Tomaž Štolfa: Startup podjetja so kot športne ekipe - Netokracija.si

Tomaž Štolfa: Startup podjetja so kot športne ekipe

Tomaž Štolfa, ustanovitelj Layerja, ki je včeraj razglasil 6-milijonsko investicijo, je na dublinskem Web Summitu sodeloval v okrogli mizi na temo Developer to founder – lessons learnt. Beseda je tekla na temo zaposlovanja v startup podjetjih, oblikovanja ekip in team buildinga.

TomazPortretWEB
Startup podjetja so kot športne ekipe – nujno potrebujejo tudi počitek (foto: Marina Filipović Marinshe)

Tomaž Štolfa, ustanovitelj Layerja, ki je včeraj razglasil 6-milijonsko investicijo, je na dublinskem Web Summitu sodeloval v okrogli mizi na temo Developer to founder – lessons learnt. Beseda je tekla na temo zaposlovanja v startup podjetjih, oblikovanja ekip in team buildinga.

Tomaž pravi, da so startup podjetja kot športne ekipe, saj morajo v kratkem času obvladovati velike izzive. Počitek ekipe je nujen, saj v nasprotnem lahko pride do izgorelosti.”Burnout” je doživel tudi sam:

Skoraj nujno je, da takšno izkušnjo doživiš v zgodnjih 20-letih, zato da se naučiš, kako jo preprečiti v prihodnje. Do ‘Burn outa’ pride, če ves čas delaš in nimaš drugih aktivnosti, če se ne družiš, ješ nekakovostno hrano in premalo spiš. Kot bi namenoma želel škodovati lastnemu telesu.

Zaradi tega je način življenja vrhunskih športnikov lahko dober navdih za startupe oz. posel nasploh. Profesionalni športniki vlagajo v svoje telo in imajo v vsakem trenutku nadzor nad njim. Pred velikimi tekmovanji se udeležujejo posebnih priprav, nato počivajo. Počitek je ključen.

TOMAZPANELweb
Okrogla miza na dublinskem Web Summitu (foto: Marina Filipović Marinshe)

Tomaž je poudaril tudi pomembnost vsakega člana ekipe:

Vsi v organizaciji oz. podjetju so pomembni, vsi se morajo maksimalno potruditi pri izpolnjevanju lastnih nalog. Tudi oseba, ki dostavlja kavo v pisarno!

Layer išče najboljši kader na svetovni ravni

Layer se je rodil marca letos v Tomaževi dnevni sobi v San Franciscu, po treh mesecih je ekipa štela 9 članov, danes jih je že 18. Na začetku so zaposlovali po priporočilu, sedaj pa širijo ekipo in iščejo mobilne in spletne razvijalce ter specialiste za kriptografijo in varnost na spletu. Če se prijavite za delo v Layerju, vas na začetku pričakuje veliko komunikacije:

Želimo zagotoviti, da sta obe strani v vsakem trenutku 100% prepričani, kaj je naslednji korak in kakšna so pričakovanja. Iščemo vrhunske razvijalce, ki so timski igralci in razumejo, da je kakšen izziv lažje rešiti ob pivu :)

1378384_523466027735707_73281463_n
Layerjeve pisarne v San Francisco (foto: Layer)

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.