Techstars prihaja v Berlin

Techstars prihaja v Berlin: Prijave za elitni pospeševalnik do 15. marca

V začetku leta je Techstars objavil, da bo njegova druga evropska podružnica ravno v Berlinu. Eden najbolj znanih in elitnih pospeševalnikov ponuja odlične priložnosti tudi za slovenske startupe, ki iščejo pameten kapital in mentorstvo. Prijave so odprte do 15. marca 2015.

(foto: Databox)
(foto: Databox)

Zakaj je Techstars izbral ravno Berlin? V nemški prestolnici se zbirajo kreativci iz vseh panog, inženirji in znanstveniki, ki so pustili redne službe v velikih podjetjih in se odpravili po samostojni poti v želji po spremembah v različnih industrijah. Koncentracija kreativnosti in znanja je Berlin postavila ob bok Londonu, ki je eno vodilnih mest v Evropi, kar se tiče startup kulture. Berlinska startup scena je napredna in zelo razvita, coworking in hub prostori pa rastejo kot gobe po dežju.

Ali sodite med 1%?

Techstars ponuja 118 tisoč dolarjev semenskega kapitala in intenziven mentorski program v zameno za 7% do 10% delež v podjetju. O kakovosti pospeševalnika priča tudi dejstvo, da je v preteklih 9 letih skozi Techstarstove vrste šlo na stotine podjetij, od katerih je kar 92 % še vedno aktivnih.

V pospeševalnik je sprejet le 1 % prijavljenih podjetij – v Techstars se je težje priti kot na Harvard! Vendar to ni preprečilo slovenski Databox, ki je bil leta 2012 kot takratni Zepppelin sprejet v Techstars v Bostonu. Databox je mobilna aplikacija, ki direktorjem in menedžerjem omogoča direkten dostop do ključnih podatkov o poslovanju podjetja in jim tako pomaga pri hitrem sprejemanju pomembnih poslovnih odločitev, Techstars pa je ekipi omogočil lažji dostop in kredibilnost pri pridobivanju partnerjev in ga posledično pripeljal do strank s seznama Fortune 500.

DataBox_Davorin_Gabrovec1
Davorin Gabrovec, direktor Databoxa (foto: Databox)

Kot nam je zaupal direktor Databoxa Davorin Gabrovec:

TechStars je zagotovo eden najboljših startup pospeševalnikov na svetu. Pravijo, da je vanj težje priti kot na nekatere najboljše univerze na svetu in njegova posebnost je, da je izrazito mentorsko naravnan. Izbrani startupi v 3-mesečnem obdobju, poleg investicije dobijo individualne sestanke (80–100 sestankov v prvem mesecu) z uspešnimi podjetniki, angelskimi investitorji ali drugimi strokovnjaki iz številnih uspešnih podjetij, kot so Google, Nike ali GM.

Močna je tudi Techstarstova alumni mreža:

Izjemno močna in aktivna je tudi interna Techstars mreža alumni podjetij. Ustanovitelji si med seboj redno pomagamo z izmenjavo izkušenj, nasveti in priporočili do investitorjev in partnerjev.

Rok za prijave v Techstars je 15. marec 2015. Prijavite se lahko tukaj.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.