Talking Tom: 28. januarja na FRI prisluhnite zgodbi slovenske aplikacije, ki je osvojila svet - Netokracija.si

Talking Tom: 28. januarja na FRI prisluhnite zgodbi slovenske aplikacije, ki je osvojila svet

Če vas zanima zgodba Talking Toma in sorodnih aplikacij (Talking Ben, Talking Ginger …), ki jih je razvila slovenska ekipa Outfit7, si zagotovite mesto na predavanju Luka Renka, ki bo 28. januarja ob 17.00 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v okviru cikla predavanj Do pasu v blatu.

talking friends

Če vas zanima zgodba Talking Toma in sorodnih aplikacij (Talking Ben, Talking Ginger …), ki jih je razvila slovenska ekipa Outfit7, si zagotovite mesto na predavanju Luka Renka, ki bo 28. januarja ob 17.00 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v okviru cikla predavanj Do pasu v blatu.

Luka Renko, tehnični direktor pri Outfit7, vodi ljubljansko razvojno ekipo, na predavanju pa bo govoril o izzivih razvoja zabavne mobilne aplikacije, ki je z 1,4 milijarde downloadov in milijoni aktivnih mesečnih uporabnikov osvojila svet, oživela v obliki Disneyjeve risanke, ustanovitelja pa uvrstila med najbogatejše Slovence. Poudarek bo na tehnologiji in inženiringu, zato bo predavanje zanimivo zlasti za programerje.

Do pasu v blatu so mesečna predavanja o tehnologijah iz industrije, ki jih študentje redkeje srečajo na fakulteti. Kot sta zapisala organizatorja Tomaž Kovačič in Andraž Tori:

Današnji start-upi delujejo na tehnologijah, katerih meje skupaj premikamo inženirji in akademiki. A ne zanimajo nas frameworki, zanima nas, kaj je spodaj, kakšni algoritmi, prakse in pristopi se skrivajo za njimi. Kakšna je anatomija spletnega iskalnika? Kaj je noSQL? Zakaj je sexy in kako deluje? Kakšni algoritmi se skrivajo za vsakim spletnim oglasom? Poslanstvo predavanj “Do pasu v blatu” je usmerjeno v ustvarjanje skupnosti radovednih ljudi.

Zato vse zainteresirane vabijo, naj udeležbo na predavanjih potrdijo na meetup.com/vblatu.

Komentarji

  1. Tomaž

    Tomaž

    16. 1. 2014. v 13:56

    @ana – Morda bi bilo vredno omeniti da bo na tem predavanju povdarek predvsem na inžiniringu v odzadju aplikacije, tako da je to primerno za programerje.

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.