Študentje poor! ASEF razpisuje štipendije

Študentje pozor! ASEF razpisuje štipendije

ASEF, ameriško-slovenska izobraževalna fundacija, znova odpira razpis za štipendije za 10-tedenski raziskovalni obisk v Združenih državah Amerike. Na voljo so izvrstne univerze, ki iščejo računalničarje, fizike, genetike in molekularne biologe, ekonomiste, ... Priložnost, ki je ne gre zamuditi!

ASEF štipendije

ASEF znova razpisuje ASEF Fellowship program, ki daje slovenskim študentom priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska na eni izmed ameriških univerz. Namen štipendiranja je okrepiti raziskovalno in študijsko izmenjavo med Slovenijo in ZDA ter dati talentiranim slovenskim študentom možnost, da izkoristijo vse svoje potenciale.

Na razpis se lahko prijavijo študentje iz področja računalništva, fizike, genetike in molekularne biologije, ekonomije. Univerze, ki so ponujene, pa so naslednje:

  • University of California Berkeley
  • University of Southern California
  • Stanford University
  • Georgia Tech
  • University of California, San Francisco

Na razpis se lahko prijavijo redni študentje katerekoli izmed slovenskih univerz, ki so v zadnjem letniku dodiplomskega študija ali podiplomski študentje ali nameravate opravljati doktorat. Štipendija za 10-tedenski raziskovalni obisk pokrije pot, nastanitev in stroške življenja.

Svoji prijavi morate dodati življenjepis s poudarkom na vaši raziskavi, raziskovalno izjavo in dve priporočili. Rok za prijavo je 15. april.

In kako sta svoje raziskovalno poletje v ZDA doživljala lanska prejemnika štipendije, Niko Colnerič in Marinka Žitnik? Oglejte si v spodnjem videu.

 

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Sponzorirano

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.