Startup vikend od 22. do 24. novembra v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici! - Netokracija.si

Startup vikend od 22. do 24. novembra v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici!

Od 22. do 24. novembra 2013 bo v petih slovenskih mestih potekal Startup vikend. Podjetniški vikend, namenjen predvsem študentom petih univerz, je del Iniciative Start:up Slovenija, poteka pa ob podpori agencije SPIRIT in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

StartupVikendSLO
Startup vikend bo potekal v petih slovenskih mestih hkrati

Od 22. do 24. novembra 2013 bo v petih slovenskih mestih (Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici in Kopru) potekal Startup vikend. Podjetniški vikend, namenjen predvsem študentom petih univerz, je del Iniciative Start:up Slovenija, poteka pa ob podpori agencije SPIRIT in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot so napovedali organizatorji:

Cilj startup vikenda je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Če ste kreativni, zagnani in pripravljeni delati v timu, imate podjetniške ambicije in ideje, ki bi jih radi uresničili ter imate določena znanja, ste na dogodke vabljeni!

Od ideje do produkta v enem vikendu

Oblikovale se bodo interdisciplinarne ekipe, sestavljene iz študentov različnih fakultet, ki bodo tekmovale v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, ki ga bodo skušali tudi preveriti na trgu. Za prijavo udeleženci ne potrebujejo podjetniške ideje, je pa zaželeno, saj je namen start-up vikenda tudi, da prijavitelji idej pritegnejo čim več drugih kompetentnih udeležencev v svojo ekipo. Torej sodelujejo lahko vsi, ki imajo poslovno idejo in jo želijo s pomočjo drugih udeležencev realizirati, prav tako pa vsi tisti, ki bi se radi priključili podjetniški ekipi.

StartupVikendSLO2

Na začetku samega dogodka bodo študentje s podjetniškimi idejami te javno predstavili in poskušali k sodelovanju pritegniti druge udeležence ter tako izgraditi ekipe za delo čez vikend. Temu bo sledilo motivacijsko predavanje uspešnega znanega podjetnika, ki je znan predvsem na lokalnem območju, kjer bo potekal posamezni podjetniški vikend. Ekipe imajo nato cel vikend časa, da iz osnovne zamisli pripravijo zanimiv prototip, ki ga predstavijo v soboto oziroma nedeljo zvečer na zaključnem dogodku pred komisijo.

Študentje, prijavite se!

Študentje, Startup Vikend vam nudi:

  • pridobivanje podjetniškega znanja na zabaven način,
  • najnovejša znanja in metode za gradnjo startup podjetij,
  • priložnost za ustvarjanje novih poslovnih kontaktov in poznanstev,
  • pomoč priznanih podjetniških mentorjev in strokovnjakov,
  • hrano, prenočišče in zanimivo vzdušje,
  • možnost vključitve v nacionalne programe Start:up Geek House in Master of Start:ups.

Rok za prijave je 19. 11. 2013.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.