo lahko udeleženci jesenske serije Start:up delavnic od domačih in tujih strokovnjakov pridobili specifična znanja s področja poslovnih, tehničnih ali razvojnih vidikov, ki so pomembna za uspešen zagon in rast startup podjetja. Tovarna podjemov tako uresničuje svoje poslanstvo motiviranja, spodbujanja in podpore inovativnemu podjetništvu. V letu 2015 smo skupaj s partnerji oblikovali nadgradnjo programa Start:up Maribor, ki je zastavljen celovito in ambiciozno, in za katerega smo prepričani, da pomeni tisti impulz, ki ga mesto Maribor potrebuje za odločnejši podjetniški zagon. Z načrtovanimi aktivnostmi želimo spodbuditi posameznike in skupine, da usodo vzamejo v lastne roke in da ustvarijo kvalitetno in dolgoročno delovno mesto, ne samo zase, ampak tudi za druge.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.