Startup s platformo za iskanje zaposlitve

Edmond Široka je pred dvema letoma uresničil svojo srednješolsko idejo in na internetu predstavil zaposlitveno pratformo, Xpress job. Platforma vam omogoča video življenjepise in audio/video klice z delodajalcem oz. delojemalcem.

 

Ekipa Xpress Job, večjezičnega zaposlitvenega slovenskega portala. Ali tudi vi iščete zaposlitev? Foto: Xpress Job
Ekipa Xpress Job, večjezičnega zaposlitvenega slovenskega portala. Ali tudi vi iščete zaposlitev? Foto: Xpress Job

Xpress Job je slovenski zaposlitveni portal, ki ponuja modernejši pristop k iskanju zaposlitve – na večjezični platformi lahko namreč predstavite svoj življenjepis v video obliki in opravite audio ali video klic s svojim potencialnim delodajalcem kakor tudi z delojemalcem. Ali ste med iskalci zaposlitve tudi vi?

Od srednješolske ideje do podjetja

Ideja o zaposlitvenem portalu se je klila že od srednje šole, ko je Edmond Široka odkril svojo podjetniško strast. Z idejo se je prijavil in zmagal na državnem tekmovanju, konec leta 2013 pa jo prevedel v resničnost in odprl svoje podjetje ESTA 4 d.o.o., ki je upravljavec platforme. 

V podjetju je trenutno zaposlenih pet ljudi, izkoriščajo pa tudi pomoč zunanjih mentorjev in svetovalcev. Zaposlitvenih portalov je ogromno in v podjetju se zavedajo močne konkurence:

Spletne storitve zaposlovanja so eden najbolj konkurenčnih trgov. Ponudnikov je malo morje, zato je še kako pomembno, da ponujaš kakovostno storitev in se hitro prilagajaš trgu.

Edmond Široka, Xpress Job

Sodelujejo tako slovenska kot tuja podjetja

Če ste na portalu kot delojemalec, potem so za vas storitve iskanja zaposlitve brezplačne. Na portalu se registrirate in objavite svoj življenjepis, ki jih je trenutno že preko 15.000, kar kaže na to, da se brezposlenost v državi še vedno velik problem. Kot delodajalec lahko izbirate med objavo zaposlitvenega oglasa ali letno naročnino. Slednja stane 500€, za zaposlitveni oglas pa boste odšteli 30 ali 70 evrov, odvisno od želenega paketa. In kakšno je trenutno stanje na portalu?

Svoje nove sodelavce išče že nekaj več kot 25 tako slovenskih kot tujih podjetij. Karierno priložnost išče že nekaj več kot 1500 kandidatov z izdelanim profilom. V bazi pa imamo tudi nekaj več kot 15 000 življenjepisov.

Edmond Široka, Xpress Job

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.