Startup s platformo za iskanje zaposlitve - Netokracija.si

Startup s platformo za iskanje zaposlitve

Edmond Široka je pred dvema letoma uresničil svojo srednješolsko idejo in na internetu predstavil zaposlitveno pratformo, Xpress job. Platforma vam omogoča video življenjepise in audio/video klice z delodajalcem oz. delojemalcem.

 

Ekipa Xpress Job, večjezičnega zaposlitvenega slovenskega portala. Ali tudi vi iščete zaposlitev? Foto: Xpress Job
Ekipa Xpress Job, večjezičnega zaposlitvenega slovenskega portala. Ali tudi vi iščete zaposlitev? Foto: Xpress Job

Xpress Job je slovenski zaposlitveni portal, ki ponuja modernejši pristop k iskanju zaposlitve – na večjezični platformi lahko namreč predstavite svoj življenjepis v video obliki in opravite audio ali video klic s svojim potencialnim delodajalcem kakor tudi z delojemalcem. Ali ste med iskalci zaposlitve tudi vi?

Od srednješolske ideje do podjetja

Ideja o zaposlitvenem portalu se je klila že od srednje šole, ko je Edmond Široka odkril svojo podjetniško strast. Z idejo se je prijavil in zmagal na državnem tekmovanju, konec leta 2013 pa jo prevedel v resničnost in odprl svoje podjetje ESTA 4 d.o.o., ki je upravljavec platforme. 

V podjetju je trenutno zaposlenih pet ljudi, izkoriščajo pa tudi pomoč zunanjih mentorjev in svetovalcev. Zaposlitvenih portalov je ogromno in v podjetju se zavedajo močne konkurence:

Spletne storitve zaposlovanja so eden najbolj konkurenčnih trgov. Ponudnikov je malo morje, zato je še kako pomembno, da ponujaš kakovostno storitev in se hitro prilagajaš trgu.

Edmond Široka, Xpress Job

Sodelujejo tako slovenska kot tuja podjetja

Če ste na portalu kot delojemalec, potem so za vas storitve iskanja zaposlitve brezplačne. Na portalu se registrirate in objavite svoj življenjepis, ki jih je trenutno že preko 15.000, kar kaže na to, da se brezposlenost v državi še vedno velik problem. Kot delodajalec lahko izbirate med objavo zaposlitvenega oglasa ali letno naročnino. Slednja stane 500€, za zaposlitveni oglas pa boste odšteli 30 ali 70 evrov, odvisno od želenega paketa. In kakšno je trenutno stanje na portalu?

Svoje nove sodelavce išče že nekaj več kot 25 tako slovenskih kot tujih podjetij. Karierno priložnost išče že nekaj več kot 1500 kandidatov z izdelanim profilom. V bazi pa imamo tudi nekaj več kot 15 000 življenjepisov.

Edmond Široka, Xpress Job

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.